hero

13.11.2022

ישראל: המדדים המובילים סיימו את שבוע המסחר בעליות בהובלת חברות הטכנולוגיה

שבוע המסחר האחרון בבורסה בת”א הסתיים בעליות שערים בהובלת חברות הנדל”ן והטכנולוגיה לאחר ירידת התשואות בארה”ב עם פרסום נתון האינפלציה המרגיע בארה”ב, בסיכום השבוע מדד ת”א 35 ומדד ת”א 125 עלו ב- 3.48% ו- 3.49% בהתאמה כאשר מדד ת”א 90 עלה ב- 3.59%. את העליות במדד הוביל סקטור ת”א טכנולוגיה שעלה בחדות ביחד עם הסקטור ברחבי העולם לאחר ירידת הצפי להעלאות ריבית בשווקים, הסקטור סיים את השבוע בעליה של 3.85%. את הירידות במדד הוביל סקטור ת”א ביומד שממשיך להציג ביצועים שליליים מתחילת השנה גם כאשר הסנטימנט חיובי בשווקים, הסקטור סיים את השבוע בירידה של 3.1%. את העליות במדד הובילו לייבפרסון, ריטיילורס, סקופ והכשרת הישוב שסיימו שבוע מסחר חיובי בעליות שערים של 16.3%, 15.42%, 14.61% ו- 13.89% בהתאמה. את הירידות במדד הובילו אופקו, ג’י סיטי, דלק קבוצה וראדא שסיימו את השבוע בירידה של 12.99%, 11.54%, 10.27% ו- 9.73% בהתאמה.

בגזרת הקורונה, נכון להיום, מספר החולים ממשיך לרדת ועומד כעת על 965 חולים ביום במדינה לאחר עליה קלה בתחלואה בחודש הקודם, מרבית החולים הקשים עדיין מגיעים מפלח האוכלוסייה הלא מחוסן, אחוז הנדבקים חזר לרדת ועומד כעת על 12.55% ומספר המונשמים נרגע משמעותית מאז השיאים שרשם בחודש האחרון ועומד כעת על רמה של 31 מונשמים. שבוע המסחר בישראל צפוי להיפתח בעליות שערים לאחר העליות ביום שישי בארה”ב בהובלת חברות האנרגיה.

ארה”ב: המדדים המובילים סיימו את השבוע בעליות שערים חדות לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן

המדדים בוול סטריט סיימו שבוע מסחר תנודתי בעליות שערים חדות לאחר נקודת אור ראשונה בגזרת האינפלציה עם פרסום מדד חלש מהצפוי לאחר תקופה של עלייה חדה בציפיות הריבית בשווקים. את העליות במדד הובילו סקטור הטכנולוגיה וסקטור התקשורת שעלו בחדות עם ירידת הציפיות להעלאות ריבית בשווקים, הסקטורים סיימו את השבוע בעליה של 10.03% ו- 9.23% בהתאמה. את העליות המתונות במדד רשמו סקטור התשתיות וסקטור הבריאות אשר ראו יציאת כספים השבוע לאחר מעבר מנכסים דפנסיביים לנכסי סיכון בימים האחרונים, הסקטורים סיימו את השבוע בעליה של 1.39% ו- 1.78% בהתאמה. לאחר שבוע תנודתי וסנטימנט חיובי בשווקים המדדים המובילים בארה”ב סיימו את השבוע בעליות שערים ובסיכום השבוע מדד ה- DOW JONES עלה ב- 4.15% מדד ה- S&P 500 עלה ב- 5.9% ומדד ה- NASDAQ עלה ב- 8.1%. השבוע תמשיך עונת הדוחות לרבעון השלישי של השנה עם פרסום של מספר שמות גדולים מאוד בכלכלה האמריקאית והמשקיעים ימשיכו לבחון לעומק כל פרסום עם דגש על השפעת האינפלציה על הרווחיות וצפי החברות להמשך הצמיחה בשנה הקרובה.

השבוע פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר ולראשונה מאז החלה ההתפרצות האינפלציונית המשקיעים יכלו לנשום לרווחה לאחר הפתעה שלילית במדד המחירים לצרכן לחודש עם עליה של 0.4% לעומת צפי לעליה של 0.6% שגם הוא מספר שהתמתן לאורך החודש האחרון, האינפלציה השנתית נשארה ברמה של 7.7% מתחת לצפי לאינפלציה של 8%. לאחר פרסום הנתון שוק המניות הגיב בעליות חדשות של יותר מ-5% וחברות הצמיחה והטכנולוגיה אף רשמו עליות דו ספרתיות לאורך היום.

שוק האג”ח הוציא קצת אויר עם ירידה חדה בעקום התשואות לאחר נתון האינפלציה המרגיע. התשואה לעשר שנים עומדת כעת על 3.81% לאחר שרשמה שיאים בשבועות האחרונים. התשואה לשנתיים עומדת כעת על 4.31% לאחר שחצתה את רף ה- 4.7% בחודש האחרון.

