כל משקיע שמנהל תיק השקעות מסורתי בשוק ההון מכיר את הצורך לגדר את ההשקעות שלו, כאשר ערוץ השקעות אלטרנטיבי שהפך פופולארי במיוחד בשנים האחרונות הוא כמובן שוק הקריפטו. יצאנו לבדוק – מה היתרונות והחסרונות של ניהול תיק השקעות שמושקע כולו בשוק הקריפטו, לעומת ניהול תיק השקעות מסורתי במניות?
100,000 $, חמש שנים: מה היתה אסטרטגיית השקעות רטרואקטיבית מוצלחת?
מכיוון שלצערנו, אנחנו לא יכולים לנבא מה יקרה בשוק ההון או בשוק הקריפטו בעתיד, נשתמש באסטרטגיה הטובה ביותר על מנת להעריך את יעילות ההשקעות בעתיד, זאת על ידי הסתמכות על נתונים היסטוריים – וכמובן, שנדרשת תקופת זמן משמעותית על מנת לנטרל שינויים נקודתיים במוצרי השקעה שונים. יצאנו לבדוק – לו היינו משקיעים 100,000 דולרים באפיקי השקעה שונים לפני חמש שנים, כמה כסף היינו מחזיקים היום?
השקעה פסיבית במוצרים מחקי מדד
כיאה למי שמעריכים את אסטרטגיות ההשקעה הפאסיבית של האורקל מאומהה, הוא כמובן וורן באפט המיליארדר, יצאנו לבדוק כאלטרנטיבה ראשונה מה היה קורה לו היינו משקיעים במוצר שמחקה את מדד ה – S&P 500 את כל כספנו. התוצאה: תשואה של כמעט פי שתיים מהסכום (99.5%), כלומר, רווח של 100,000 $.
ומה אם היינו בוחרים להשקיע את הסכום במדדים אחרים?
מדד תל אביב היה מייצר רווח של כמעט 68%; מדד הדאקס הגרמני היה מייצר רווח של כמעט 36%; ומדד שנחאי היה מייצר תשואה של כ – 12.5%.
כמובן שהשקעה במוצרים מחקי מדד אינה מספקת בדיוק את תשואה המדד. לו היינו משקיעים במניות באופן אקטיבי יותר, כלומר, מנהלים תיק השקעות אקטיבי ולא פסיבי – התשואה אינה קבועה וקשה להעריך מה היתה.
השקעה בשוק הקריפטו
לעומת התשואות המפורטות מעלה, בדקנו גם מה היה קורה לו היינו משקיעים 100,000 $ לפני חמש שנים בשוק הקריפטו. בדקנו רק את שני המטבעות הגדולים, ביטקוין ואת’ריום, מתוך הנחה שהשקעה במטבעות קטנים יותר ופחות סולידיים היא לא השקעה שמרבית המשקיעים ימשכו על פני חמש שנים. הנה התוצאות לניהול תיק השקעות בשוק הקריפטו בלבד:
לו היינו משקיעים 100,000 $ לפני חמש שנים בביטקוין, היינו נהנים מתשואה כוללת על פני התקופה של 4,429%, ומחזיקים כיום בתיק נכסים בביטקוין בשווי של 4.429 מיליארדי דולרים.
לו היינו משקיעים את הכסף שלנו באת’ריום, היינו נהנים מתשואה של 22,513.56% על הקרן שלנו ומחזיקים בתיק נכסים בשווי של כ-29.5 מיליארדי דולרים.
האם זה אומר שישנה עדיפות לשוק הקריפטו?
אין ספק שהמטבעות הגדולים הציגו לאורך זמן עליות שערים משמעותיות בחמש השנים האחרונות, וביחד עם זאת, גידור, פיזור וגיוון של ההשקעות הן אסטרטגיות הכרחיות ליצירת תשואות משמעותיות לאורך זמן: גם המשקיעים הבולטים, הספקולטיביים והרווחיים ביותר בשוק ההון, לא מנהלים תיק השקעות של מוצר אחד, אלא מחלקים את ההשקעות על פני תיק מגוון המכיל מספר סקטורים להשקעה שמספקים גידור וחשיפה ממוננת במקרה של הפסד בסקטור אחד.
