SKN | האם העלייה בתשואת אג״ח האוצר לשנתיים מאותתת על העלאת ריבית נוספת של ה-Fed?
שגיא חבסוב
•
5 דק’ קריאה
•
לפני 3 שעה
נקודות מפתח
תשואת אג״ח האוצר האמריקאי לשנתיים הגיעה ביום שישי ל-4.744%, הרמה התוך-יומית הגבוהה ביותר מאז יולי 2024, כאשר המשקיעים הגדילו את הציפיות להעלאת ריבית נוספת של ה-Federal Reserve.
השווקים העניקו הסתברות של 58% להעלאת ריבית באוקטובר, לעומת 55% ביום חמישי, בעקבות העלאת הריבית האחרונה של ה-Fed ב-0.25 נקודת אחוז והאיתותים כי הידוק נוסף עדיין אפשרי.
עקום התשואות של אג״ח האוצר המשיך להשתטח, בעוד שמחירי נפט מעל 105 דולר לחבית ואינפלציה גבוהה מחזקים את החשש שהריבית תישאר גבוהה לאורך זמן.
התשואות לטווח הקצר משקפות ציפיות ריבית גבוהות יותר
שוק אג״ח האוצר האמריקאי שולח איתות ברור יותר לכך שהמשקיעים מצפים מה-Federal Reserve להמשיך בהידוק המדיניות המוניטרית. תשואת אג״ח האוצר לשנתיים עלתה ביום שישי ל-4.744%, הרמה התוך-יומית הגבוהה ביותר מאז יולי 2024.
המהלך הגיע לאחר שה-Federal Reserve העלה את הריבית ב-0.25 נקודת אחוז ביום רביעי. התבטאויותיו של יו״ר ה-Fed, Kevin Warsh, התפרשו על ידי משתתפי השוק כאיתות לכך שהדלת להעלאות נוספות נותרה פתוחה. הדבר דחף את תשואות האג״ח לטווח הקצר כלפי מעלה, כאשר המשקיעים בחנו מחדש את המסלול הצפוי של המדיניות המוניטרית.
הציפיות להעלאת ריבית באוקטובר מתחזקות
חוזים עתידיים על הריבית שיקפו את השינוי בציפיות. כלי ה-FedWatch של CME הציג הסתברות של 58% להעלאת ריבית נוספת באוקטובר, לעומת 55% ביום הקודם.
השינוי ממחיש עד כמה מהר ציפיות השוק יכולות להשתנות כאשר התקשורת של הבנק המרכזי מצביעה על סיכונים מתמשכים בתחום האינפלציה.
תשואת אג״ח האוצר ל-10 שנים עמדה לאחרונה סביב 4.998%, קרוב לרף הפסיכולוגי החשוב של 5%. מוקדם יותר השבוע עלתה תשואת האג״ח הממשלתית ליותר מ-5%, רמה שלא נראתה במסחר מאז 2007, לפני שחזרה לנוע סביב רמה זו.
השתטחות עקום התשואות מוסיפה לאיתות
מאז החלטת ה-Fed האחרונה, הפער בין תשואות אג״ח האוצר לשנתיים ול-10 שנים הצטמצם. ביום חמישי הגיע עקום התשואות לפער הקטן ביותר שלו מאז מרץ 2025, לפני שהתאושש במידה מסוימת ביום שישי.
עקום תשואות משתטח עשוי לשקף שינוי בציפיות בנוגע למדיניות המוניטרית ולתנאים הכלכליים. בסביבה הנוכחית, העלייה בתשואות לטווח הקצר מצביעה על כך שהמשקיעים מייחסים משקל רב יותר לאפשרות של הידוק נוסף מצד ה-Fed.
הנפט והאינפלציה מסבכים את התחזית
מחירי האנרגיה הפכו למרכיב חשוב במשוואה בשוק האג״ח. מחיר הנפט הגולמי עלה מעל 105 דולר לחבית על רקע העימות עם איראן והגבלות חמורות על השיט דרך מצר הורמוז, מה שמעלה חשש שעלויות אנרגיה גבוהות יותר יחזירו את הלחץ האינפלציוני.
החששות התחזקו בעקבות נתון האינפלציה לצרכן לחודש אוגוסט, שהיה גבוה מהצפוי. האינפלציה השנתית נותרה הרבה מעל יעד ה-2% של ה-Federal Reserve, ותרמה לעלייה החדה בציפיות להעלאת הריבית לקראת החלטת המדיניות ביום רביעי.
מדוע רף תשואה של 5% באג״ח ל-10 שנים חשוב?
תשואת אג״ח האוצר ל-10 שנים הגיעה ביום שלישי לשיא תוך-יומי של 5.041%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2007. במקביל, תשואת האג״ח לשנתיים הגיעה ל-4.688%, וכבר קבעה שיא של מספר שנים לפני העלייה הנוספת ביום שישי ל-4.744%.
השילוב בין תשואות גבוהות בטווח הקצר והארוך יוצר רקע משמעותי עבור מניות, עלויות האשראי של חברות ונכסים אחרים הרגישים לריבית. אם האינפלציה תישאר עיקשת ומחירי האנרגיה ימשיכו להיות גבוהים, המשקיעים עשויים להידרש להסתגל לסביבת מדיניות מוניטרית שבה העלאות ריבית נוספות עדיין אפשריות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.