אירופה: המדדים המובילים באירופה סיימו שבוע מסחר חיובי בעליות שערים

המדדים באירופה רשמו שבוע מסחר חיובי לאחר דוחות חזקים לחברות ביבשת ובסיכום השבוע מדד ה- DAX הגרמני עלה ב- 5.68%, מדד ה- FTSE  הבריטי ירד ב- 0.23%. מדד ה- CAC הצרפתי עלה ב- 2.78% ומדד הסטוקס 600 עלה ב- 3.66%.

אסיה: המדדים המובילים סיימו את השבוע בעליות שערים

המדדים הבולטים סיימו את השבוע בעליות שערים כאשר בסיכום השבוע מדד הניקיי היפני עלה ב- 3.91%, מדד המניות בשנחאי סיים את השבוע בעליה של 0.54%, מדד ההאנג סנג עלה ב- 7.21% ומדד המניות בהודו סיים את השבוע בעליה של 1.39%.

מניות הטכנולוגיה הסיניות סיימו את השבוע בעליות שערים חדות בדומה למגמה בארה”ב. עליבאבא סיימה את השבוע בעליה של 1.37% ובאידו עלתה ב- 5.00% בשבוע המסחר.

אביב פרוינד

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | נאסד״ק מחזיק מעל 22,000: האם מומנטום הטכנולוגיה יכול להמשיך לתמוך בראלי השוק?
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | נאסד״ק מחזיק מעל 22,000: האם מומנטום הטכנולוגיה יכול להמשיך לתמוך בראלי השוק? SKN | נאסד״ק מחזיק מעל 22,000: האם מומנטום הטכנולוגיה יכול להמשיך לתמוך בראלי השוק?

    מדד Nasdaq Composite עלה ב-25 במרץ, עם עלייה של 1.11% לרמה של 22,003.28, כאשר מניות הטכנולוגיה המשיכו לתמוך בחוזק השוק.

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    מדד Nasdaq Composite עלה ב-25 במרץ, עם עלייה של 1.11% לרמה של 22,003.28, כאשר מניות הטכנולוגיה המשיכו לתמוך בחוזק השוק.

    SKN | אנבידיה צופה טריליון דולר במכירות שבבי AI—האם Arm היא ההימור החכם יותר לפני הזינוק?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    SKN | אנבידיה צופה טריליון דולר במכירות שבבי AI—האם Arm היא ההימור החכם יותר לפני הזינוק? SKN | אנבידיה צופה טריליון דולר במכירות שבבי AI—האם Arm היא ההימור החכם יותר לפני הזינוק?

    אנבידיה הציבה יעד שאפתני לעידן הבינה המלאכותית, עם תחזית להכנסות של עד טריליון דולר משבבי AI עד שנת 2027. התחזית

    • לפני 4 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    אנבידיה הציבה יעד שאפתני לעידן הבינה המלאכותית, עם תחזית להכנסות של עד טריליון דולר משבבי AI עד שנת 2027. התחזית

    SKN | סיכום שוק ישראל – 25 במרץ 2026: מניות תל אביב התאוששו כאשר זינוק במניות ערך קיזז חולשה ברוחב השוק ולחץ בשוק האג”ח
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    SKN | סיכום שוק ישראל – 25 במרץ 2026: מניות תל אביב התאוששו כאשר זינוק במניות ערך קיזז חולשה ברוחב השוק ולחץ בשוק האג”ח SKN | סיכום שוק ישראל – 25 במרץ 2026: מניות תל אביב התאוששו כאשר זינוק במניות ערך קיזז חולשה ברוחב השוק ולחץ בשוק האג”ח

    שווקי ישראל ננעלו בעליות ב-25 במרץ 2026, תוך התאוששות מהירידות החדות שנרשמו בימים הקודמים. בעוד שהעליות נתמכו בזינוק במניות ערך

    • לפני 4 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    שווקי ישראל ננעלו בעליות ב-25 במרץ 2026, תוך התאוששות מהירידות החדות שנרשמו בימים הקודמים. בעוד שהעליות נתמכו בזינוק במניות ערך

    SKN | שווקי אירופה נסגרים בעליות כאשר המניות מפגינות עמידות על רקע חולשת מטבעות
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    SKN | שווקי אירופה נסגרים בעליות כאשר המניות מפגינות עמידות על רקע חולשת מטבעות SKN | שווקי אירופה נסגרים בעליות כאשר המניות מפגינות עמידות על רקע חולשת מטבעות

    שווקי אירופה סיימו את יום המסחר ב-25 במרץ במגמה חיובית, כאשר המדדים המרכזיים ברחבי האזור רשמו עליות על רקע סביבה

    • לפני 5 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי אירופה סיימו את יום המסחר ב-25 במרץ במגמה חיובית, כאשר המדדים המרכזיים ברחבי האזור רשמו עליות על רקע סביבה