16.10.2022
ישראל: המדדים המובילים סיימו שבוע מסחר מקוצר במגמה מעורבת
שבוע המסחר האחרון בבורסה בת”א הסתיים במגמה מעורבת לאחר 3 ימי מסחר בלבד לאורך השבוע , בסיכום השבוע מדד ת”א 35 ומדד ת”א 125 עלו ב- 0.27% ו- 0.11% בהתאמה כאשר מדד ת”א 90 ירד ב- 0.12%. את העליות במדד הוביל סקטור ת”א ביטוח ושירותים פיננסים אשר צפוי להציג נתונים חיוביים בעונת הדוחות הקרובה, הסקטור סיים את השבוע בעליה של 2.57%. את הירידות במדד הוביל סקטור ת”א טכנולוגיה שהמשיך לחטוף לאחר פרסום נתון האינפלציה בארה”ב וירידות בסקטור ברחבי העולם, הסקטור סיים את השבוע בירידה של 3.31%. את העליות במדד הובילו קרסו מוטורס, דנאל, הראל השקעות ורבוע נדלן שסיימו שבוע מסחר חיובי בעליות שערים של 8.59%, 7.81%, 7.74% ו- 7.42% בהתאמה. את הירידות במדד הובילו נובה, לייבפרסון, אודיוקודס וקמטק שסיימו את השבוע בירידה של 18.16%, 14.27%, 12.54% ו- 12.03% בהתאמה.
בגזרת הקורונה, נכון להיום, מספר החולים ממשיך לרדת ועומד כעת על 654 חולים ביום במדינה לאחר עליה קלה בתחלואה בחודש הקודם, מרבית החולים הקשים עדיין מגיעים מפלח האוכלוסייה הלא מחוסן, אחוז הנדבקים חזר לרדת ועומד כעת על 11.84% ומספר המונשמים נרגע משמעותית מאז השיאים שרשם בחודש האחרון ועומד כעת על רמה של 28 מונשמים. שבוע המסחר בישראל צפוי להיפתח רק ביום שלישי עקב החג ולכן לא יתקיים מסחר היום ומחר בבורסה המקומית.
ארה”ב: המדדים המובילים סיימו את השבוע במגמה מעורבת לאחר תנודות חדות בסוף השבוע
המדדים בוול סטריט סיימו שבוע מסחר תנודתי במגמה מעורבת לאחר שילוב של נתון אינפלציה מדאיג ודוחות כספיים מעורבים לחברות שהחלו לפרסם. את העליות במדד הובילו סקטור הצריכה הבסיסית וסקטור הבריאות אשר רואים כניסת כספים בעיקר כאשר כסף יוצא מנכסי סיכון כמו שראינו גם השבוע, הסקטורים סיימו את השבוע בעליה של 1.45% ו- 0.8% בהתאמה. את הירידות במדד הובילו סקטור הצריכה המחזורית וסקטור הטכנולוגיה לאחר עליית תשואות בארה”ב וירידות חדות בחברות הצמיחה והטכנולוגיה, הסקטורים סיימו את השבוע בירידה של 4.09% ו- 3.23% בהתאמה. לאחר שבוע תנודתי וסנטימנט מתחלף בשווקים המדדים המובילים בארה”ב סיימו את השבוע במגמה מעורבת ובסיכום השבוע מדד ה- DOW JONES עלה ב- 1.15% מדד ה- S&P 500 ירד ב- 1.55% ומדד ה- NASDAQ ירד ב- 3.11%. השבוע תמשיך עונת הדוחות לרבעון השלישי של השנה עם פרסום של מספר שמות גדולים מאוד בכלכלה האמריקאית ביניהם טסלה, IBM, בנק אוף אמריקה וג’ונסון אנד ג’ונסון. כמו שראינו השבוע המשקיעים בוחנים לעומק כל פרסום עם דגש על השפעת האינפלציה על הרווחיות וצפי החברות להמשך הצמיחה בשנה הקרובה.
השבוע פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר וכפי שהתרגלנו בשנה האחרונה גם במקרה זה המדד הפתיע ועלה מעל הציפיות בשווקים, המדד עלה בחודש ספטמבר ב- 0.4% לעומת צפי לעלייה של 0.2% והאינפלציה השנתית עומדת כעת על 8.2%. בנוסף השבוע פורסם מדד המחירים ליצרן שנועד להראות את השפעות עליית המחירים על היצרן עצמו ולתת תמונה של אילו עלויות עלולות להתגלגל לצרכן בחודשים הקרובים, הנתון הפתיע כלפי מעלה עם עליה חודשית של 0.4% לעומת צפי לעליה בנתון של 0.2%. העלייה הביאה את אינפלציית היצרן לרמה שנתית של 8.5% לעומת צפי להגעה לרמה של 8.4%, ההפתעה בהחלט מעט מאכזבת אך יש לקחת בחשבון כי מדד המחירים ליצרן כבר ירד מהשיא שרשם בחודשים האחרונים ובהחלט התחיל מגמה של ירידה בשלושת החודשים האחרונים דבר הצפוי להשפיע על רמות המחירים במשק בחצי שנה הקרובה.
