מהפכה בחיפוש? אפל בוחנת רכישה דרמטית של Perplexity AI – העידן החדש של הבינה המלאכותית משנה את פני הטכנולוגיה
חברת אפל (Apple), ענקית הטכנולוגיה מקופרטינו, בוחנת בימים אלו, על פי דיווחים מהותיים של בלומברג ניוז, את רכישת סטארט-אפ הבינה המלאכותית Perplexity AI. מהלך זה, אם יצא לפועל, עשוי להיות הרכישה הגדולה ביותר בתולדותיה של אפל, שכן שוויה של פרפלקסיטי הוערך לאחרונה בכ-14 מיליארד דולר. הדיווחים מצביעים על דיונים פנימיים בלבד שנערכים כעת באפל, ללא מעורבות נציגים מפרפלקסיטי עצמה, אשר מסרה בתגובה כי “אין לנו ידע על דיונים כלשהם לגבי רכישת פרפלקסיטי”. למרות ששלבי המגעים ראשוניים ועשויים לא להוביל להצעה פורמלית, עצם קיומם של דיונים אלו מדגיש את כוונותיה האגרסיביות של אפל להאיץ את קצב הפיתוח שלה בתחום הבינה המלאכותית, ובפרט בתחום החיפוש. יצרנית האייפון מתכננת, על פי הדיווחים, לשלב יכולות חיפוש מונעות AI, בדומה לטכנולוגיה של פרפלקסיטי, ישירות בדפדפן ספארי שלה, תוך נטישה אפשרית של שותפותה ארוכת השנים עם גוגל, שהפכה את מנוע החיפוש של גוגל לברירת המחדל באייפון והכניסה לאפל מיליארדי דולרים בשנה.
על פי הדיווח, אדריאן פריקה, מנהל המיזוגים והרכישות הבכיר באפל, דן ברעיון הרכישה עם אדי קיו, ראש תחום השירותים בחברה, ועם מספר מקבלי החלטות מרכזיים נוספים האחראים על אסטרטגיית ה-AI של אפל. מנהלים אלה דנו גם באלטרנטיבה לרכישה מלאה – שיתוף פעולה הדוק עם פרפלקסיטי – ככל הנראה כדי לשלב את הטכנולוגיה של החברה בתוך Siri, העוזרת הקולית של אפל, ובמנוע חיפוש מבוסס AI חדש. מנוע חיפוש זה צפוי להציע סיכומי מידע מקיפים, בדומה לגישה של ChatGPT וג’מיני של גוגל, ובכך לספק חווית חיפוש אינטואיטיבית ויעילה יותר. בחודש מאי, אדי קיו עצמו חשף בעדותו המפתיעה במשפט ההגבלים העסקיים המתנהל נגד גוגל בנושא חיפוש, כי אפל דנה באפשרות של שילוב עם פרפלקסיטי בדפדפן ספארי. עדותו של קיו התמקדה בהסכם הדומיננטי של אפל עם גוגל, אך הוא לא פירט על תוכניות רכישה עתידיות, מה שהותיר את הדלת פתוחה להתפתחויות נוספות.
מאבק ענקיות הטכנולוגיה על עתיד ה-AI והחיפוש
התעניינותה של אפל בפרפלקסיטי מגיעה בשיאו של מרוץ חימוש טכנולוגי חסר תקדים בתחום הבינה המלאכותית, כאשר חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם – מגוגל ומיקרוסופט ועד מטא – מאיצות בטירוף את השקעותיהן בהרחבת יכולות AI, גיוס כישרונות מובילים ותמיכה בביקוש הגובר לשירותים מונעי AI. בלומברג דיווחה גם כי מטא פלטפורמס (Meta Platforms) ניסתה אף היא לרכוש את פרפלקסיטי מוקדם יותר השנה, מה שמדגיש את הביקוש הרב והתחרות העזה על טכנולוגיה וכישרונות בתחום זה. מטא, שמובילה גם היא מהלכים משמעותיים ב-AI, הודיעה לאחרונה על השקעה ענקית של 14.8 מיליארד דולר ב-Scale AI, ושכרה את מנכ”ל החברה אלכסנדר וונג לעמוד בראש יחידת הסופר-אינטליגנציה החדשה שלה, מה שמצביע על תחרות עזה על כישרונות מובילים ועל חשיבות הובלה בתחום. אפל, בדומה למטא, נמצאת במצוד קדחתני אחר כישרונות AI חדשים ואף מתחרה על שכירת דניאל גרוס, מייסד חברת ה-AI Safe Superintelligence Inc., דבר המעיד על כך שרכישת חברה כמו פרפלקסיטי יכולה לשמש גם כ”רכישת כישרונות” מסיבית.
ברקע הדברים, ובנוסף לדינמיקה התחרותית, משרד המשפטים האמריקאי שוקל להטיל איסור על גוגל לשלם לחברות כדי שיהפכו את מנוע החיפוש שלה לברירת מחדל במכשירים שונים. צעד כזה, שמטרתו המוצהרת היא להקטין את הדומיננטיות המוחלטת של גוגל בשוק החיפוש, עשוי להאיץ באופן דרמטי את אפל לפתח אלטרנטיבה עצמאית מבוססת AI. בעוד מנועי חיפוש מסורתיים כמו זה של גוגל עדיין שולטים ללא עוררין בשוק הגלובלי, מנועי חיפוש מונעי AI – דוגמת זה של פרפלקסיטי, וכן של ChatGPT וג’מיני של גוגל – הולכים וצוברים תאוצה אדירה, ומושכים אליהם משתמשים רבים, במיוחד בקרב הדור הצעיר המחפש תשובות מהירות ומסוכמות. רכישת פרפלקסיטי תספק לאפל גישה מיידית לטכנולוגיה מתקדמת ומוכחת וליכולות הנדסיות מהשורה הראשונה בתחום ה-AI החיפושי, ותאפשר לה להאיץ משמעותית את לוחות הזמנים לפיתוח וליישום תכונות AI מתקדמות במוצריה ושירותיה, תוך הקטנת התלות החיצונית בגורמים אחרים.
