כיצד הציגו השווקים העולמיים ביצועים ב-25 בנובמבר 2024?

מה היו ביצועי השוק הכוללים?

ב-25 בנובמבר 2024 הציגו השווקים העולמיים מגמה מעורבת אך חיובית בדרך כלל. בארה”ב, מדדים מרכזיים כמו S&P 500, דאו ג’ונס, נאסד”ק וראסל 2000 רשמו כולם עליות, מה שמצביע על תחושה רחבה של אופטימיות בקרב המשקיעים. מדד S&P 500 עלה ב-0.30% וסגר ברמה של 5,987.37 נקודות, בעיקר הודות לביצועים חזקים במניות הטכנולוגיה והצריכה. הדאו ג’ונס רשם עלייה משמעותית של 0.99% וננעל ברמה של 44,736.57 נקודות, בעידוד מניות התעשייה והפיננסים. בתוך כך, הנאסד”ק רשם עלייה צנועה של 0.27%, המשקפת חוזק מתמשך בסקטור הטכנולוגיה למרות התנודתיות בשווקים העולמיים (תוכן משתמשים).

לעומת זאת, שוקי אמריקה הלטינית, כמו IBOVESPA הברזילאית, חוו ירידות קלות בשל חולשה בענפי האנרגיה והחקלאות. כמו כן, במדד המשולב S&P/TSX בקנדה נרשמה ירידה מינורית, שהושפעה מירידת שוק האנרגיה (תוכן משתמשים).

שוקי אירופה הציגו יציבות עם עליות מתונות במדדי מפתח כמו FTSE 100, CAC 40 ו-DAX, הודות לביצועים חזקים במגזרי התעשייה, האנרגיה והבנקאות. עם זאת, מדד Euronext 100 עמד בפני לחץ קל מחולשה במניות הטכנולוגיה (תוכן משתמשים).

שוקי אסיה הציגו תמונה מעורבת, עם עליות במדד המשולב SSE בסין ובהנג סנג בהונג קונג, בעוד שמדד ניקיי 225 ביפן ומדד קוספי המשולב בדרום קוריאה התמודדו עם ירידות בשל לחצים חיצוניים על מגזרי הטכנולוגיה והיצוא (תוכן משתמשים).

בישראל רשם מדד ת”א-35 עלייה צנועה, המשקפת יציבות בשוק המקומי בהובלת מגזרי הטכנולוגיה והפיננסים. השקל הישראלי חווה ייסוף קל מול הדולר, מה שמעיד על אמון המשקיעים בכלכלה המקומית.

איך הסתדרו המדדים המרכזיים בארה”ב?

ב-25 בנובמבר 2024 רשמו המדדים המרכזיים בארה”ב ביצועים מגוונים, המשקפים את הדינמיקה המגוונת בתוך מגזרים שונים בשוק.

S&P 500

מדד S&P 500 רשם עלייה צנועה של 0.30% וסגר ברמה של 5,987.37 נקודות. מגמת עלייה זו נבעה בעיקר מעליות בענפי הטכנולוגיה והצריכה, שממשיכים להפגין חוסן למרות אי-ודאות כלכלית רחבה יותר. הביצועים החזקים של מגזרים אלה מצביעים על ביקוש צרכני חזק והתקדמות טכנולוגית שהיו מרכזיים בהנעת צמיחת השוק (תוכן משתמשים).

דאו ג’ונס (דאו 30)

מדד דאו ג’ונס רשם עלייה משמעותית של 0.99% וסגר במחיר של 44,736.57 נקודות. גידול משמעותי זה נתמך על ידי הביצועים החזקים של מניות תעשייתיות ופיננסיות מובילות. המגזר התעשייתי נהנה מגידול בפעילות הייצור ופיתוח התשתיות, ואילו המגזר הפיננסי נהנה משיעורי ריבית גבוהים יותר ומשיפור ברווחיות הבנקים הגדולים (תוכן משתמשים).

נאסד”ק

מדד נאסד”ק המשולב רשם עלייה צנועה של 0.27% וסגר במחיר של 19,054.84 נקודות. המדד עתיר הטכנולוגיה ממשיך לצבור מומנטום מתון, בהובלת ההתקדמות המתמשכת בענפי הטכנולוגיה למרות התנודתיות בשווקים העולמיים. חברות בתחומי הבינה המלאכותית, המוליכים למחצה והתוכנה תרמו משמעותית לביצועי הנאסד”ק, והדגישו את תפקידו הקריטי של המגזר בשוק הרחב יותר (תוכן משתמשים).

