hero

ארצות הברית

הבוקר החוזים נסחרים ביציבות עם נטייה לעליות של עד 0.28% במדדים המרכזיים. אתמול, יום המסחר הראשון של השנה החדשה ירדו המדדים המרכזיים בוול-סטריט לאחר שפתחו בעליות. הנאסד”ק השיל 0.7%, ה-S&P500 ירד ב-0.4% והדאו-ג’ונס נסחר ביציבות עם ירידה קלה מאוד של 0.03%. 

מניית טסלה המשיכה בהתרסקות שלה בחודשים האחרונים וירדה ב-12.2% נוספים על רקע החששות לירידה בביקוש למכוניות חשמליות ולעלייה בתחרות בעיקר מצד חברת פורד שעלתה ב-0.39%. מניית אפל ירדה ב-3.74% בעקבות הורדת דירוג של אנליסטים בוול-סטריט, ולראשונה מאז ספטמבר 2021 החברה ירדה לשווי שוק של מתחת ל-2 טריליון דולר. מניית עליבאבא סגרה את יום המסחר בקפיצה של מעל ל-4%.

אסיה

המסחר באסיה מתנהל במגמה מעורבת. מדד שנחאי נסחר ביציבות עם נטייה לירידות של עד 0.15%, מדד ההאנג-סאנג ההונג-קונגי קופץ במעל ל-2%, מדד סנסקס ההודי משיל 0.7% ומדד הניקיי 225 יורד עד 1.5%.

אירופה

המסחר יתחדש לאחר סגירה חיובית  אתמול, יום המסחר המלא הראשון של השנה החדשה. הפוטסי הבריטי סגר בעלייה של 1.37%, הקאק 40 הצרפתי הוסיף 0.44% וה-DAX הגרמני עלה ב-0.8%.

ישראל

המסחר בבורסה בת”א צפוי להתחדש היום לאחר סגירה חיובית דו-יומית. אתמול המדדים המרכזיים סיימו בעליות קלות. מדד ת”א-35 עלה ב-0.1%, מדד ת”א-125 הוסיף 0.27% ומדד הבנקים המשיך להתחזק קלות ועלה ב-0.1%. 

מניית ג’י סיטי המשיכה להתחזק ב-5.88% והשלימה עליה של כמעט 20% מתחילת החודש. חברת הנדל”ן הממונפת ממשיכה במימוש הנכסים שלה על מנת לשפר את המאזן הפיננסי ונראה שהשוק מביע אמון במהלכי הנהלת החברה. גם חברת שיכון ובינוי משפרת את המאזן הפיננסי שלה והיא זינקה במעל ל-4% לאחר שדיווחה על מכירת מניות של חברת הבת שלה, שיכון ובינוי אנרגיה, תמורת 105 מיליון שקלים. מהלכים אלה משקפים את ההשפעה השלילית של עליית הריבית בעולם ובישראל על חברות הנדל”ן המניב.

סחורות

הנפט מסוג טקסס מתוק נסחר בירידה של 0.75% והמחיר לחבית עומד על 76.35$, ירידה של מעל ל-3% מתחילת השבוע. הנפט מסוג ברנט יורד גם הוא ב-0.78% ונסחר במחיר של 81.45$ לחבית. הגז הטבעי ממשיך בירידות החדות בימים האחרונים והוא משיל 1.37% נוספים שמצטברים למעל ל-16% מתחילת השבוע. 

מנגד, בסקטור המתכות הזהב והכסף מוסיפים 0.45% ו-0.5% בהתאמה ונסחרים במחיר של 1848$ ו-24.1$ לאונקיה, מחירים המשקפים עלייה של כ-2.5% לשתי המתכות המרכזיות. הליתיום, מתכת יקרה המשמשת את תעשיית הרכב החשמלי בעיקר בסוללות כלי הרכב, נסחר ביציבות אך מציג ירידה של 2.44% מתחילת השנה ושל 10% בחודש האחרון.

מט”ח

בגזרת המט”ח הדולר נסחר בירידות קלות של 0.11% ושערו ביחס לשקל 3.528. האירו מוסיף 0.29% ונסחר בשער של 3.729 ביחס לשקל. הפאונד הבריטי עולה ב-0.37% ושערו לשקל 4.22. 

קריפטו

מטבעות הקריפטו המובילים נסחרים ביציבות עם נטייה קלה לעליות. הביטקוין עולה ב-0.1% ונסחר בדולר למטבע של 16861$ והאת’ריום נסחר ב-1248$ דולר למטבע ורושם יציבות עם נטייה לעלייה קלה של 0.1%. בשבוע האחרון הביטקוין והאית’ריום הוסיפו 1.42% ו-4.48% בהתאמה.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם הנחיות חדשות של ה-CFTC יהפכו נגזרי קריפטו מפוקחים לנגישים יותר?
    • עומר בר
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | האם הנחיות חדשות של ה-CFTC יהפכו נגזרי קריפטו מפוקחים לנגישים יותר? SKN | האם הנחיות חדשות של ה-CFTC יהפכו נגזרי קריפטו מפוקחים לנגישים יותר?

    ה-CFTC יוצרת מסלול רגולטורי לספקיות תוכנה פסיביות ה-Commodity Futures Trading Commission פתחה מסלול חדש עבור אפליקציות קריפטו המבקשות לספק גישה

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    ה-CFTC יוצרת מסלול רגולטורי לספקיות תוכנה פסיביות ה-Commodity Futures Trading Commission פתחה מסלול חדש עבור אפליקציות קריפטו המבקשות לספק גישה

    הדולר מזנק והתשואות בשיא: האם הפדרל ריזרב נלכד במלכודת הריבית?
    • רוני מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    הדולר מזנק והתשואות בשיא: האם הפדרל ריזרב נלכד במלכודת הריבית? הדולר מזנק והתשואות בשיא: האם הפדרל ריזרב נלכד במלכודת הריבית?

    המטבע האמריקאי מציג מגמת התחזקות נמרצת בשוק המקומי והבינלאומי, תוך שהוא נסחר ברמה של 3.049 שקלים ומטפס מול סל המטבעות

    • לפני 2 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    המטבע האמריקאי מציג מגמת התחזקות נמרצת בשוק המקומי והבינלאומי, תוך שהוא נסחר ברמה של 3.049 שקלים ומטפס מול סל המטבעות

    SKN | מניות תל אביב צוללות בחדות כאשר ת״א-90 יורד ב-1.95% ות״א-125 מאבד 1.38%
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | מניות תל אביב צוללות בחדות כאשר ת״א-90 יורד ב-1.95% ות״א-125 מאבד 1.38% SKN | מניות תל אביב צוללות בחדות כאשר ת״א-90 יורד ב-1.95% ות״א-125 מאבד 1.38%

    גל המכירות מתרחב מניות תל אביב ננעלו בירידות חדות ב-10 בספטמבר 2026, והמשיכו את החולשה האחרונה בשוק כאשר לחץ המכירות

    • לפני 1 שבועות
    • 5 דק’ קריאה

    גל המכירות מתרחב מניות תל אביב ננעלו בירידות חדות ב-10 בספטמבר 2026, והמשיכו את החולשה האחרונה בשוק כאשר לחץ המכירות

    SKN | השווקים באסיה מעורבים ב-10 בספטמבר 2026 כאשר הונג קונג ואוסטרליה מובילות את הירידות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | השווקים באסיה מעורבים ב-10 בספטמבר 2026 כאשר הונג קונג ואוסטרליה מובילות את הירידות SKN | השווקים באסיה מעורבים ב-10 בספטמבר 2026 כאשר הונג קונג ואוסטרליה מובילות את הירידות

    השווקים באסיה הציגו סשן מעורב ב-10 בספטמבר 2026, כאשר החולשה בהונג קונג ובאוסטרליה גברה על העליות המתונות ביפן ובהודו. הפער

    • לפני 1 שבועות
    • 6 דק’ קריאה

    השווקים באסיה הציגו סשן מעורב ב-10 בספטמבר 2026, כאשר החולשה בהונג קונג ובאוסטרליה גברה על העליות המתונות ביפן ובהודו. הפער