השלכות אסטרטגיות: מיצובה של אפל בעידן ה-AI והשלכות על עתיד החיפוש
המהלך הפוטנציאלי של אפל לרכוש או לשתף פעולה עם פרפלקסיטי אינו רק עניין של יכולות טכנולוגיות; הוא משקף שינוי אסטרטגי עמוק והכרה כי עתיד הטכנולוגיה טמון באופן בלתי נפרד בבינה מלאכותית, וכי אפל חייבת לפעול באגרסיביות חסרת תקדים כדי לשמור על מעמדה כמובילה בשוק תחרותי ומשתנה במהירות. החברה אכן זקוקה לחיזוק משמעותי כדי להוציא לפועל את כל תכונות ה-AI החדשניות שהיא רוצה לספק למשתמשיה. רק לפני מספר חודשים, לדוגמה, אפל נאלצה לדחות את השקת גרסה חזקה יותר של Siri, שהייתה רכיב מפתח בהצגה המקורית שלה עבור “Apple Intelligence” – מערך יכולות ה-AI החדשות שהחברה מתכננת לשלב עמוק במערכות ההפעלה שלה. רכישה או שיתוף פעולה עם פרפלקסיטי יכולים לספק לאפל לא רק גישה לטכנולוגיה פורצת דרך, אלא גם את הכישרונות האנושיים המבריקים הנדרשים כדי לגשר על פערי הפיתוח ולהבטיח ש”אפל אינטליגנס” תעמוד בציפיות הגבוהות ותהווה קפיצת מדרגה אמיתית בחווית המשתמש.
השלכות מהלך כזה על שוק החיפוש הדיגיטלי יכולות להיות דרמטיות. כניסתה של שחקנית בסדר גודל של אפל עם מנוע חיפוש AI עצמאי, במיוחד על גבי בסיס המשתמשים העצום שלה במכשירי אייפון, אייפד ומאק, עשויה לטלטל את הדומיננטיות הנוכחית של גוגל. הדבר יכול לעודד חדשנות נוספת בתחום החיפוש, ולספק למשתמשים יותר אפשרויות ובחירה. יתרה מכך, מהלך זה מראה את נכונותה של אפל להתמודד עם אתגרי רגולציה פוטנציאליים ולהבטיח המשך חדשנות עצמאית, תוך התרחקות ממודלים עסקיים המסתמכים על הסכמי ברירת מחדל. זהו רגע מכונן עבור אפל ועבור תעשיית הטכנולוגיה כולה, המבשר עידן חדש של חיפוש מבוסס בינה מלאכותית.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 28 שניות
הוצאות ביטחוניות גלובליות: לאן זורמים 2.7 טריליון דולר?
הוצאות ביטחוניות גלובליות: לאן זורמים 2.7 טריליון דולר? גידול מתמשך בתקציבי הצבא בשנת 2024, היקף ההוצאות הצבאיות העולמיות חצה רף
- לפני 28 שניות
- •
- 6 דק’ קריאה
הוצאות ביטחוניות גלובליות: לאן זורמים 2.7 טריליון דולר? גידול מתמשך בתקציבי הצבא בשנת 2024, היקף ההוצאות הצבאיות העולמיות חצה רף
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
פתיחה שבועית אופטימית בבורסה בתל אביב: עליות חדות במרבית המדדים, הובלה לבנקים ולמניות הבינוניות
פתיחה שבועית אופטימית בבורסה בתל אביב: עליות חדות במרבית המדדים, הובלה לבנקים ולמניות הבינוניות שבוע המסחר בבורסה בתל אביב
- לפני 3 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
פתיחה שבועית אופטימית בבורסה בתל אביב: עליות חדות במרבית המדדים, הובלה לבנקים ולמניות הבינוניות שבוע המסחר בבורסה בתל אביב
- אור שושן
- •
- 10 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 שעה
טסלה פותחת את עידן הרובוטקסי: איך פיילוט קטן באוסטין עשוי להפוך את התחבורה, הכלכלה והחברה
טסלה פותחת את עידן הרובוטקסי: איך פיילוט קטן באוסטין עשוי להפוך את התחבורה, הכלכלה והחברה מרעיון עתידני לשירות עירוני ראשון:
- לפני 5 שעה
- •
- 10 דק’ קריאה
טסלה פותחת את עידן הרובוטקסי: איך פיילוט קטן באוסטין עשוי להפוך את התחבורה, הכלכלה והחברה מרעיון עתידני לשירות עירוני ראשון:
- siteguru
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 7 שעה
טסלה פותחת את עידן הרובוטקסי: איך פיילוט קטן באוסטין עשוי להפוך את התחבורה, הכלכלה והחברה
טסלה פותחת את עידן הרובוטקסי: איך פיילוט קטן באוסטין עשוי להפוך את התחבורה, הכלכלה והחברה מרעיון עתידני לשירות עירוני ראשון:
- לפני 7 שעה
- •
- 9 דק’ קריאה
טסלה פותחת את עידן הרובוטקסי: איך פיילוט קטן באוסטין עשוי להפוך את התחבורה, הכלכלה והחברה מרעיון עתידני לשירות עירוני ראשון: