שווקי העולם הציגו ביצועים מעורבים ביום שלישי, 22 ביולי 2025, כאשר המניות באסיה זינקו בתנופה חזקה מיפן וסין, בעוד המדדים בארה”ב ואירופה שיקפו זהירות מצד המשקיעים. עם הפנים למסחר ביום רביעי, 23 ביולי, המשקיעים ממשיכים להתמקד בדו״חות כספיים, נתוני מקרו-כלכלה ותנודות בשערי המטבע.

📈 אסיה מזנקת כאשר מדד הניקיי של יפן עובר את רף 41,000

אסיה הייתה המובילה הבולטת ביום שלישי. מדד Nikkei 225 של יפן זינק ב-3.13% ונסגר ברמה של 41,018.06, הודות לעליות במניות הטכנולוגיה ולשיפור בסנטימנט בעקבות היחלשות הין ותוצאות חיוביות של חברות. מדד Shanghai Composite (000001.SS) של סין עלה ב-0.75% לרמה של 3,608.58, בעוד מדד Hang Seng של הונג קונג התקדם ב-1.13% לרמה של 25,413.48.

גם אוסטרליה הצטרפה למגמה החיובית, כאשר מדד S\&P/ASX 200 עלה ב-0.72% לרמה של 8,739.30, בתמיכת מניות המינרלים והאנרגיה. מדדי המטבעות האזוריים הציגו עליות מתונות: מדד Australian Dollar Index עלה ב-0.46% ומדד Japanese Yen Index הוסיף 0.43%, מה שמעיד על אופטימיות רחבה יותר בשווקי אסיה-פסיפיק.

מדדי KOSPI בדרום קוריאה ו-Sensex בהודו רשמו עליות מתונות של 0.08% ו-0.18% בהתאמה, תוך שמירה על מגמה חיובית כללית באזור.

🇺🇸 שווקי ארה”ב שומרים על מגמה מעורבת – הנאסד”ק נחלש, מניות הקטנות מובילות

בארצות הברית נרשמה תמונה מעורבת, עם נטייה שלילית במניות הטכנולוגיה. מדד Nasdaq ירד ב-0.39% לרמה של 20,892.69, בעקבות ירידות בסקטור השבבים ובמניות הצמיחה הגדולות. מדד S&P 500 נותר כמעט ללא שינוי עם עלייה של 0.06% לרמה של 6,309.62, בעוד מדד Dow Jones Industrial Average עלה ב-0.40% לרמה של 44,502.44.

מעניין לציין כי מניות הקטנות הובילו את העליות, כאשר מדד Russell 2000 עלה ב-0.79%, מה שמעיד על חזרת עניין המשקיעים בסקטורים מחזוריים ודומסטיים.

רמת התנודתיות ירדה מעט, עם ירידה של 0.90% במדד VIX לרמה של 16.50, מה שמעיד על סנטימנט רגוע יותר לקראת יום רביעי. מדד U.S. Dollar Index טיפס ב-0.10% לרמה של 97.49, בהמשך למגמת התחזקות מתונה על רקע יציבות בתשואות האג”ח הממשלתיות.

🇨🇦 קנדה וברזיל הולכות בכיוונים מנוגדים

בקנדה, מדד S&P/TSX Composite Index עלה ב-0.17% לרמה של 27,364.43, בהובלת מגזרי הפיננסים והתשתיות. לעומת זאת, בברזיל מדד IBOVESPA ירד ב-0.10% לרמה של 134,035.72, בלחץ ירידת מחירי הסחורות וחוסר ודאות פוליטית.

🇪🇺 שווקי אירופה בירידות חדות – DAX ו-STOXX 50 מובילים את הנפילה

שווקי אירופה סגרו בירידות רוחביות ביום שלישי. מדד DAX הגרמני צנח ב-1.09% לרמה של 24,041.90, בעוד מדד EURO STOXX 50 איבד 0.98% ונסגר ברמה של 5,290.48. מדד CAC 40 הצרפתי ירד ב-0.69%, והמדד הכלל-אירופי MSCI Europe Index השיל 0.21% מערכו.

מדדי המטבעות Euro Index ו-British Pound Index עלו ב-0.51% ו-0.28% בהתאמה, מה שמעיד על אופטימיות מתונה בשוק המט”ח, גם כאשר שוקי המניות נסוגים.

🇮🇱 תל אביב מאותתת מגמה מעורבת

המסחר בבורסה בתל אביב (TASE) נסגר במגמה מעורבת. מדד ת”א-35 עלה קלות ב-0.04% לרמה של 3,038.25, בעוד מדד ת”א-90 ירד ב-0.28%. מדד ת”א-125 ירד גם הוא ב-0.04%, מה שמעיד על זהירות בקרב המשקיעים המקומיים. שוק האג”ח רשם תנודות קלות, כאשר מדד All-Bond ירד ב-0.02% בלבד.