ראסל 2000

מדד ראסל 2000, העוקב אחר חברות קטנות עד בינוניות, רשם עלייה בולטת של 1.47% וסגר במחיר של 2,442.03 נקודות. צמיחה זו מעידה על הביצועים החזקים של חברות קטנות יותר, אשר הוכיחו חוסן ויכולת הסתגלות בסביבה הכלכלית הנוכחית. פיזור ההשקעות לחברות קטנות יותר מצביע על אמון המשקיעים בפוטנציאל הצמיחה בפלח שוק זה (תוכן משתמש).

VIX (מדד תנודתיות)

מדד ה-VIX, המכונה לעתים קרובות “מד הפחד”, רשם ירידה משמעותית של 4.20%, וסגר במחיר של 14.60. ירידה זו ב-VIX משקפת ירידה בתנודתיות בשווקים ותחושת יציבות בקרב המשקיעים. מדד התנודתיות הנמוך יותר מצביע על כך שמשתתפי השוק מודאגים פחות משיבושים פוטנציאליים ובטוחים יותר ביציבות השווקים הפיננסיים (תוכן משתמשים).

לסיכום, ביצועי המדדים המרכזיים בארה”ב ב-25 בנובמבר 2024 מדגישים שוק המאופיין בצמיחה בענפי הטכנולוגיה והתעשייה, כאשר יציבות בולטת באה לידי ביטוי בירידת ה-VIX. הביצועים החזקים של חברות קטנות עד בינוניות במסגרת ראסל 2000 מדגישים עוד יותר את ההזדמנויות המגוונות הקיימות בשוק.

מה מניע את מדדי שוק המניות הישראלי

שוק המניות הישראלי ידוע בשילוב הייחודי שלו של יציבות ודינמיות. מאמר זה בוחן את הביצועים האחרונים של מדדים מרכזיים כגון ת”א 125, ת”א 90 ות”א 35, וכן את השפעתם של מגזרים שונים, כולל פיננסים, נדל”ן, תעשייה וביומד, על מדדים אלה.

כיצד ביצעו המדדים המרכזיים?

בבחירת ביצועי שוק המניות הישראלי, חיוני לבחון את התנהגות המדדים המרכזיים. שוק המניות הישראלי הפגין שילוב של יציבות ודינמיות במדדים העיקריים שלו.

מדד ת”א 125

מדד ת”א 125 חווה עלייה צנועה של 0.17%, והגיע ל-2,309.09 נקודות. עלייה זו, אף שאינה דרמטית, מסמנת ביצועים יציבים. מגזרי הטכנולוגיה והנדל”ן היו מרכזיים בשמירה על יציבות זו, ותרמו תרומה משמעותית לביצועי המדד.

מדד ת”א 90

בניגוד לכך, מדד ת”א 90 רשם עלייה משמעותית יותר של 0.78%, ונסגר על 2,468.11 נקודות. מדד זה מושפע במידה רבה ממניות של חברות קטנות ובינוניות, אשר המשיכו למשוך עניין מצד משקיעים פרטיים ומוסדיים כאחד. זינוק זה מצביע על סנטימנט חיובי כלפי מניות אלו ומרמז על הזדמנויות צמיחה פוטנציאליות.

מדד ת”א 35

לעומת זאת, מדד ת”א 35 רשם ירידה קלה של 0.09%, וסיים את היום על 2,281.21 נקודות. הגורמים העיקריים שתרמו לירידה זו היו פעילויות מימוש רווחים במניות הבנקים והתעשייה. למרות ירידה קלה זו, הסנטימנט הכללי בשוק נותר חיובי, ומשקף סביבת שוק מאוזנת וחסינה.

אילו מגזרים השפיעו?

פיננסים

במגזר הפיננסי, מזרחי טפחות הציגה יציבות ניכרת עם עלייה של 0.93% ל-16,200 נקודות. צמיחה זו יכולה להיות מיוחסת לשוק המשכנתאות המתרחב, המשקף ביקוש איתן להלוואות דיור. מנגד, בנק לאומי חווה ירידה של 0.59%, דבר המצביע על ביקוש חלש יותר לאשראי במהלך השבוע. הראל (HARL) הדגימה את הרווחיות של מגזר הביטוח, ועלתה ב-1.52% ל-4,345 נקודות, מה שמדגיש את הפוטנציאל של המגזר לתשואות יציבות.

