נקודות מפתח

  • מדד הנאסד״ק זינק ב־2.21%, והוביל ראלי רחב בשווקים האמריקאיים שנבע מחידוש תיאבון המשקיעים למניות טכנולוגיה.
  • מניות החברות הקטנות, כפי שנמדדות במדד ראסל 2000, עלו ב־2.79%, מה שמרמז על מעבר אפשרי להשקעות בצמיחה מקומית.
  • למרות הראלי, מדד התנודתיות VIX קפץ ב־13.62%, מה שמשקף זהירות שווקית מתמשכת על רקע אי־ודאות כלכלית ומדיניותית.
hero

שווקי ארצות הברית רשמו זינוק חד ביום שני, בהובלת מניות הטכנולוגיה והחברות הקטנות, כאשר המשקיעים חזרו למגזרים ממוקדי צמיחה. מדד הנאסד״ק עלה ב־2.21% ל־22,694.61 נקודות, מדד S&P 500 התחזק ב־1.56% ל־6,654.72 נקודות, ומדד דאו ג׳ונס עלה ב־1.29% ל־46,067.58 נקודות. עם זאת, העלייה החדה במדד התנודתיות של שיקגו (VIX), שזינק ב־13.62% ל־21.62, חשפה כי המשקיעים נותרו דרוכים חרף הטון האופטימי.

ביצועי השוק משקפים שילוב מורכב של אופטימיות וחשש — רווחים חזקים של חברות טכנולוגיה מובילות הציתו מחדש את ההתלהבות ממניות הצמיחה, גם כאשר לחצי האינפלציה וחוסר הוודאות סביב הריבית ממשיכים להטיל צל על שווי החברות.

מגזר הטכנולוגיה משיב לעצמו את ההובלה

מדד הנאסד״ק עתיר מניות הטכנולוגיה שימש שוב כמנוע העיקרי של המומנטום בשווקים. המשקיעים החלו להחזיר הון למניות הטכנולוגיה הגדולות לאחר כמה ימי רווחים במגזרים המחזוריים וההגנתיים. ההתאוששות במגזר הונעה מאופטימיות סביב בינה מלאכותית, תשתיות ענן וייצור שבבים — תחומים שבהם החברות ממשיכות לפרסם תחזיות הכנסות חזקות למרות הרוח הנגדית המאקרו־כלכלית.

הראלי גם תואם נתונים משופרים על השקעות עסקיות ופריון העבודה — גורמים הנוטים לתמוך בענפי הצמיחה הגבוהה. אנליסטים מציינים כי המשקיעים נערכים לתרחיש של “נחיתה רכה”, שבו הצמיחה הכלכלית מתמתנת מבלי להיכנס למיתון, מה שמאפשר לבנק הפדרלי לנקוט מדיניות מוניטרית גמישה יותר.

עם זאת, הערכות השווי הגבוהות במניות הטכנולוגיה הגדולות ממשיכות להדאיג. מנהלי תיקים מסוימים מזהירים כי דוח רווחים מאכזב אחד או שינוי מפתיע במדיניות עשויים להצית מחדש תנודתיות, כאשר המשתתפים בשוק שוקלים האם ציפיות הצמיחה ברות־קיימא בסביבת ריבית גבוהה.

המניות הקטנות מאותתות על שינוי באמון המשקיעים

עליית מדד ראסל 2000 בשיעור של 2.79% סימנה את הביצועים החזקים ביותר שלו בשבועות האחרונים, והדגישה את חידוש התיאבון למניות של חברות קטנות המתמקדות בשוק המקומי. חברות אלו, שרגישות לריביות ולהוצאות הצרכנים, נוטות להצטיין כאשר המשקיעים מאמינים בתחזית כלכלית משופרת.

המעבר הזה לעבר מניות קטנות משקף ביטחון גובר בעמידותה של הכלכלה האמריקאית, במיוחד בענפי התעשייה, הבנקאות האזורית ומוצרי הצריכה. אנליסטים מציינים כי תנועות מסוג זה לעיתים קרובות מקדימות התרחבות רחבה יותר של השוק, אם כי מחזורים קודמים הראו כי המשך המומנטום תלוי ביציבות מאקרו־כלכלית מתמשכת.

מחוץ לארצות הברית, עם זאת, האווירה הייתה פחות חיובית. מדד IBOVESPA של ברזיל ירד ב־0.29% ל־141,373.75 נקודות, בעוד שמדד S&P/TSX הקנדי נחלש ב־1.38% ל־29,850.89 נקודות, בלחץ חולשה במגזרי האנרגיה והחומרים. הפערים הללו מדגישים כיצד ההתאוששות הגלובלית נותרה לא אחידה, ומונעת על ידי גורמים פיסקליים ודינמיקות סחורות ספציפיות למדינות.

התנודתיות גוברת למרות האופטימיות

אולי האיתות המסקרן ביותר של היום היה העלייה המקבילה גם במניות וגם בתנודתיות. העלייה של 13.62% במדד VIX מעידה כי המשקיעים המוסדיים מגדרים באגרסיביות את תיקיהם, מתוך חשש לזעזועים פוטנציאליים לפני פרסום נתוני האינפלציה והתעסוקה המרכזיים.

