10.07.22
שוק ההון האמריקני, כמו שווקים רבים ברחבי העולם, התחיל את שנת 2022 במגמת ירידה. מדד ה – S&P 500 איבד כ – 20% מערכו ומדד הנאסד”ק ירד ב – 29% מאז תחילת השנה. עם ירידה של כ -7% מתחילת השנה, מניית ברקשייר האת’ווי החזיקה מעמד באופן טוב למדי ביחס לשוק בכללותו.
אבל לחברתו של המשקיע האגדי וורן באפט יש מספר מניות בתיק ההשקעות שלה שרשמו הפסדים דרמטיים על רקע התקופה הסוערת העוברת על שוק המניות. שתיים מהמפסידות הגדולות ביותר הן סנואופלייק (Snowflake, NSYE: SNOW) וסטונקו (StoneCo, NASDAQ: STNE). בשני המקרים מדובר במניות צמיחה ולמרות ההפסדים שנגרמו לברקשייר האת’ווי בעקבות ההשקעה בהן, כדאי לשים לב למניות של שתי חברות אלה.
סנואופלייק
האפשרות לאחסן ולעבד נתונים באמצעות מחשוב ענן מעולם לא הייתה חיונית יותר להצלחתם של עסקים וארגונים בכלל. ברוב המקרים, גישה למגוון רחב של מידע מאפשרת תובנות מבוססות יותר וקבלת החלטות מוצלחות תוך התחשבות בהיקף נרחב של נתונים. למרבה הצער במקרים רבים ספקי תשתיות ענן אינם מקלים על קבלת התמונה המלאה ומונעים שיתוף מידע בין שירותים מקבילים. זה המקום בו חברת סנואופלייק נכנסת לתמונה.
סנואופלייק מתמחה בתחום מחשוב הענן והיא מספקת שירות עיבוד נתונים המאפשר לשלב ולנתח מידע גם כאשר הוא אגור בפלטפורמה שהיא, לכאורה, סגורה. בין מגמות הטרנספורמציה הדיגיטלית ועושר הנתונים החדשים שניתן לקבל: היכולת לנתח שירותים, לפעול לפי מסקנות ולהפוך תהליכים לאוטומטיים, היא מרכזית להצלחתם של ארגונים רבים. יכולת זו רק הולכת והופכת חשובה יותר עבור עסקים ומוסדות גדולים.
בשיאה, מניית סנואופלייק נסחרה במחיר של 405 דולרים למניה ולפרק זמן קצר היא הייתה אחת המניות בעלות הביצועים הטובים ביותר בתיק ההשקעות של ברקשייר האת’ווי. מחיר המניה קרס יחד עם שוק המניות כולו ככל שמשקיעים נרתעו ממניות צמיחה בתחום התוכנה. מחיר מניית סנואופלייק ירד ב – 57% במהלך שנת 2022 וב – 65% מערך השיא שלה.
סטונקו
הלחצים האינפלציוניים הם עזים לא רק בארה”ב. ברזיל למשל סופגת אף היא פגיעה קשה במיוחד, כל זאת בשילוב התאוששות כלכלית איטית יחסית מנזקי מגפת הקורונה. רקע מאתגר זה יוצר רוח נגדית חזקה לחברות פינטק ומסחר אלקטרוני שמרכזן בברזיל.
סטונקו היא חברת טכנולוגיה פיננסית ברזילאית המספקת שירותי עיבוד תשלומים. בעבר היה לחברה זו עסק העברת תשלומי אשראי מבטיח שהיה מיועד לעסקים קטנים ובינוניים. כישלונות עסקיים שנגרמו בשל הסגרים במהלך ההתמודדות עם מגפת הקורונה בשילוב מדיניות שלטונית חדשה מטעם הרשות הרגולטורית הברזילאית גרמו לשירות העברת תשלומי האשראי של החברה לאבד לקוחות עד שנסגר כליל. החברה ניצבת בפני אתגר, היא נדרשת לעצב מחדש את תחומי פעילותה העיקריים. התחזית עבור פלח עיבוד האשראי נראה לא ודאי ומניית החברה איבדה 54% מערכה מתחילת השנה וכ – 92% מהשיא שרשמה בתחילת 2021.
למרות ההפסד הגדול שחברת סטונקו נדרשת לעכל כתוצאה מהפגיעה בעסק האשראי שלה, היא עדיין מצליחה להגדיל את היקף המכירות בתחומי פעילות אחרים ומייצרת רווחים ניכרים. החברה מוערכת בשווי שוק של כ – 2.4 מיליארד דולרים. בסיס הלקוחות של ספקית שירותי הפינטק גדל בכ – 112% במהלך שנה אחת והגיע לכ – 1.92 מיליון, הכנסותיה הכוללות של החברה גדלו ב – 139% במהלך תקופה זו.
אור שושן
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 15 mins
אינפלציית גוש האירו בולמת את המומנטום: האם ה־ECB ממהר לקצץ ריבית?
מדד המחירים במאי נחלש ל־1.9% – ולראשונה מאז 2021 מתחת ליעד הבנק המרכזי מדדי האינפלציה שפורסמו היום (יום שלישי) בגוש
- לפני 15 mins
- •
- 8 דק’ קריאה
מדד המחירים במאי נחלש ל־1.9% – ולראשונה מאז 2021 מתחת ליעד הבנק המרכזי מדדי האינפלציה שפורסמו היום (יום שלישי) בגוש
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 40 mins
האטה בבנייה ועלייה מתונה באבטלה: נתוני מאקרו חדשים מאותתים על שינוי מגמה בארה”ב
נתוני המאקרו שפורסמו היום (18 ביוני 2025) מציגים תמונה מעורבת של הכלכלה האמריקאית, עם סימני התקררות בשוק הדיור לצד רמות
- לפני 40 mins
- •
- 7 דק’ קריאה
נתוני המאקרו שפורסמו היום (18 ביוני 2025) מציגים תמונה מעורבת של הכלכלה האמריקאית, עם סימני התקררות בשוק הדיור לצד רמות
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
היצוא היפני נחלש לקצב השנתי הגבוה ביותר מזה שמונה חודשים: ענף הרכב והמתיחות המסחרית מובילים לירידה
משבר הסחר הדוחף את הכלכלה היפנית לאחור נתוני היצוא של יפן לחודש מאי 2025 מצביעים על ירידה חדה במיוחד בקצב
- לפני 4 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
משבר הסחר הדוחף את הכלכלה היפנית לאחור נתוני היצוא של יפן לחודש מאי 2025 מצביעים על ירידה חדה במיוחד בקצב
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
שוקי האמריקות נפתחים כעת: יום של זהירות כאשר המדדים העיקריים יורדים
עם התפתחות יום המסחר ברחבי יבשת אמריקה, נראה שסנטימנט זהיר חודר לשווקים. מדדים מרכזיים מציגים ירידות, המשקפות נסיגה כללית מהרווחים
- לפני 4 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
עם התפתחות יום המסחר ברחבי יבשת אמריקה, נראה שסנטימנט זהיר חודר לשווקים. מדדים מרכזיים מציגים ירידות, המשקפות נסיגה כללית מהרווחים