השבוע התחילה עונת הדוחות לרבעון השלישי של השנה בארה”ב ובין המפרסמות היו דומינוס פיצה (DPZ) שלמרות ירידה קלה ברווחיות הצליחה לשמר את ההכנסות מפעילותה בסביבת האינפלציה הגבוהה, המניה עלתה לאחר הדוחות ב- 10.44%. טאיוואן סמיקונדקטור (TSM) שהכתה את תחזית הרווח וההכנסות לרבעון למרות חולשה גורפת בסקטור השבבים, המניה עלתה ביום המסחר לאחר הדוחות ב- 3.92% והחברות בסקטור הגיעו לעליות של עד 6% ביום המסחר. מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, בלאק רוק (BLK), הכתה את תחזית הרווח לרבעון באופן משמעותי והובילה את העליות בסקטור הפיננסים עם עליה של 6.58% לאחר פרסום הדוחות.
שוק האג”ח המשיך לתמחר קצב העלאות ריבית אגריסיבי ביותר בשנה הקרובה עם התשואות ל- 10 שנים בארה”ב כבר בשיא נוסף של 4.02% וממשיכה לשבור שיאים שלא נרשמו באג”ח הממשלתי שנים, עליית התשואות בשוק האג”ח מחזירה אותנו מספר ימים אחורה לפני העליות בשווקים שעזרו להרגיע את שוק האג”ח ואת ציפיות הריבית בשווקים. נתון נוסף שמחזק את הנקודה הזו היא התשואה לשנתיים אשר נועדה להציג תחזית מדויקת יותר לסביבת הריבית בטווח הקצר, התשואה לשנתיים עומדת כעת על רמות שיא של 4.5% לאחר עליית תשואות חדה בימים האחרונים.
אירופה: המדדים המובילים באירופה סיימו שבוע מסחר תנודתי במגמה מעורבת
המדדים באירופה רשמו שבוע מסחר תנודתי וסיימו במגמה מעורבת בדומה לזו של ארה”ב ובסיכום השבוע מדד ה- DAX הגרמני עלה ב- 1.34%, מדד ה- FTSE הבריטי ירד ב- 1.89%. מדד ה- CAC הצרפתי עלה ב- 1.11% ומדד הסטוקס 600 ירד ב- 0.09%.
אסיה: המדדים המובילים סיימו את השבוע בירידות שערים, שנחאי הצליחה לשמור על אופטימיות
המדדים הבולטים סיימו את השבוע בירידות שערים כאשר בסיכום השבוע מדד הניקיי היפני ירד ב- 0.09%, מדד המניות בשנחאי סיים את השבוע בעליה של 1.57%, מדד ההאנג סנג ירד ב- 6.5% ומדד המניות בהודו סיים את השבוע בירידה של 0.47%.
מניות הטכנולוגיה הסיניות סיימו את השבוע בירידות שערים חדות בדומה לירידות החדות בחברות הטכנולוגיה ברחבי העולם. עליבאבא סיימה את השבוע בירידה של 10.11% ובאידו ירדה ב- 16.73% בשבוע המסחר.
אביב פרוינד
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
SKN | מחיר השמרנות: הפער הנפתח בין באפט למדדי הטכנולוגיה
מאז המחצית השנייה של שנת 2022, וורן באפט וצוות הניהול של ברקשייר האת'וויי נוקטים בגישה של צמצום חשיפה, כאשר החברה
- לפני 3 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
מאז המחצית השנייה של שנת 2022, וורן באפט וצוות הניהול של ברקשייר האת'וויי נוקטים בגישה של צמצום חשיפה, כאשר החברה
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | שווקי אירופה נסגרים בירידות כאשר מכירה רחבה מאותתת על עלייה בהימנעות מסיכון
שווקי המניות באירופה נסגרו בירידות ב-04 במאי, על רקע מכירה רחבה במדדים המרכזיים כאשר סנטימנט המשקיעים הפך זהיר יותר. הירידות
- לפני 4 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
שווקי המניות באירופה נסגרו בירידות ב-04 במאי, על רקע מכירה רחבה במדדים המרכזיים כאשר סנטימנט המשקיעים הפך זהיר יותר. הירידות
- עומר בר
- •
- 4 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | אפריל המבני: כיצד התחזקות השקל קטעה את רצף התשואות ההיסטורי במסלולי חו”ל
דינמיקת התשואות ומנגנוני שוק ההון הביצועים הפנומנליים של חודש אפריל מגיעים כתיקון חד לירידות שנרשמו ברבעון הראשון של השנה, על
- לפני 4 שעה
- •
- 4 דק’ קריאה
דינמיקת התשואות ומנגנוני שוק ההון הביצועים הפנומנליים של חודש אפריל מגיעים כתיקון חד לירידות שנרשמו ברבעון הראשון של השנה, על
- Articles
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | האם מקורות ההכנסה החדשים של טסלה וייצור ה-Semi יכולים לקזז את החששות מהוצאות ה-AI העולות?
טסלה מציגה סימני התייצבות לאחר תקופה תנודתית, כאשר מנייתה צפויה לסיים את השבוע בעלייה. השינוי בסנטימנט משקף שילוב של התקדמות
- לפני 3 ימים
- •
- 5 דק’ קריאה
טסלה מציגה סימני התייצבות לאחר תקופה תנודתית, כאשר מנייתה צפויה לסיים את השבוע בעלייה. השינוי בסנטימנט משקף שילוב של התקדמות