נקודות מפתח

  • תשואת האג"ח ל־10 שנים סיימה את 2025 נמוכה יותר, למרות עלייה בסוף השנה בעקבות נתוני אבטלה חזקים.
  • הורדות הריבית של הפדרל ריזרב והאטה באינפלציה עיגנו את התשואות, גם כאשר הצמיחה הכלכלית נותרה חסינה.
  • אי־ודאות מדינית ופיצול בתוך הפד מצביעים על המשך תנודתיות בשוק האג"ח בשנת 2026.
hero

שוק האג”ח הממשלתיות של ארצות הברית סיים את שנת 2025 בנימה מוכרת: התשואות סגרו את השנה ברמה נמוכה יותר, למרות תנודתיות בסוף השנה, ומשקפות איזון עדין בין מדיניות הקלה של הפדרל ריזרב לבין כלכלה שהתגלתה כחסונה יותר מכפי שרבים ציפו. תשואת האג”ח ל־10 שנים עלתה קלות ביום המסחר האחרון של השנה, אך עדיין רשמה ירידה נטו שנתית, כאשר המשקיעים עיכלו מגמות אינפלציה מתמתנות, שלוש הורדות ריבית מצד הפד, ואי־ודאות מתמשכת סביב מדיניות הכלכלה האמריקאית.

בסיום המסחר ביום רביעי עמדה תשואת ה־10 שנים סביב 4.16%, עלייה מתונה ביום עצמו, בעוד שהתשואה לשנתיים נעה סביב 3.47%. למרות העלייה המאוחרת, מדד האג”ח הארוך סיים את 2025 מתחת לרמתו בתחילת השנה, מה שמדגיש כיצד הציפיות להמשך הקלה מוניטרית גברו בסופו של דבר על פרצי אופטימיות כלכלית נקודתיים.

נתוני שוק העבודה הובילו לעלייה מאוחרת בתשואות

העלייה האחרונה בתשואות נבעה בעיקר מנתוני תעסוקה חדשים. מספר דורשי דמי האבטלה הראשוניים לשבוע שהסתיים ב־27 בדצמבר ירד ל־199 אלף, נמוך משמעותית הן מהנתון המתוקן של השבוע הקודם והן מתחזיות הכלכלנים. הנתון חיזק את הנרטיב שלפיו, אף שקצב הגיוס הואט, היקף הפיטורים נותר מוגבל ושוק העבודה ממשיך לספק בסיס יציב לכלכלה הרחבה.

כלכלנים מזהירים מפני פרשנות יתר לנתונים בתקופת החגים, העלולים להיות מושפעים מעונתיות ומזג האוויר. עם זאת, היעדר הידרדרות משמעותית בנתוני האבטלה חיזק את ההערכה כי הכלכלה האמריקאית אינה עומדת על סף מיתון. חוסן זה היה נושא חוזר לאורך 2025, ועמד שוב ושוב בניגוד לתחזיות פסימיות שנשענו על תנאים פיננסיים הדוקים ואי־ודאות פוליטית.

שנה שעוצבה על ידי תנודות מדיניות והורדות ריבית

המסלול של שוק האג”ח ב־2025 היה רחוק מלהיות חלק. לאחר שסיימה את 2024 מעל 4.5%, תשואת ה־10 שנים צנחה בחדות בתחילת אפריל בעקבות הכרזתו של הנשיא דונלד טראמפ על מכסים הדדיים נרחבים, מה ששיקף חששות מהאטה בצמיחה העולמית. התשואות התאוששו במהירות דומה כאשר הממשל הקפיא זמנית את המכסים, והדגישו עד כמה שוק האג”ח רגיש לכותרות מדיניות.

בהמשך השנה חזר המוקד אל הפדרל ריזרב. הבנק המרכזי ביצע את הורדת הריבית הראשונה בספטמבר, ולאחריה שתי הורדות נוספות, גם כאשר האינפלציה נותרה עקשנית מעל יעד ה־2%. שילוב זה הותיר את התשואות מתנדנדות סביב רמת ה־4% לאורך המחצית השנייה של השנה, כאשר המשקיעים שקלו תנאים פיננסיים מקלים מול לחצי מחירים מתמשכים.

מחלוקות בפד מעצבות את תחזית 2026

סוף דצמבר סיפק הצצה נוספת לוויכוחים הפנימיים בפד. פרוטוקול ישיבת המדיניות בדצמבר חשף ועדה מפולגת, כאשר ההחלטה להוריד ריבית הייתה שנויה במחלוקת יותר מכפי שההצבעה הסופית רמזה. אף שהקובעים הכירו בהתקדמות במאבק באינפלציה, נותרו חששות מפני הקלה אגרסיבית מדי בשעה ששוק העבודה עדיין מתפקד היטב.

