hero

ארצות הברית

המסחר בארה”ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מאותתים על פתיחה שלילית במדדים המרכזיים של עד 0.12%. אמש, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית: הדאו-ג’ונס (36,054) ירד ב-0.19%, ה-S&P500 (4,549) נחלש ב-0.39% והנאסד”ק (14,146) הפחית 0.58%. מדד הפחד (VIX, 12.93) עלה ב-0.62%.

סקטור האנרגיה המסורתית דחף את השוק לירידות לאחר שמחיר הנפט נחלש ב-4% על רקע עלייה חדה מהצפוי במלאי הנוזל השחור בארה”ב. אקסון מוביל ירדה ב-1.26% שברון נחלשה ב-0.19%, של איבדה 1.73% ו-BP הפחיתה 1.25%. שופיפיי השילה 4.8% לאחר שהחברה לא הציגה תוכניות משמעותית לשנה הקרובה בכנס המשקיעים שערכה. קמבל יצרנית המזון האמריקאית דיווחה על תוצאות טובות מהצפוי והמניה זינקה ב-7%. רשת המזון המהיר שייק שאק התחזקה ב-2% לאחר שזכתה להמלצה קנייה חיובית מצד האנליסטים של פירמת ההשקעות ריימונד ג’יימס. אפליקציית המסחר בשוקי ההון רובין הוד זכתה גם היא להמלצת קנייה מבנק ההשקעות מיזוהו והמניה הגיבה בטיפוס של יותר מ-7%. 

אסיה

הבורסות במזרח לקראת סגירה שלילית הבוקר. בורסת שנחאי (2,964) נסחרת בירידה של 0.14%, הבורסה בהונג קונג (16,273) נחלשת ב-1.15% ומדד סנסקס ההודי (69,587) משיל 0.1%. מדד הניקיי ביפן (32,877) יורד ב-1.69%, מדד 50 החברות הגדולות בטאיוואן (17,287) מפחית 0.6% והבורסה באוסטרליה (7,384) נסחרת בירידה קלה של 0.03%.

אירופה

אמש ננעלו השווקים באירופה במגמה חיובית והמסחר יתחדש בשעות הקרובות. מדד הפוטסי (7,530) הבריטי עלה ב-0.55%, הקאק (7,435) הצרפתי התחזק ב-1.71%, הדאקס (16,656) הגרמני הוסיף 0.75% והבורסה בשוויץ (11,010) נסגרה בעלייה של 0.41%.

ישראל

הבורסה באחוזת בית ננעלה אתמול במגמה מעורבת והבוקר תיפתח את יום המסחר האחרון לשבוע הנוכחי. מדד ת”א-35 (1,810) עלה ב-0.2%, מדד ת”א-125 (1,835) התחזק ב-0.13% ומדד הבנקים (3,450) נחלש ב-0.41%. מדד הגלובל-בלוטק (354) הוסיף 0.64% ומדד ת”א נדל”ן (912) ננעל בירידה קלה של 0.07%.

נייס הובילה את העליות במניות הפעילות עם התחזקות של 2.89% ואחריה בלטו בעליות מזרחי טפחות ולאומי שעלו ב-0.75% ו-0.28% בהתאמה. מנגד, מניית הפועלים ירדה ב-1.37% ודיסקונט נחלשה ב-0.33%. בית זיקוק אשדוד הובילה את הירידות במדד ת”א 125 לאחר שאיבדה 5.03%. בלטו בירידות גם פיבי שהשילה 4%, פוקס שנחלשה ב-3.4% ומטריקס שהפחיתה 3.15%. לעומתן בלטו בעליות במדד מניות אלוני חץ שקפצה ב-4.12%, קמטק שעלתה ב-4% ופתאל החזקות שהתחזקה ב-3.83%. קרסו מוטורס המשיכה במומנטום החיובי ואתמול היא הוסיפה 3.51% לאחר הזינוק של שלשום. פנאקסיה זינקה ביותר מ-27% ללא דיווח מיוחד מצד החברה ועל רקע העלייה המשמעותית בכמות משתמשי הקנאביס הרפואי בישראל לפי נתונים שפורסמו. קמהדע העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק תרופות דיווחה על התקשרות אסטרטגית עם חברת הפצה בארה”ב הכוללת הכנסה של 180 מיליון דולר בארבע שנים ומניית החברה ננעלה בזינוק של 17.34% והשלימה עלייה של 53.4% מתחילת השנה. 

סחורות

המסחר בנפט מתנהל הבוקר במגמה חיובית לאחר שנחלש משמעותית אתמול. נפט מסוג טקסס עולה ב-0.39% ונסחר במחיר של 69.65$ לחבית. נפט מסוג ברנט מתחזק ב-0.4% ונסחר במחיר לחבית של 74.6$. מחיר הגז הטבעי נחלש בשעה זו ב-0.78%.