נדל”ן

מגזר הנדל”ן הציג ביצועים מעורבים. ביג הובילה את המגזר עם עלייה של 1.76%, הודות לצמיחה בפרויקטים למגורים, מה שמציג את חוסנו של המגזר ואת הפוטנציאל שלו לעליות עתידיות. מנגד, מליסרון התמודדה עם ירידה קלה של 0.13%, שהושפעה מתנודתיות בשוק הקמעונאות, מה שמדגיש את רגישות המגזר לתנודות בשוק.

תעשייה ובנייה

קבוצת אורון בלטה במגזר התעשייה והבנייה עם עלייה של 2.3%. צמיחה זו הונעה על ידי פרויקטים חדשים בתחום הבנייה, דבר המעיד על פעילות חזקה ואופטימיות בתוך המגזר.

ביומד

מגזר הביומד התמודד עם אתגרים, כאשר טבע (TEVA) ירדה ב-2.71%. הירידה נבעה מלחצים רגולטוריים ומשפטיים מתמשכים, המשקפים את פגיעותו של המגזר לגורמים חיצוניים.

סיכום

לסיכום, שוק המניות הישראלי ממשיך להציג איזון בין יציבות ודינמיות. מדדים מרכזיים כמו ת”א 125 ות”א 90 מראים מגמות חיוביות, הנתמכות על ידי ביצועים חזקים במגזרי הטכנולוגיה, הנדל”ן והפיננסים. עם זאת, אתגרים נותרו, במיוחד במגזר הביו-מד, דבר המדגיש את הנוף המגוון של השוק.

מה היו המגמות המרכזיות באמריקה הלטינית ובקנדה?

באמריקה הלטינית ובקנדה הציגו השווקים מגמות מעורבות ב-25 בנובמבר 2024. מדד IBOVESPA בברזיל רשם ירידה קלה של 0.07% וסגר במחיר של 129,036.10 נקודות. ירידה זו הושפעה בעיקר מחולשות בענפי האנרגיה והחקלאות. הביצועים של מגזרים אלה גררו את המדד כלפי מטה, ושיקפו אתגרים כלכליים אזוריים וסוגיות ספציפיות למגזר (תוכן משתמשים).

בינתיים, בקנדה, המדד המשולב S&P/TSX רשם ירידה קלה של 0.13%, וסגר במחיר של 25,410.35 נקודות. שוק האנרגיה הקנדי התמודד עם ירידה קלה בביקוש, שתרמה לביצועי השוק הכוללים. מגמה זו מתיישבת עם דפוסים גלובליים רחבים יותר שנצפו במגזר האנרגיה, המושפעים מתנודות במחירי הנפט ומביקושים עונתיים משתנים (תוכן משתמשים).

למרות ירידות אלה, ישנם עדיין היבטים חיוביים שיש לקחת בחשבון. הירידה הקלה בשוק הקנדי מצביעה על סביבה כלכלית יציבה יחסית, כאשר תנודות בשוק האנרגיה הן תופעה שכיחה. לעומת זאת, השוק של ברזיל משקף אתגרים סקטוריאליים משמעותיים יותר, במיוחד בתחומי האנרגיה והחקלאות, שהם קריטיים לכלכלתה.

בסך הכל, המגמות באמריקה הלטינית ובקנדה מדגישות את החשיבות של ניטור התפתחויות ספציפיות למגזר. ביצועי מגזר האנרגיה נותרו אינדיקטור מרכזי עבור שני האזורים, ומשפיעים על תנועות שוק רחבות יותר. משקיעים ואנליסטים בשוק ימשיכו ככל הנראה להתמקד במגזרים אלה כדי לאמוד מגמות עתידיות והזדמנויות השקעה פוטנציאליות. הבנת דינמיקות אזוריות אלה מסייעת לספק מבט מקיף על נוף השוק העולמי.

מה היו רגעי השיא של השוק האירופי?

ב-25 בנובמבר 2024 הציג השוק האירופי ביצועים יציבים עם עליות מתונות במדדי מפתח, המשקפים חוסן מול האתגרים הכלכליים העולמיים.

ביצועי מדדי מפתח

מדד הפוטסי 100 הבריטי עלה ב-0.36% וסגר במחיר של 8,291.68 נקודות. עלייה זו נבעה בעיקר ממגזרי הפיננסים והאנרגיה, כאשר מניות הבנקים ומגזר הנפט הציגו ביצועים חיוביים. מדד קאק 40 בצרפת רשם עלייה קלה של 0.03% וסגר במחיר של 7,257.47 נקודות. היציבות בשוק הצרכני והתמיכה בענפי הצריכה סייעו למנוע ירידות משמעותיות במדד זה.