בתגובה, השווקים העלו במעט את הציפיות להורדת ריבית נוספת כבר באפריל 2026, אם כי רמת הביטחון נותרה מוגבלת. עבור משקיעי אג”ח, המסקנה ברורה: עידן ההימורים החד־כיווניים על כיוון התשואות הסתיים, והוחלף בסביבה שבה הפתעות בנתונים ואותות מדיניות יכולים לשנות במהירות את הסנטימנט.

במבט קדימה, שוק האג”ח האמריקאי נכנס ל־2026 כשהוא ניצב בפני כוחות מנוגדים מוכרים. אינפלציה מתקררת ונכונות של הפד להמשיך בהקלה תומכות בירידת תשואות לאורך זמן, בעוד שחוסן כלכלי ואי־ודאות פוליטית עלולים להצית היפוכים תקופתיים. האופן שבו כוחות אלה יתאזנו יקבע האם מגמת הירידה של 2025 תימשך — או תפנה מקום לתנודתיות מחודשת.

 


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם הדולר האמריקאי מאבד את הכתר הגלובלי שלו לאחר הירידה החדה ביותר מזה שנים?
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    SKN | האם הדולר האמריקאי מאבד את הכתר הגלובלי שלו לאחר הירידה החדה ביותר מזה שנים? SKN | האם הדולר האמריקאי מאבד את הכתר הגלובלי שלו לאחר הירידה החדה ביותר מזה שנים?

    הדולר האמריקאי עושה את דרכו לעבר הירידה השנתית החדה ביותר שלו מזה כמעט עשור, מה שמסמן שינוי משמעותי בשווקי המטבע

    • לפני 7 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    הדולר האמריקאי עושה את דרכו לעבר הירידה השנתית החדה ביותר שלו מזה כמעט עשור, מה שמסמן שינוי משמעותי בשווקי המטבע

    SKN | האם יפן מאותתת על נקודת מפנה לין לאחר אזהרות התערבות חדשות?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | האם יפן מאותתת על נקודת מפנה לין לאחר אזהרות התערבות חדשות? SKN | האם יפן מאותתת על נקודת מפנה לין לאחר אזהרות התערבות חדשות?

    הין היפני בלט ביום שלישי כמטבע החזק ביותר מבין מטבעות ה־G-10, ושבר רצף של ירידות לאחר רטוריקה מחודשת מטוקיו שהציתה

    • לפני 1 שבועות
    • 6 דק’ קריאה

    הין היפני בלט ביום שלישי כמטבע החזק ביותר מבין מטבעות ה־G-10, ושבר רצף של ירידות לאחר רטוריקה מחודשת מטוקיו שהציתה

    SKN | האם הדולר מאבד את האחיזה שלו? המטבע האמריקאי צועד למהלך שבועי שלישי של ירידות כשהפד מאמץ גישה יונית
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שבועות

    SKN | האם הדולר מאבד את האחיזה שלו? המטבע האמריקאי צועד למהלך שבועי שלישי של ירידות כשהפד מאמץ גישה יונית SKN | האם הדולר מאבד את האחיזה שלו? המטבע האמריקאי צועד למהלך שבועי שלישי של ירידות כשהפד מאמץ גישה יונית

    הדולר האמריקאי העמיק את ירידותיו ביום שישי, כשהוא נע סמוך לשפל של חודשיים בעוד המשקיעים מעכלים שינוי מובהק לגישה יונית

    • לפני 3 שבועות
    • 6 דק’ קריאה

    הדולר האמריקאי העמיק את ירידותיו ביום שישי, כשהוא נע סמוך לשפל של חודשיים בעוד המשקיעים מעכלים שינוי מובהק לגישה יונית

    SKN | האם סוחרים זרים הופכים את שוק האג”ח של יפן למנוע תנודתיות עולמי?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 שבועות

    SKN | האם סוחרים זרים הופכים את שוק האג”ח של יפן למנוע תנודתיות עולמי? SKN | האם סוחרים זרים הופכים את שוק האג”ח של יפן למנוע תנודתיות עולמי?

    שוק איגרות החוב הממשלתיות של יפן, שנחשב במשך שנים לשוק הסולידי והיציב ביותר בעולם החוב, עובר כעת את אחד השינויים

    • לפני 3 שבועות
    • 7 דק’ קריאה

    שוק איגרות החוב הממשלתיות של יפן, שנחשב במשך שנים לשוק הסולידי והיציב ביותר בעולם החוב, עובר כעת את אחד השינויים