SKN | האם ירידת מחירי הנפט ועליית האג”ח האמריקאיות מאותתות על איפוס סיכוני גיאופוליטיקה?
שגיא חבסוב
•
4 דק’ קריאה
•
לפני 4 שעה
נקודות מפתח
אג"ח ממשלת ארה"ב מתחזקות כאשר משקיעים עוברים לנכסי מקלט על רקע הקלה במתחים גיאופוליטיים.
מחירי הנפט יורדים בעקבות אופטימיות סביב אפשרות להסכם שלום עם איראן.
השוק מתמחר מחדש ציפיות לאינפלציה ולצמיחה על רקע שיפור בסנטימנט הסיכון.
שוקי האג”ח של ארצות הברית התחזקו במקביל לירידה במחירי הנפט, על רקע אופטימיות גוברת סביב אפשרות להסכם שלום עם איראן. המהלך המשולב משקף הערכה מחודשת ומהירה של פרמיות הסיכון הגיאופוליטיות, במיוחד בתקופות של רגישות גבוהה למזרח התיכון.
שוק הנפט: ירידה בפרמיות סיכון
מחירי הנפט ירדו כאשר סוחרים הגיבו לדיווחים על התקדמות בשיחות דיפלומטיות הקשורות לאיראן, מה שהפחית חששות מיידיים מהפרעות באספקה. בהתחשב בתפקידה של איראן כאחת מיצרניות הנפט המרכזיות במסגרת OPEC+, כל סימן להפחתת סיכון סכסוך מוביל לרוב לירידה בפרמיית הסיכון הגלומה במחיר הנפט.
שוקי האנרגיה רגישים במיוחד לציפיות לגבי רציפות האספקה דרך נתיבי שיט מרכזיים, כולל מצר הורמוז. גם שינויים קטנים בטון הדיפלומטי עשויים לגרור תמחור מחדש מהיר, כאשר סוחרים סוגרים הגנות שנבנו בתקופות של הסלמה.
אג”ח ממשלת ארה”ב: עלייה על רקע תמחור מחדש של צמיחה ואינפלציה
במקביל לירידת מחירי הנפט, נרשמה עלייה באג”ח הממשלתיות של ארה”ב, המשקפת שינוי בציפיות לאינפלציה ולריבית. ירידה בעלויות אנרגיה מפחיתה לחצי אינפלציה בטווח הקצר, ומשפיעה בהתאם על ציפיות למדיניות הפדרל ריזרב. משקיעי אג”ח הגבירו ביקוש למשכי חיים ארוכים, מה שהוביל לירידת תשואות בחלקים מהעקום.
המהלך משקף בעיקר מעבר מ“בריחה מסיכון” ל“תמחור מחדש של סיכון”, ולא הידרדרות מקרו־כלכלית חדה. שוקי המניות לא מציגים לחץ סימולטני משמעותי, מה שמרמז כי העלייה באג”ח נובעת בעיקר מהתאמת תחזיות אינפלציה ולא מהחרפה כלכלית כוללת.
השלכות עבור משקיעים ישראליים וגלובליים
עבור משקיעים מוסדיים בישראל, הפער בין נפט לאג”ח אמריקאיות רלוונטי במיוחד בשל החשיפה גם לנכסי אנרגיה וגם לשוק החוב האמריקאי. ירידה מתמשכת במחירי הנפט עשויה לתמוך במגמות דפלציוניות גלובליות, בעוד התחזקות אג”ח עשויה לספק יציבות לתיקים בתקופות של אי־ודאות גיאופוליטית.
בהמשך, השווקים יעקבו האם המומנטום הדיפלומטי מתורגם ליציבות אמיתית בצד ההיצע בשוק האנרגיה. הסיכון המרכזי נותר כי כישלון בשיחות יחזיר במהירות את פרמיות הסיכון הגיאופוליטיות, ויגרור תנודתיות מחודשת הן בנפט והן באג”ח.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.