מדד דאקס הגרמני השלים עלייה של 0.43% וסגר במחיר של 19,405.20 נקודות. הסקטורים המובילים במדד זה היו טכנולוגיה ותעשייה, בעיקר מניות חברות אוטומציה. מדד EURO STOXX 50, הכולל חברות גדולות ברחבי גוש האירו, עלה ב-0.23% וסגר במחיר של 4,799.87 נקודות, בתמיכת מגזרי האנרגיה והבנקאות.

תובנות ספציפיות למגזר

למרות המגמה החיובית הכללית, מדד יורונקסט 100 רשם ירידה קלה של 0.08% ונסגר ברמה של 1,442.52 נקודות, בעיקר בשל חולשה במניות הטכנולוגיה (תוכן משתמשים). עם זאת, מדד MSCI Europe הציג עלייה משמעותית של 0.78%, וסגר במחיר של 2,034.02 נקודות, מה שמצביע על ביצועים כוללים חזקים של המניות האירופיות, בתמיכת מניות בינלאומיות.

תנועות מטבע

מדד הליש”ט עלה ב-0.28% וסגר ברמה של 125.68, על רקע נתונים כלכליים חיוביים וציפיות למדיניות מוניטרית יציבה בבריטניה. כמו כן, מדד האירו עלה ב-0.76% ונסגר ברמה של 104.96, המשקפת ביקוש חזק לאירו בשל יציבות השווקים המקומיים (תוכן משתמשים).

לסיכום, השוק האירופי הפגין יציבות וצמיחה, עם תרומות בולטות מהמגזרים הפיננסיים, האנרגיה והתעשייתיים. חוזקם של המדדים והמטבעות המרכזיים משקף תחזית חיובית למרות אי הוודאות הכלכלית העולמית.

כיצד תפקדו השווקים באסיה?

ב-25 בנובמבר 2024 הציגו שוקי אסיה ביצועים מעורבים, המשקפים תנאים כלכליים משתנים והתפתחויות סקטוריאליות ברחבי האזור.

בסין, המדד המשולב SSE סגר בעלייה של 0.43% ברמה של 3,277.82 נקודות. העליות נבעו בעיקר מהמגזר הפיננסי והתעשייתי. היציבות בנתוני הצמיחה של סין סיפקה בסיס איתן למגזרים אלה, והצביעה על אמון המשקיעים במדיניות הכלכלית המתמשכת של המדינה ובתוכניות הפיתוח שלה. הביצועים החיוביים במגזרים אלה מצביעים על כך שהשוק הסיני נהנה מצמיחה עקבית ויציבה, שהיא חיונית לשמירה על אמון המשקיעים (תוכן משתמשים).

לעומת זאת, מדד ניקיי 225 היפני רשם ירידה של 1.24% וסגר במחיר של 38,299.75 נקודות. את הירידה ניתן לייחס ללחצים על מניות הטכנולוגיה והתעשייה. בנוסף, התחזקות הין פגעה בחברות היצוא, והחריפה עוד יותר את ההאטה בשוק. התחזקות הין מצביעה על מעבר של משקיעים לנכסי מקלט בטוח על רקע חוסר הוודאות הכלכלית העולמית, שאמנם מועילה למטבע, אך מציבה אתגרים לכלכלה היפנית המונעת על ידי יצוא (תוכן משתמשים).

מדד הנג סנג בהונג קונג הציג מגמה חיובית יותר, ועלה ב-0.53% וסגר במחיר של 19,252.32 נקודות. מגזרי הטכנולוגיה והנדל”ן הובילו את העליות, בתמיכת התאוששות בביקושים המקומיים. התאוששות זו מצביעה על התאוששות באמון המשקיעים ובהוצאות הצרכנים באזור, שהיא חיונית ליציבות הכלכלית ולצמיחה של הונג קונג. המומנטום החיובי במגזרים אלה מדגיש את חוסנו של האזור ואת פוטנציאל ההתאוששות שלו למרות האתגרים הכלכליים העולמיים המתמשכים (תוכן משתמשים).