התחזקות קלה של מדד הדולר האמריקאי בשיעור של 0.06% ל־99.33 שיקפה אף היא זהירות בשווקים, כאשר הסוחרים שומרים על חשיפה לנכסים הגנתיים גם במהלך ראלי המניות. הדואליות הזו — נטילת סיכונים במניות לצד גידור הגנתי — חושפת שוק הלכוד בין אופטימיות כלפי רווחי החברות לבין פחד מהפתעות מאקרו־כלכליות.

הדרך קדימה: הזדמנות או התפרצות יתר?

עוצמת הראלי של יום שני מצביעה על כך שאמון המשקיעים חוזר בהדרגה, בתמיכת רווחיות תאגידית יציבה ונתונים כלכליים משתפרים. עם זאת, התנודתיות המתמשכת ואי־הוודאות המדיניותית מרמזות כי הדרך קדימה תישאר לא אחידה.

ככל שהשווקים מתקדמים עמוק יותר לתוך הרבעון הרביעי, הסוחרים יתמקדו בנתוני האינפלציה, בהצהרות הבנק הפדרלי ובהנחיות החברות לשנת 2026 המוקדמת. פריצה ממושכת במניות הקטנות ובתחום הטכנולוגיה עשויה לסמן את תחילתה של תקופת צמיחה חדשה — אך לעת עתה, נראה כי המשקיעים מנווטים בין ביטחון זהיר לזהירות מושכלת.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת כאשר המשקיעים שוקלים את עונת הדוחות ואת תחזית הריבית
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת כאשר המשקיעים שוקלים את עונת הדוחות ואת תחזית הריבית שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת כאשר המשקיעים שוקלים את עונת הדוחות ואת תחזית הריבית

    שווקים עוצרים כאשר אירופה מאזנת בין חששות הצמיחה לעונת הדוחות מניות אירופה ננעלו במגמה מעורבת, כאשר המשקיעים איזנו בין תוצאות

    • לפני 1 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    שווקים עוצרים כאשר אירופה מאזנת בין חששות הצמיחה לעונת הדוחות מניות אירופה ננעלו במגמה מעורבת, כאשר המשקיעים איזנו בין תוצאות

    מניות אסיה יורדות כאשר המשקיעים נוקטים זהירות לקראת נתוני האינפלציה בארה”ב; הין נחלש וההאנג סנג מוביל את ההפסדים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 18 שעה

    מניות אסיה יורדות כאשר המשקיעים נוקטים זהירות לקראת נתוני האינפלציה בארה”ב; הין נחלש וההאנג סנג מוביל את ההפסדים מניות אסיה יורדות כאשר המשקיעים נוקטים זהירות לקראת נתוני האינפלציה בארה”ב; הין נחלש וההאנג סנג מוביל את ההפסדים

    שווקי אסיה פתחו את המסחר ביום שלישי בגישה זהירה, בהמשך למגמה הרכה של יום שני, כאשר הסוחרים נערכים לפרסום נתוני

    • לפני 18 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    שווקי אסיה פתחו את המסחר ביום שלישי בגישה זהירה, בהמשך למגמה הרכה של יום שני, כאשר הסוחרים נערכים לפרסום נתוני

    שווקי אירופה ננעלו בעליות כאשר המשקיעים עוקבים אחר התאוששות כלכלית וחוזקת הדוחות הכספיים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    שווקי אירופה ננעלו בעליות כאשר המשקיעים עוקבים אחר התאוששות כלכלית וחוזקת הדוחות הכספיים שווקי אירופה ננעלו בעליות כאשר המשקיעים עוקבים אחר התאוששות כלכלית וחוזקת הדוחות הכספיים

    מניות אירופה ממשיכות לעלות באופטימיות זהירה שווקי אירופה ננעלו בטריטוריה חיובית ביום שלישי, כשהם ממשיכים את המומנטום העולה על רקע

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מניות אירופה ממשיכות לעלות באופטימיות זהירה שווקי אירופה ננעלו בטריטוריה חיובית ביום שלישי, כשהם ממשיכים את המומנטום העולה על רקע

    שווקי אסיה ננעלו במגמה מעורבת כאשר יפן ותאילנד בחופשה; סין והונג קונג מובילות את הירידות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    שווקי אסיה ננעלו במגמה מעורבת כאשר יפן ותאילנד בחופשה; סין והונג קונג מובילות את הירידות שווקי אסיה ננעלו במגמה מעורבת כאשר יפן ותאילנד בחופשה; סין והונג קונג מובילות את הירידות

    שווקי אסיה נפתחו ביום שני, 13 באוקטובר, במגמה מעורבת כאשר סנטימנט המשקיעים באזור נותר מפוצל. עם יפן ותאילנד שציינו חגים

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    שווקי אסיה נפתחו ביום שני, 13 באוקטובר, במגמה מעורבת כאשר סנטימנט המשקיעים באזור נותר מפוצל. עם יפן ותאילנד שציינו חגים