נקודות מפתח

  • בלאקרוק הגדילה את החזקתה ב-Bitmine Immersion Technologies ב-166% ברבעון הרביעי, והביאה את היקף ההשקעה לכ-246 מיליון דולר.
  • את'ריום ניצבת מול תחזיות לירידה אפשרית לכיוון 1,400 דולר, למרות עלייה בחשיפה מוסדית לתשתיות קריפטו.
  • המהלך מאותת על אמון ארוך טווח בסטייקינג של את'ריום ובתשתיות הרשת, ולא בהכרח על הימור קצר טווח על מחיר המטבע.
hero

בעוד השיח בשוק מתמקד באפשרות לירידה של את’ריום לעבר 1,400 דולר, מנהל הנכסים הגדול בעולם נוקט בגישה שונה. בלאקרוק הגדילה את החזקתה ב-Bitmine Immersion Technologies ב-166% במהלך הרבעון הרביעי, והעלתה את שווי הפוזיציה לכ-246 מיליון דולר. אין מדובר בפעולה הגנתית — אלא באיסוף אסטרטגי.

המהלך בולט במיוחד על רקע סנטימנט שברירי ותנודתיות מחודשת בשוקי הנכסים הדיגיטליים. בזמן שמשקיעים קמעונאיים מתלבטים אם לאת’ריום עוד יש לאן לרדת, הון מוסדי מתמקד בתשתיות ארוכות טווח הקשורות לשימושיות העתידית של הרשת.

תשתיות במקום טוקנים: סוג אחר של הימור

במקום לרכוש ישירות טוקנים של את’ריום, בלאקרוק מגדילה חשיפה ל”צנרת” של האקו-סיסטם. Bitmine מתמחה בשירותי סטייקינג ומפעילי וולידטורים — רכיבים מרכזיים בארכיטקטורת ה-Proof-of-Stake של הרשת.

גישה זו משקפת תזה מבנית להשקעה. ספקי סטייקינג נהנים מהשתתפות ברשת ומהביקוש לאימות עסקאות, ללא תלות ישירה בתנודות קצרות טווח במחיר המטבע. למעשה, בלאקרוק מהמרת על המשך האימוץ והשימוש באת’ריום, ולא על התאוששות מיידית במחיר.

העיתוי משמעותי. את’ריום חוותה לחץ מכירות משמעותי, ואנליסטים בגופים פיננסיים גדולים הזהירו מפני המשך ירידות. ג’פרי קנדריק מ-Standard Chartered ציין לאחרונה כי המטבע עשוי לרדת בכ-25% נוספים, לעבר רמת 1,400 דולר, על רקע תנודתיות רחבה ומימושים מצד מחזיקים גדולים. ובכל זאת, המיקום המוסדי מציג תמונה מורכבת יותר.

לווייתנים צוברים בזמן שקמעונאיים מהססים

עד סוף 2025 החזיקה בלאקרוק ביותר מ-9 מיליון מניות של Bitmine. והיא לא הייתה לבדה. גם ARK Invest הגדילה את חלקה, והביאה את סך ההחזקה לכ-9.5 מיליון מניות.

הפער בין חולשת המחיר לבין צבירת תשתיות מדגיש דינמיקה קלאסית בשווקים: מוסדיים נוטים לבנות פוזיציות בתקופות של פחד ותנודתיות.

עבור משקיעים פרטיים, לעומת זאת, המשוואה שונה. מנהלי נכסים גדולים יכולים לספוג תקופות ירידה ממושכות, לפרוס הון בהדרגה ולהמתין שנים למימוש תזה מקרו-כלכלית. משקיעים בודדים פועלים לרוב באופק זמן קצר יותר ועם יכולת מוגבלת לספוג הפסדים מתמשכים.

מה באמת אומר יעד ה-1,400 דולר?

ירידה אפשרית לרמת 1,400 דולר תייצר לחץ משמעותי בטווח הקצר עבור את’ריום. סוחרים טכניים מזהים רמות תמיכה שבריריות, בעוד רוחות מאקרו — כולל הידוק נזילות ואי-ודאות רגולטורית — ממשיכות להעיב על שוק הקריפטו.

אך משקיעי תשתיות מסתכלים מעבר לתנודות הללו. אם כלכלת הסטייקינג של את’ריום תמשיך להתרחב ויישומים מבוזרים ימשיכו לצמוח, ספקי שירותים כמו Bitmine עשויים ליהנות גם בתקופות של תיקון במחיר המטבע.

הניתוק בין תחזיות מחיר דוביות לבין השקעות תשתית שוריות משקף מעבר רחב יותר בשוק הקריפטו: תהליך של הבשלה. הון זורם יותר ויותר לרכיבים מניבי הכנסה באקו-סיסטם, ולא רק לספקולציה טהורה על טוקנים.

מיצוב אסטרטגי או אות אזהרה מוקדם?

ההגדלה האגרסיבית מצד בלאקרוק מאותתת על אמון ברלוונטיות המבנית של את’ריום לטווח הארוך. עם זאת, היא אינה מבטלת סיכוני ירידה בטווח הקצר. התנודתיות נותרת גבוהה, והסנטימנט עדיין שברירי.

עבור משקיעים, הלקח המרכזי אינו בהכרח “ללכת אחרי הלווייתנים”, אלא להבין מה בדיוק הם רוכשים. במקרה זה — מדובר בתשתיות רשת, שירותי סטייקינג וחשיפה ארוכת טווח לאקו-סיסטם של את’ריום. הגרפים בטווח הקצר עשויים לשדר סערה. מאזני המוסדיים, לעומת זאת, מצביעים על היערכות לשלב הבא של התרחבות שוק הנכסים הדיגיטליים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | ההתאוששות החדה של Oracle מעלה שאלה רחבה יותר: האם השוק מתמחר מחדש סיכון או מגלה מחדש צמיחה?
    • עומר בר
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 ימים

    SKN | ההתאוששות החדה של Oracle מעלה שאלה רחבה יותר: האם השוק מתמחר מחדש סיכון או מגלה מחדש צמיחה? SKN | ההתאוששות החדה של Oracle מעלה שאלה רחבה יותר: האם השוק מתמחר מחדש סיכון או מגלה מחדש צמיחה?

    Oracle Corporation שלחה מסר חזק לשווקים כאשר מנייתה זינקה בכמעט 10% במהלך המסחר הרגיל והמשיכה בעליות גם במסחר המאוחר, תוך

    • לפני 7 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    Oracle Corporation שלחה מסר חזק לשווקים כאשר מנייתה זינקה בכמעט 10% במהלך המסחר הרגיל והמשיכה בעליות גם במסחר המאוחר, תוך

    SKN | אופטימיות במערכת הבנקאית: מודי’ס מעלה את תחזית הדירוג ל”יציבה”
    • עומר בר
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 שבועות

    SKN | אופטימיות במערכת הבנקאית: מודי’ס מעלה את תחזית הדירוג ל”יציבה” SKN | אופטימיות במערכת הבנקאית: מודי’ס מעלה את תחזית הדירוג ל”יציבה”

    הודעתה של סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס (Moody's) אתמול (4 בפברואר 2026) מהווה רוח גבית משמעותית למשק הישראלי בכלל ולמערכת הבנקאית

    • לפני 2 שבועות
    • 5 דק’ קריאה

    הודעתה של סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס (Moody's) אתמול (4 בפברואר 2026) מהווה רוח גבית משמעותית למשק הישראלי בכלל ולמערכת הבנקאית

    SKN | שווקי אסיה נחלשים כאשר דרום קוריאה נמכרת ותיאבון הסיכון האזורי דועך
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 2 שבועות

    SKN | שווקי אסיה נחלשים כאשר דרום קוריאה נמכרת ותיאבון הסיכון האזורי דועך SKN | שווקי אסיה נחלשים כאשר דרום קוריאה נמכרת ותיאבון הסיכון האזורי דועך

    שווקי המניות באסיה ננעלו ביום חמישי, 5 בפברואר 2026, תחת לחץ מחודש, כאשר סנטימנט המשקיעים הפך זהיר בעקבות התנודתיות האחרונה

    • לפני 2 שבועות
    • 7 דק’ קריאה

    שווקי המניות באסיה ננעלו ביום חמישי, 5 בפברואר 2026, תחת לחץ מחודש, כאשר סנטימנט המשקיעים הפך זהיר בעקבות התנודתיות האחרונה

    SKN | ‏3M מכריזה על דיבידנד רבעוני של 0.78 דולר ומאריכה רצף תשלומים בן יותר ממאה שנה
    • שגיא חבסוב
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 2 שבועות

    SKN | ‏3M מכריזה על דיבידנד רבעוני של 0.78 דולר ומאריכה רצף תשלומים בן יותר ממאה שנה SKN | ‏3M מכריזה על דיבידנד רבעוני של 0.78 דולר ומאריכה רצף תשלומים בן יותר ממאה שנה

    חברת ‏3M הודיעה ביום שלישי כי דירקטוריון החברה הכריז על דיבידנד רבעוני בסך 0.78 דולר למניה עבור הרבעון הראשון של

    • לפני 2 שבועות
    • 4 דק’ קריאה

    חברת ‏3M הודיעה ביום שלישי כי דירקטוריון החברה הכריז על דיבידנד רבעוני בסך 0.78 דולר למניה עבור הרבעון הראשון של