המתכות המרכזיות נסחרות הבוקר במגמה מעורבת. הזהב נסחר ביציבות ומחירו 2,026$ לאונקיה. הכסף נחלש ב-0.5% וערכו 23.81$ לאונקיה.

מט”ח

השקל נסחר הבוקר במגמה מעורבת ביחס למטבעות המרכזיים לאחר שאתמול התחזק והוסיף לערכו. הדולר נסחר ביציבות ושערו 3.7 שקל ל-1 דולר. האירו נחלש ב-0.2% ונסחר ב-3.99 שקלים ל-1 אירו. הפאונד נסחר בירידה של 0.88%  וערכו 4.66 שקלים ל-1 פאונד.

קריפטו

שוק הקריפטו ממשיך לתפוס כותרות וביממה האחרונה המטבעות המרכזיים נסחרו במגמה מעורבת. הבוקר הביטקוין מוסיף 0.05% וערכו דולר למטבע של 43,985$, המבטא עלייה יומית של 0.95%. האת’ריום יורד ב-0.16% וערכו 2,263$ דולר למטבע המשקף עלייה קלה של 0.03% ב-24 השעות האחרונות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מדד נאסד״ק קומפוזיט נחלש כאשר מכירות בהובלת טכנולוגיה לוחצות על תנופת השוק
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | מדד נאסד״ק קומפוזיט נחלש כאשר מכירות בהובלת טכנולוגיה לוחצות על תנופת השוק SKN | מדד נאסד״ק קומפוזיט נחלש כאשר מכירות בהובלת טכנולוגיה לוחצות על תנופת השוק

    מדד נאסד״ק קומפוזיט נסחר בירידות במהלך המסחר ביום שלישי, 16 בדצמבר 2025, ומשקף לחץ מתחדש על מניות טכנולוגיה ומניות מוכוונות

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מדד נאסד״ק קומפוזיט נסחר בירידות במהלך המסחר ביום שלישי, 16 בדצמבר 2025, ומשקף לחץ מתחדש על מניות טכנולוגיה ומניות מוכוונות

    SKN | מדד S&P 500 נסגר בירידה כאשר תנודתיות תוך־יומית מגבילה התאוששות מאוחרת
    • ליאור מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | מדד S&P 500 נסגר בירידה כאשר תנודתיות תוך־יומית מגבילה התאוששות מאוחרת SKN | מדד S&P 500 נסגר בירידה כאשר תנודתיות תוך־יומית מגבילה התאוששות מאוחרת

    מדד S&P 500 סיים את יום המסחר בירידה קלה, כאשר נחלש ב־0.10% ונסגר ברמה של 6,820.36 נקודות, לאחר שלחץ מכירות

    • לפני 2 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    מדד S&P 500 סיים את יום המסחר בירידה קלה, כאשר נחלש ב־0.10% ונסגר ברמה של 6,820.36 נקודות, לאחר שלחץ מכירות

    SKN | מדד DAX שומר על יציבות סמוך לרמות שיא כאשר משקיעים שוקלים את מומנטום סוף השנה
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | מדד DAX שומר על יציבות סמוך לרמות שיא כאשר משקיעים שוקלים את מומנטום סוף השנה SKN | מדד DAX שומר על יציבות סמוך לרמות שיא כאשר משקיעים שוקלים את מומנטום סוף השנה

    מדד DAX הגרמני סגר את מסחר ה־15 בדצמבר בטון חיובי, המשקף אופטימיות זהירה בשווקי המניות האירופיים. אף שהעליות היו מתונות,

    • לפני 2 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    מדד DAX הגרמני סגר את מסחר ה־15 בדצמבר בטון חיובי, המשקף אופטימיות זהירה בשווקי המניות האירופיים. אף שהעליות היו מתונות,

    SKN | סקירה שבועית של שווקי העולם – השווקים הגלובליים מסיימים שבוע תנודתי תחת לחץ עם היחלשות בתיאבון לסיכון
    • רוני מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 5 ימים

    SKN | סקירה שבועית של שווקי העולם – השווקים הגלובליים מסיימים שבוע תנודתי תחת לחץ עם היחלשות בתיאבון לסיכון SKN | סקירה שבועית של שווקי העולם – השווקים הגלובליים מסיימים שבוע תנודתי תחת לחץ עם היחלשות בתיאבון לסיכון

    Global markets closed the week on a cautious note, with risk appetite weakening in most key regions. Investors reacted to

    • לפני 5 ימים
    • 8 דק’ קריאה

    Global markets closed the week on a cautious note, with risk appetite weakening in most key regions. Investors reacted to