רוחב השוק נטה לשלילה, כאשר מספר המניות היורדות היה גבוה מהעולות במדדים המרכזיים. מחזורי המסחר היו גבוהים יחסית, במיוחד באג”ח קונצרניות – סימן לרה-ארגון בתיקים.

🔍 מה צפוי ביום רביעי, 23 ביולי

ביום רביעי צפויים להתפרסם נתונים מקרו-כלכליים חשובים, כולל נתוני נדל”ן בארה”ב, מדדי מנהלי הרכש באירופה ודוחות כספיים מענקיות הטכנולוגיה וחברות האנרגיה. לאחר העליות באסיה ביום שלישי והסטייה בין ארה”ב לאירופה, יתכן שהשווקים ימשיכו להיות תנודתיים, ככל שהמשקיעים מעכלים את הנתונים.

יש לעקוב אחרי תנודות המטבעות ותשואות האג”ח, במיוחד לנוכח הצהרות צפויות של בנקים מרכזיים לקראת החלטות הריבית באוגוסט. ייתכן שאסיה תמשיך את המומנטום החיובי, אך הסיכונים הגיאופוליטיים והאינפלציוניים עדיין ברקע.

שורה תחתונה:
יום שלישי, 22 ביולי, הביא עמו עליות חדות באסיה, אותות מעורבים מארה”ב וירידות באירופה. עם הכניסה ליום רביעי, 23 ביולי, המשקיעים נשארים דרוכים לחדשות מכריעות מדוחות כספיים, בנקים מרכזיים ונתוני מאקרו גלובליים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת: CAC 40 ו-EURO STOXX 50 עלו מעט, אחרים ירדו
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 58 mins

    שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת: CAC 40 ו-EURO STOXX 50 עלו מעט, אחרים ירדו שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת: CAC 40 ו-EURO STOXX 50 עלו מעט, אחרים ירדו

    עם סיום יום המסחר באירופה, נגלה תמונה מעורבת במדדים המרכזיים של היבשת. בעוד ה-CAC 40 הצרפתי וה-EURO STOXX 50 הרחב

    • לפני 58 mins
    • 5 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר באירופה, נגלה תמונה מעורבת במדדים המרכזיים של היבשת. בעוד ה-CAC 40 הצרפתי וה-EURO STOXX 50 הרחב

    SK hynix: יצרנית השבבים הקוריאנית שחוזרת להוביל את עולם הזיכרון הדיגיטלי
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    SK hynix: יצרנית השבבים הקוריאנית שחוזרת להוביל את עולם הזיכרון הדיגיטלי SK hynix: יצרנית השבבים הקוריאנית שחוזרת להוביל את עולם הזיכרון הדיגיטלי

    שנת 2024 הפכה עבור SK hynix לשנת פריצה מחודשת, לאחר תקופה מאתגרת של ירידות בשוק זיכרונות הדינאמיים. החברה, שהייתה נתונה

    • לפני 2 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    שנת 2024 הפכה עבור SK hynix לשנת פריצה מחודשת, לאחר תקופה מאתגרת של ירידות בשוק זיכרונות הדינאמיים. החברה, שהייתה נתונה

    פספסת את הטיסה? כך תזהה מתי רווח של 100% הוא רק ההתחלה
    • Articles
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    פספסת את הטיסה? כך תזהה מתי רווח של 100% הוא רק ההתחלה פספסת את הטיסה? כך תזהה מתי רווח של 100% הוא רק ההתחלה

    הפיתוי למכור מוקדם – והמחיר של טעות מנטלית בכל פעם שמניה מכפילה את שוויה, המשקיע ניצב בפני דילמה פסיכולוגית מוכרת:

    • לפני 3 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    הפיתוי למכור מוקדם – והמחיר של טעות מנטלית בכל פעם שמניה מכפילה את שוויה, המשקיע ניצב בפני דילמה פסיכולוגית מוכרת:

    טראמפ מול פאואל: מפגש מתוח בין פוליטיקה לריבית
    • Articles
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    טראמפ מול פאואל: מפגש מתוח בין פוליטיקה לריבית טראמפ מול פאואל: מפגש מתוח בין פוליטיקה לריבית

    מבוא: ביקור יוצא דופן בלב הפד עימות על הריבית: לחץ לא מוצהר, דרישות ברורותהמפגש החריג שנערך ב־24 ביולי 2025 בין

    • לפני 3 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    מבוא: ביקור יוצא דופן בלב הפד עימות על הריבית: לחץ לא מוצהר, דרישות ברורותהמפגש החריג שנערך ב־24 ביולי 2025 בין