באוסטרליה, מדד S&/ASX 200 רשם ירידה של 0.45% וסיים ברמה של 8,379.80 נקודות. השוק האוסטרלי העיב על הירידות בענפי הכרייה והאנרגיה, יחד עם לחץ על מניות הבנקים. מגזרים אלה חיוניים לכלכלת אוסטרליה, וביצועי החסר שלהם משקפים חששות רחבים יותר לגבי מחירי הסחורות ויציבות המגזר הבנקאי. הביצועים המתונים של הדולר האוסטרלי, שרשם עלייה קלה של 0.04%, מדגישים את הסנטימנט המעורב בשוק לגבי הסיכויים הכלכליים של המדינה (תוכן משתמשים).

כמו כן, מדד קוספי המשולב בדרום קוריאה ירד ב-0.67% וסגר במחיר של 2,517.39 נקודות. מגזרי הטכנולוגיה והצרכנות התמודדו עם לחץ מכירות עקב ירידה בביקוש העולמי למוצרים דרום קוריאניים. זה מצביע על כך שגורמים חיצוניים, כגון דינמיקת הסחר העולמית ותנודות הביקוש, משפיעים באופן משמעותי על ביצועי השוק של דרום קוריאה (תוכן משתמשים).

מנגד, מדד S&P BSE SENSEX ההודי ננעל בעלייה של 0.34% במחיר של 80,382.90 נקודות. מגזרי האנרגיה והתשתיות היו התורמים העיקריים לרווחים, והדגישו את התמקדותה של המדינה בהרחבת יכולות התשתית והאנרגיה שלה. צמיחה זו משקפת את הביקוש המקומי האיתן של הודו ואת מאמציה המתמשכים של הממשלה להגביר את הפיתוח הכלכלי באמצעות פרויקטי תשתית (תוכן משתמשים).

לסיכום, שוקי אסיה הציגו ב-25 בנובמבר 2024 ביצועים מגוונים, שהושפעו מהתפתחויות ספציפיות לסקטור ומתנאים כלכליים רחבים יותר. בעוד שאזורים מסוימים הראו חוסן וצמיחה, אחרים התמודדו עם אתגרים עקב לחצים חיצוניים ודינמיקה בשוק.

מה היו התנועות העיקריות בשוקי המטבע והאג”ח?

בשוקי המטבעות והאג”ח נצפו ב-25 בנובמבר 2024 מספר תנועות בולטות, המשקפות מגמות כלכליות רחבות יותר וסנטימנט המשקיעים. תנועות אלה מספקות תובנות לגבי מצבה הנוכחי של הכלכלה העולמית והציפיות לתנאים כלכליים עתידיים.

תנועות בשוק המטבע

בשוקי המטבעות, מדד הדולר אינדקס עלה ב-0.23% וסגר במחיר של 107.08. עלייה זו נבעה מנתוני מקרו חיוביים ומהמשך צמיחה כלכלית יציבה בארצות הברית. התחזקות הדולר מצביעה על אמון בכלכלת ארה”ב, בפרט לאור אינדיקטורים כלכליים חיוביים.

האירו רשם ירידה קלה מול הדולר ונחלש ב-0.0991% לרמה של 1.0484 דולר לאירו. ירידה זו מיוחסת לנתוני צמיחה מאכזבים מגוש האירו, שהגבירו את החששות מהאטה כלכלית באזור. היחלשות האירו משקפת חששות לגבי היציבות הכלכלית וסיכויי הצמיחה של גוש האירו.

הין היפני התחזק ב-0.37% וסגר במחיר של 64.85. ייסוף זה של הין מצביע על מעבר של משקיעים לעבר נכסי מקלט בטוח, תגובה נפוצה בתקופות של אי ודאות עולמית. עם זאת, התחזקות הין מציבה אתגרים בפני יצואנים יפנים, שעשויים למצוא את מוצריהם פחות תחרותיים בשווקים בינלאומיים.

גם הליש”ט הבריטית התחזקה ועלתה ב-0.28% וסגרה במחיר של 125.68. נתונים כלכליים חיוביים מבריטניה וציפיות למדיניות מוניטרית יציבה תרמו לעליית הליש”ט. יציבות הפאונד משקפת אמון בכלכלת בריטניה וביכולתה לשמור על צמיחה יציבה.

השקל הישראלי התחזק מעט מול הדולר, דבר המשקף את אמון המשקיעים בכלכלה המקומית ואת היציבות בשווקים הפיננסיים בישראל.

