נקודות מפתח
- מדד ת"א-35 ושאר המדדים בישראל נפתחו בעליות מתונות, המשקפות אופטימיות זהירה מצד המשקיעים.
- הפעילות בשוק האג"ח נותרה יציבה, כאשר מכשירים קצרים ומדדים צמודי מדד מציגים שינויים מינוריים.
- ביצועי סקטורים ספציפיים מצביעים על שוק מעורב, עם עליות מאוזנות במניות למרות מחזורי מסחר מוגבלים.
שוק תל אביב נפתח בעליות ביום שני בבוקר, כאשר המשקיעים נראו זהירים אך אופטימיים למרות מחזורי מסחר נמוכים. מדד ת”א-35 עלה ב-0.40% ל-3,334.12 נקודות, בעוד מדדים רחבים יותר כגון ת”א-90 ות”א-125 רשמו גם הם עליות מתונות, מה שמעיד על רכישות סלקטיביות במניות. המשתתפים בשוק ממשיכים לעקוב אחר מדדים מאקרו-כלכליים וביצועי סקטורים, תוך איזון בין אופטימיות לבין חוסר הוודאות הגלובלי השורר.
ביצועי שוק ההון
המדדים המקומיים הציגו עליות מדודות במסחר הפתיחה, המשקפות את הזהירות בקרב המשקיעים. מדד ת”א-90 עלה ב-0.44% ל-3,523.51 נקודות, בעוד ת”א-125 טיפס ב-0.42% ל-3,373.60 נקודות. ת”א-90 כולל בנקים עלה ב-0.34% ל-3,690.46 נקודות, מה שמעיד כי מניות הבנקים תרמו למומנטום החיובי אך לא היו המנוע העיקרי. במדדים הרחבים יותר, מדד ת”א סקטור-באלאנס עלה ב-0.45% ל-3,934.37 נקודות, מה שמצביע על חוזק מתון במספר סקטורים. בסך הכל, מספר המניות העולות עלה על המניות היורדות, עם 33 מניות שעלה מדד ת”א-125 לעומת 11 בירידה. חלק משמעותי מהמניות נותר ללא שינוי, מה שמעיד על זהירות המשקיעים במחזורי מסחר מוגבלים.
פעילות המסחר נותרה נמוכה יחסית, עם מחזור כולל של שוק ההון של 83.39 מיליון שקלים. נפח נמוך זה מדגיש את האופי הסלקטיבי של ההשתתפות בשוק, כאשר המשתתפים מתמקדים בהזדמנויות ספציפיות ולא במהלכים ספקולטיביים רחבי היקף. אנליסטים מציינים כי עליות מתונות במחזורי מסחר נמוכים משקפות לרוב שלב של קיבוע, כאשר המשקיעים ממתינים לחדשות כלכליות או תאגידיות נוספות לפני התחייבות למיקומים גדולים יותר.
דינמיקת שוק האג”ח
שוק האג”ח הציג ביצועים מעורבים אך יציבים באופן כללי, כאשר מדד כל האג”ח עלה במעט ב-0.01% ל-419.84 נקודות. אג”ח קצרי מועד, כגון מדד השנה, עלה ב-0.05% ל-463.82 נקודות, נתמך בביקוש יציב למרות תנודות קלות בתשואות. מדדי אג”ח צמודי מדד הציגו גם הם שינויים קטנים, כאשר מדד תל בונד-A עלה ב-0.03% ל-419.94 נקודות, בעוד אג”ח צמודות מדד 60 נותרו ללא שינוי ב-414.38 נקודות.
מחזור שוק האג”ח הסתכם בכ-169.35 מיליון שקלים, מה שמעיד על פעילות מסחר בריאה בהשוואה לשוק ההון. אנליסטים מציינים כי ביצועים יציבים באג”ח ממשלתיות וצמודות מדד מעידים על שמירה על עמדת זהירות מצד המשקיעים, תוך איזון סיכוני תיק ההשקעות לאור חששות מתמשכים לגבי שיעורי ריבית גלובליים וציפיות האינפלציה המקומיות.