מה יקרה בשוק הקריפטו בשנים האחרונות? האם חמש השנים שעברו הביאו את שוק מטבעות הקריפטו לערך המרבי שלהם או שאולי עליות הערך ימשיכו להציג נתונים דרמטיים כל כך במחירים של מטבעות קריפטו ביחס למטבעות הפיאט המוכרים? כמובן, ניתן להעריך בלבד.
חשיבות ההשקעה באפיקים אלטרנטיביים כמו שוק הקריפטו
בחינת הביצועים של מדדי המניות בשווקים בולטים בעולם מגלה כי שנת 2021 היתה, באופן כללי, שנה טובה למשקיעים גם באפיקים סטנדרטים ובשוק המניות. לצד זאת, אנחנו יודעים ששוק המניות נוטה לנוע בכיוונים משותפים כך שהשקעה במוצרים דומים מידי עשויה לגרור את כל תיק ההשקעות להפסדים במקרה של ירידת שערים. על מנת לאפשר גידור של התיק במצב של הפסדים בשוק ההון חשוב להוסיף לתיק ההשקעות גם מוצרי השקעה אלטרנטיביים, והשקעה בשוק הקריפטו מהווה אפיק פופולארי לגידור כזה, עם שמירה על נזילות ההשקעה, גמישות במוצרי ההשקעה וניהול עצמאי של תיק ההשקעות המכיל מטבעות קריפטוגרפיים.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | מניית Silicon Labs מזנקת ב־49% ביום אחד: פריצת דרך בדוחות או שוק שמגלם שוק יתר?
הדירוג המחודש והפתאומי של Silicon Laboratories תפס את השווקים בהפתעה. המניה זינקה למעט מעל 200 דולר בתוך יום מסחר אחד,
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
הדירוג המחודש והפתאומי של Silicon Laboratories תפס את השווקים בהפתעה. המניה זינקה למעט מעל 200 דולר בתוך יום מסחר אחד,
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | סגירת שוקי ישראל היום, 4 בפברואר 2026: הראלי נעצר לאחר רצף חזק כאשר המשקיעים שוקלים את הכיוון למחר
שוקי ההון בישראל נסגרו היום, 4 בפברואר 2026, בטון זהיר ומאוזן יותר לאחר המהלך החזק כלפי מעלה שנרשם ביום המסחר
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
שוקי ההון בישראל נסגרו היום, 4 בפברואר 2026, בטון זהיר ומאוזן יותר לאחר המהלך החזק כלפי מעלה שנרשם ביום המסחר
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | שווקי אסיה נפתחו במגמה מעורבת כאשר המשקיעים שוקלים את תנופת הצמיחה, אותות המטבע ותיאבון הסיכון הגלובלי
שווקי אסיה נפתחו בבוקר יום רביעי, 4 בפברואר, במגמה מעורבת אך חיובית באופן כללי, כאשר המשקיעים מאזנים בין תנופת מניות
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
שווקי אסיה נפתחו בבוקר יום רביעי, 4 בפברואר, במגמה מעורבת אך חיובית באופן כללי, כאשר המשקיעים מאזנים בין תנופת מניות
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | סגירת שוק ישראל היום, 3 בפברואר 2026: ראלי רוחבי במניות מאותת על חידוש האמון כאשר הסוחרים מביטים קדימה למחר
השווקים הפיננסיים בישראל ננעלו היום, 3 בפברואר 2026, בעליות חדות ורחבות היקף, כאשר המשקיעים המשיכו את המומנטום החיובי שנבנה מאז
- לפני 3 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
השווקים הפיננסיים בישראל ננעלו היום, 3 בפברואר 2026, בעליות חדות ורחבות היקף, כאשר המשקיעים המשיכו את המומנטום החיובי שנבנה מאז