תנועות בשוק האג”ח

בשוקי האג”ח נרשמה ירידת תשואות בולטת בפדיונות השונים, דבר המצביע על עלייה בביקוש לנכסי חוף מבטחים. מגמה זו משקפת חששות מתמשכים מאי ודאות כלכלית או גיאופוליטית והעדפה להשקעות בסיכון נמוך יותר.

אג”ח לטווח קצר:

  • תשואת האג”ח ל-13 שבועות ירדה ב-0.23% וסגרה במחיר של 4.4050%. ירידה זו מצביעה על יציבות יחסית באג”ח קצרות טווח, שכן המשקיעים מחפשים ביטחון בתקופות תנודתיות.

אג”ח לטווח בינוני:

  • תשואת האג”ח ל-5 שנים רשמה ירידה משמעותית של 2.93% וסגרה במחיר של 4.1720%. ירידה חדה זו מצביעה על ביקוש גבוה לאג”ח לטווח בינוני, המשקף חששות מאי ודאות כלכלית ארוכת טווח.

אג”ח לטווח ארוך:

  • תשואת האג”ח ל-10 שנים ירדה ב-3.29% וסגרה ברמה של 4.2650%. ירידת התשואות המשמעותית מדגישה את הביקוש לנכסי מקלט בטוח בקרב משקיעים, המחפשים הגנה מפני האטה כלכלית אפשרית.
  • תשואת האג”ח ל-30 שנה ירדה ב-3.22% וסגרה ברמה של 4.4470%. הירידה בתשואות האג”ח הארוכות מצביעה על כך שהמשקיעים מחפשים הכנסה קבועה לטווח ארוך, מה שמצביע על תחזית זהירה לגבי התנאים הכלכליים העתידיים.

חוזים עתידיים על אג”ח:

  • התשואה על החוזים העתידיים על התשואה לשנתיים רשמה ירידה מתונה של 0.16% וסגרה במחיר של 4.2530%. תנועה זו משקפת ציפיות ליציבות מסוימת במדיניות הפדרל ריזרב בטווח הקצר.
  • החוזים עתידיים על אג”ח ל-10 שנים נסגרו במחיר של 110.42, ירידה של 0.10%. הירידה הקטנה בחוזים העתידיים משקפת שוק יציב יחסית עם ביקוש נאה לאג”ח ל-10 שנים.

תובנות מרכזיות

מגמת הירידה בתשואות האג”ח בכל הפדיונות מצביעה על ביקוש גובר לנכסי חוף מבטחים. מגמה זו מצביעה על כך שהמשקיעים מודאגים יותר ויותר מאי ודאות כלכלית או גיאופוליטית ומחפשים השקעות בסיכון נמוך יותר. עקום התשואות ההפוך, כאשר תשואות האג”ח הקצרות נותרו גבוהות יחסית לתשואות האג”ח הארוכות, מהווה אינדיקציה נוספת לחששות השוק לגבי צמיחה כלכלית עתידית (סקירת סגירת שוק: שווקים אמריקאים – 25 בנובמבר 2024).

מבט קדימה

במבט קדימה, המשקיעים יעקבו מקרוב אחר הצהרות עתידיות של הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות הריבית. כל שינוי בנתוני המקרו, כגון נתוני האינפלציה והתעסוקה, עשוי להוביל לתנודתיות בתשואות האג”ח בשבועות הקרובים. השוק משקף כיום מגמה של זהירות, עם העדפה לנכסים בטוחים על פני השקעות מסוכנות יותר. גישה זהירה זו צפויה להימשך ככל שאי הוודאות בכלכלה העולמית תמשיך להשפיע על התנהגות המשקיעים.

להבנה מקיפה של דינמיקת השוק הרחבה יותר, חיוני לשקול תנועות אלה בשוק המטבע והאג”ח בשילוב עם מגמות במגזרים פיננסיים אחרים ואינדיקטורים כלכליים גלובליים.

אילו מניות ומגמות בשוק היו בולטות?

בשוק המניות ב-25 בנובמבר 2024 בלטו מספר מניות ומגמות. יש לציין כי NVIDIA Corporation (NVDA) חוותה ירידה של 4.18%, בעיקר בשל לקיחת רווחים לאחר הזינוק האחרון, למרות מעמדה החזק במגזר הבינה המלאכותית. זום תקשורת וידאו (ZM) רשמה עלייה חיובית של 3.67%, על רקע ההודעה על התרחבותה לשירותי תשתית עסקיים, מה שמרמז על מהלך אסטרטגי לגיוון ההיצע שלה (תוכן משתמשים).