בולטות סקטורים ומצב רוח המשקיעים
במסחר הפתיחה, ביצועי הסקטורים היו מעורבים, כאשר נרשמו עליות במניות הטכנולוגיה, הבנקים והצרכנות. מדד ת”א-125 ערך עלה ב-0.51% ל-3,817.01 נקודות, מה שמראה שמניות ערך מושכות רכישות סלקטיביות. מתוך 81 מניות במדד ת”א-125 שנשארו ללא שינוי, רבות היו מניות קטנות או בעלות נזילות נמוכה, מה שמרמז כי המשקיעים מתמקדים בשמות איכותיים עם פוטנציאל צמיחה או יציבות ברור יותר.
מצב רוח המשקיעים נראה זהיר אך אופטימי, מושפע מהמגמות הגלובליות הרחבות ומהנתונים הכלכליים המקומיים. על אף שהעליות מתונות, הן משקפות ביטחון בסיסי בחוזק הפונדמנטלים התאגידיים ובחוסן מול חוסר הוודאות החיצוני. המשתתפים בשוק עוקבים אחרי התפתחויות גיאופוליטיות, מגמות בשוק המט”ח והודעות מאקרו-כלכליות לזיהוי זרזים אפשריים להשפעה על כיוון השוק בהמשך.
תחזית קדימה לשוק
במבט קדימה, צפוי ששוק תל אביב יישאר זהיר עם מסחר סלקטיבי במניות ואג”ח. המשקיעים יעקבו מקרוב אחרי דוחות רווח של חברות, התפתחויות בריבית והודעות סקטוריות למעקב אחר הזדמנויות וסיכונים. מדדים עיקריים למעקב כוללים מחזורי מסחר, מומנטום מחירים ותגובות השוק לנתונים כלכליים חיצוניים. בעוד שהעליות הנוכחיות משקפות אופטימיות מדודה, המשקיעים צפויים להישאר ערניים, תוך איזון בין פוטנציאל לעליות נוספות לבין סיכוני תנודתיות בשווקים המקומיים והגלובליים.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | סיכום שווקי תל אביב: ביצועי ה-23 בנובמבר 2025 ומבט ל-24 בנובמבר 2025
בורסת תל אביב חוותה יום מסחר שלילי למדי ב-23 בנובמבר 2025, כאשר שווקי המניות ירדו על רקע לקיחת רווחים מוגברת
- לפני 4 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
בורסת תל אביב חוותה יום מסחר שלילי למדי ב-23 בנובמבר 2025, כאשר שווקי המניות ירדו על רקע לקיחת רווחים מוגברת
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 7 שעה
SKN | פתיחת המסחר באסיה מתאפיינת במגמה מעורבת עם סגירת יפן לרגל יום העבודה
שווקי אסיה פתחו את יום שני בבוקר, 24 בנובמבר, במגמה מעורבת, כאשר משקיעים מנווטים בין שילוב של אותות מקרו־אזוריים, תנודות
- לפני 7 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שווקי אסיה פתחו את יום שני בבוקר, 24 בנובמבר, במגמה מעורבת, כאשר משקיעים מנווטים בין שילוב של אותות מקרו־אזוריים, תנודות
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | האם פסגת פוטין–טראמפ באופק? מוסקבה מאותתת על נכונות כשההימור הגיאופוליטי מטפס
הצהרה של סגן שר החוץ הרוסי סרגיי ריאביקוב, שלפיה פסגה עתידית בין הנשיא ולדימיר פוטין לנשיא ארה״ב הנבחר דונלד טראמפ
- לפני 2 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
הצהרה של סגן שר החוץ הרוסי סרגיי ריאביקוב, שלפיה פסגה עתידית בין הנשיא ולדימיר פוטין לנשיא ארה״ב הנבחר דונלד טראמפ
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | האם נסיגת ארה”ב ממדעי האקלים מאיצה בום נתונים גלובלי חדש?
נסיגת ממשלת ארה"ב מתוכניות מפתח במדעי האקלים מתרחשת במקביל לעלייה דרמטית בביקוש הגלובלי לאנליטיקה מתקדמת של סיכוני סביבה. ככל שמזג
- לפני 2 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
נסיגת ממשלת ארה"ב מתוכניות מפתח במדעי האקלים מתרחשת במקביל לעלייה דרמטית בביקוש הגלובלי לאנליטיקה מתקדמת של סיכוני סביבה. ככל שמזג