נקודות מפתח
- שווקי ארה"ב נפתחו בירידות כאשר סנטימנט הסיכון נחלש והסטיות (VIX) זינקו כמעט ב-10%.
- מדד הנאסד"ק מוביל את ההפסדים, עם ירידה של 1.5%, כאשר הירידות נרשמות בכל המדדים המרכזיים.
- מדד הדולר האמריקאי התחזק לרמה של 100.14, מה שמפעיל לחץ נוסף על מניות וסחורות.
שווקי ארה”ב נפתחו ביום שלישי בלחץ מכירות ברור, כאשר המדדים המרכזיים רשמו ירידות רוחביות על רקע זהירות גוברת מצד המשקיעים לנוכח עלייה מחודשת בתנודתיות. מדד התנודתיות של הבורסה בשיקגו (VIX) זינק ב-9.86% לרמה של 19.16, מה שמעיד על עלייה בחוסר הוודאות בשוק. הדולר האמריקאי החזק יותר ותשואות האג”ח העולות הפעילו לחץ נוסף על המניות, בעיקר על מניות צמיחה וחברות קטנות.
חולשה רחבה במדדים האמריקאיים
מדד נאסד”ק קומפוזיט הוביל את ההפסדים עם ירידה של 1.50% לרמה של 23,476.24, מה שמצביע על ירידות חדות במניות טכנולוגיה ובמניות צמיחה. מדד S&P 500 ירד ב-1.12% לרמה של 6,775.01, בעוד שמדד דאו ג’ונס איבד 0.83% ונסגר ברמה של 46,946.04 – ירידה רוחבית לאחר עליות בשבוע הקודם.
מניות החברות הקטנות הלכו בעקבות המגמה הכללית, כאשר ראסל 2000 ירד ב-0.33% לרמה של 2,471.24, מה שמעיד על ירידה בתיאבון הסיכון של המשקיעים. הירידות מגיעות על רקע חששות מתמשכים באשר ליכולת החברות לשמור על קצב צמיחת הרווחים ולנוכח השפעת המדיניות המוניטרית המצמצמת על הצריכה וההשקעות בארה”ב.
התנודתיות והתחזקות המטבע מאותתות על זהירות
מדד VIX, המכונה לעיתים “מד הפחד של וול סטריט”, זינק לשיא של מספר שבועות – סימן לעצבי המשקיעים לקראת פרסום נתונים מאקרו-כלכליים חדשים. במקביל, מדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.27% לרמה של 100.14, והמשיך את מגמת ההתחזקות האחרונה תוך שהוא מפעיל לחץ נוסף על נכסים המתומחרים בדולר.
דולר חזק יותר בדרך כלל מקשה על חברות אמריקאיות רב-לאומיות, מאחר שהוא מצמצם את התחרותיות של היצוא ופועל להידוק התנאים הפיננסיים הגלובליים. אנליסטים מציינים כי מגמה זו עלולה להגביל את ביצועי המניות בטווח הקצר, במיוחד בענפים הרגישים לביקוש הבינלאומי ולתנודות במחירי הסחורות.
תמונת מצב אזורית: קנדה ואמריקה הלטינית תחת לחץ
בקנדה, מדד S&P/TSX קומפוזיט ירד ב-1.47% לרמה של 29,828.62, בעקבות ירידות במניות האנרגיה והפיננסים על רקע היחלשות מחירי הסחורות והעדפה מחודשת של משקיעים למניות דפנסיביות. באמריקה הלטינית, מדד IBOVESPA של ברזיל ירד ב-0.09% לרמה של 150,318.30 – ביצועים טובים יחסית לעומת צפון אמריקה, אך עדיין משקפים זהירות גלובלית.
התמונה הרחבה באמריקות מצביעה על כך שמשקיעים מבצעים התאמות בתיקי ההשקעות על רקע שינויים בתשואות האג”ח ואי-ודאות גיאופוליטית. גופים מוסדיים עוקבים האם התנודתיות תימשך לאורך השבוע או תתייצב ככל שהשווקים יעכלו נתוני מאקרו והצהרות חברות.
מבט קדימה: לעקוב אחרי התנודתיות והדולר
משתתפי השוק נערכים לשבוע מסחר תנודתי במיוחד. העלייה בתנודתיות והתחזקות הדולר עלולות להמשיך ולעכב את המומנטום של המניות, במיוחד אם הנתונים הכלכליים יחזקו את ההערכות למדיניות מוניטרית הדוקה לאורך זמן מצד הבנקים המרכזיים.
המשקיעים מתבקשים לעקוב מקרוב אחר מגמות קצרות טווח במדדי התנודתיות, מרווחי התשואות, וסיבוב בין סקטורים שונים כסמנים עיקריים למצב הרוח בשוק. לעת עתה, שילוב של מדדי פחד עולים ומומנטום דועך במניות מצביע על כך שזהירות תמשיך לאפיין את המסחר ברחבי האמריקות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 16 mins
SKN | הירידה במניית פלנטיר “לא קשורה” ליסודות הפיננסיים, אומרים אנליסטים
מניית Palantir Technologies (NYSE: PLTR) צנחה ביותר מ־8% השבוע, אף שהחברה פרסמה תוצאות רבעוניות חזקות ואישרה מחדש את תחזית הצמיחה
- לפני 16 mins
- •
- 7 דק’ קריאה
מניית Palantir Technologies (NYSE: PLTR) צנחה ביותר מ־8% השבוע, אף שהחברה פרסמה תוצאות רבעוניות חזקות ואישרה מחדש את תחזית הצמיחה
- שגיא חבסוב
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 שעה
SKN | האם שווקי המניות בארה”ב מתחילים להיסדק? מדדי דאו ג’ונס, S&P 500 ונאסד”ק נחלשים על רקע חששות מהערכות שווי גבוהות
מניות ארה"ב פתחו את יום המסחר בחולשה ניכרת, המשקפת חשש גובר מהערכות שווי מתוחות ומהתמחרויות מחדש של סיכונים בשווקי ההון.
- לפני 5 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
מניות ארה"ב פתחו את יום המסחר בחולשה ניכרת, המשקפת חשש גובר מהערכות שווי מתוחות ומהתמחרויות מחדש של סיכונים בשווקי ההון.
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 12 שעה
SKN | שווקי אירופה יורדים על רקע חששות כלכליים; מדדי DAX ו-CAC 40 מובילים את הירידות
שווקי אירופה נסחרו בירידות ביום שלישי, כאשר תחושת הסיכון בקרב המשקיעים נחלשה ברחבי היבשת. המשקיעים הפגינו זהירות גוברת בעקבות נתוני
- לפני 12 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שווקי אירופה נסחרו בירידות ביום שלישי, כאשר תחושת הסיכון בקרב המשקיעים נחלשה ברחבי היבשת. המשקיעים הפגינו זהירות גוברת בעקבות נתוני
- עומר בר
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 12 שעה
SKN | מניות תל אביב פתחו בירידות; מדדי ת”א-35 ות”א-90 נחלשים amid סנטימנט שלילי
בורסת תל אביב פתחה את יום שלישי בירידות, תוך שהיא משקפת זהירות גוברת בקרב המשקיעים המקומיים. נתוני המסחר הראשוניים הצביעו
- לפני 12 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
בורסת תל אביב פתחה את יום שלישי בירידות, תוך שהיא משקפת זהירות גוברת בקרב המשקיעים המקומיים. נתוני המסחר הראשוניים הצביעו