ריביאן אוטומוטיב (סימול: RIVN) רשמה יום יוצא דופן עם עלייה של 13.28%, המיוחסת לנתונים מעודדים על מסירות כלי רכב חשמליים ברבעון האחרון. ביצועים חיוביים אלה מצביעים על אמון גובר בשוק ביכולתה של ריביאן להגדיל את הייצור ולעמוד ביעדי האספקה. באופן דומה, Hims & Hers Health, Inc (סימול: HIMS) רשמה עלייה מרשימה של 23.77%, לאחר דוחות כספיים חזקים שהדגישו צמיחה משמעותית בהכנסות ורווחיות מוקדמת מהצפוי (תוכן משתמשים).

טסלה (TSLA), לעומת זאת, רשמה ירידה קלה של 3.96%. ירידה זו קשורה לתחרות הגוברת בשוק הרכב החשמלי ולשמועות על עיכובים אפשריים בייצור דגמים חדשים. למרות אתגרים אלה, טסלה נותרה שחקנית מפתח בתחום, עם השפעה משמעותית על השוק.

מניה בולטת נוספת הייתה Plug Power Inc (סימול: PLUG), שזינקה ב-14.58% בשל ההתרחבות האסטרטגית שלה לתשתיות אנרגיה מתחדשת. מהלך זה עולה בקנה אחד עם הדגש העולמי הגובר על פתרונות אנרגיה בת קיימא. ZenaTech, Inc (ZENA) הפתיעה את השוק עם עלייה מסיבית של 258.66%, שתודלקה על ידי דיווחים על התפתחויות פורצות דרך בטכנולוגיות קישוריות דיגיטלית, שלכדו עניין משמעותי של משקיעים (תוכן משתמשים).

בסך הכל, תנועות מניות בולטות אלה משקפות מגמות רחבות יותר בשוק, כולל הדגש על אנרגיה מתחדשת, התקדמות בטכנולוגיה והרחבות אסטרטגיות המניעות את אמון המשקיעים ואת ביצועי השוק.

איך הסתדר שוק הקריפטו?

ב-25 בנובמבר 2024 הציג שוק הקריפטו תמונה מעורבת עם מספר תנועות בולטות בקרב המטבעות הדיגיטליים המובילים. ביטקוין (BTC-USD), למרות שווי שוק משמעותי של 1.871 טריליון דולר, רשם ירידה חדה של 3.97% וסגר במחיר של 94,135.50 דולר. את הירידה הזו ניתן לייחס במידה רבה למכירת נכסים על ידי משקיעים גדולים, שהפעילו לחץ כלפי מטה על השוק על רקע מגמה רחבה יותר של שנאת סיכון (תוכן משתמשים).

את’ריום (ETH-USD) הפגין גמישות, ועלה ב-1.56% וסגר במחיר של 3,422.79 דולר. העניין המתמשך בפרויקטים של מימון מבוזר (DeFi) ואסימונים שאינם ברי חליפין (NFT) תרם למגמת עלייה זו, ושיקף את מעמדו החזק של את’ריום באקוסיסטם של הקריפטו (תוכן משתמשים).

מטבעות יציבים כמו Tether (USDT-USD) ו-USD Coin (USDC-USD) שמרו על יציבותם הצפויה, כאשר Tether נסגר במחיר של $1.0002 ו-USD Coin ברמה של $1.0000. מטבעות יציבים אלה נותרו חיוניים למסחר ומספקים מקלט בטוח למשקיעים בתקופות של תנודתיות (תוכן משתמש).

סולנה (SOL-USD) התמודד עם ירידה משמעותית של 6.07%, וסגר במחיר של 237.54 דולר. התחרות הגוברת והחששות לגבי החוסן הטכנולוגי של הפרוטוקול תרמו להאטה זו. כמו כן, Binance Coin (BNB-USD) ירד ב-2.54% ל-643.21 דולר, בהשפעת לחצים רגולטוריים מתמשכים על פלטפורמות המסחר (תוכן משתמשים).

מנגד, ריפל (XRP-USD) רשם עלייה של 2.26% וסיים את היום במחיר של 1.4427 דולר. התפתחויות חיוביות בהליכים משפטיים ושיתופי פעולה עסקיים חדשים חיזקו את אמון המשקיעים בסיכוייה העתידיים של ריפל. דוג’קוין (DOGE-USD), לעומת זאת, ירד ב-4.69% ל-0.4044 דולר, אולי בשל חוסר עניין מתמשך מצד משקיעים מוסדיים (תוכן משתמשים).

בסך הכל, שוק הקריפטו ב-25 בנובמבר 2024 שיקף שילוב של יציבות במטבעות יציבים ותנודתיות במטבעות קריפטוגרפיים מרכזיים אחרים, המונעים הן על ידי דינמיקת השוק והן על ידי גורמים חיצוניים כגון התפתחויות רגולטוריות והתקדמות טכנולוגית.

מהם הלקחים המרכזיים מסקירת השוק?

בסקירת ביצועי השוק העולמי ב-25 בנובמבר 2024, בולטות מספר תובנות מרכזיות. ראשית, המדדים העיקריים בארה”ב, כולל S&P 500


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    9.12.2024 בוקר כלכלי ישראלי כיצד ביצעו מדדי שוק המניות הישראלי ב-8 בדצמבר 2024
    • אור שושן
    • 15 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    9.12.2024 בוקר כלכלי ישראלי כיצד ביצעו מדדי שוק המניות הישראלי ב-8 בדצמבר 2024 9.12.2024 בוקר כלכלי ישראלי כיצד ביצעו מדדי שוק המניות הישראלי ב-8 בדצמבר 2024

    כיצד ביצעו מדדי שוק המניות הישראלי ב-8 בדצמבר 2024 מהי סקירת מדדי שוק המניות הישראלי? מדדי שוק המניות הישראלי הראו

    • לפני 1 שעה
    • 15 דק’ קריאה

    כיצד ביצעו מדדי שוק המניות הישראלי ב-8 בדצמבר 2024 מהי סקירת מדדי שוק המניות הישראלי? מדדי שוק המניות הישראלי הראו

    למה מיליארדרים נוטשים מניות בינה מלאכותית לטובת השקעות בנקאיות
    • אור שושן
    • 20 דק’ קריאה
    • לפני 18 שעה

    למה מיליארדרים נוטשים מניות בינה מלאכותית לטובת השקעות בנקאיות למה מיליארדרים נוטשים מניות בינה מלאכותית לטובת השקעות בנקאיות

    למה מיליארדרים נוטשים מניות בינה מלאכותית לטובת השקעות בנקאיות מהי המגמה האחרונה בקרב משקיעים מיליארדרים? בחודשים האחרונים אנו עדים לשינוי

    • לפני 18 שעה
    • 20 דק’ קריאה

    למה מיליארדרים נוטשים מניות בינה מלאכותית לטובת השקעות בנקאיות מהי המגמה האחרונה בקרב משקיעים מיליארדרים? בחודשים האחרונים אנו עדים לשינוי

    כיצד תשפיע מערכת היחסים בין אילון מאסק לדונלד טראמפ על השווקים הפיננסיים
    • קובי מזרחי
    • 17 דק’ קריאה
    • לפני 18 שעה

    כיצד תשפיע מערכת היחסים בין אילון מאסק לדונלד טראמפ על השווקים הפיננסיים כיצד תשפיע מערכת היחסים בין אילון מאסק לדונלד טראמפ על השווקים הפיננסיים

    כיצד תשפיע מערכת היחסים בין אילון מאסק לדונלד טראמפ על השווקים הפיננסיים מבוא היחסים בין אילון מאסק לנשיא הנבחר דונלד

    • לפני 18 שעה
    • 17 דק’ קריאה

    כיצד תשפיע מערכת היחסים בין אילון מאסק לדונלד טראמפ על השווקים הפיננסיים מבוא היחסים בין אילון מאסק לנשיא הנבחר דונלד

    מהן ההשלכות של ביטול חוזי משאיות הדואר החשמליות של USPS על ידי טראמפ
    • אור שושן
    • 21 דק’ קריאה
    • לפני 20 שעה

    מהן ההשלכות של ביטול חוזי משאיות הדואר החשמליות של USPS על ידי טראמפ מהן ההשלכות של ביטול חוזי משאיות הדואר החשמליות של USPS על ידי טראמפ

    מהן ההשלכות של ביטול חוזי משאיות הדואר החשמליות של USPS על ידי טראמפ הקדמה: מהי ההחלטה הפוטנציאלית של טראמפ? הנשור

    • לפני 20 שעה
    • 21 דק’ קריאה

    מהן ההשלכות של ביטול חוזי משאיות הדואר החשמליות של USPS על ידי טראמפ הקדמה: מהי ההחלטה הפוטנציאלית של טראמפ? הנשור