נקודות מפתח

  • ה-4 במרץ התאפיין בעליות חזקות במדדים בארה"ב, אירופה ואסיה, כאשר מגזרי הטכנולוגיה והאנרגיה הובילו את העליות.
  • התנודתיות ירדה בצורה חדה בארה"ב, עם ירידה של יותר מ-10% במדד VIX, מה שמעיד על ירידת מתח אצל המשקיעים.
  • הצפי ל-5 במרץ הוא להמשך זהיר, כאשר המשקיעים שוקלים את האותות הכלכליים האזוריים, תנועות מטבע ושינויים גיאופוליטיים.
hero

שווקי ההון הגלובליים המשיכו להתאושש ב-4 במרץ 2026, כאשר המשקיעים הגיבו בחיוב להקלה בסנטימנט הסיכון ולדו”חות חיוביים של חברות. מדדים בארה”ב, אירופה ואסיה עלו באופן רחב, מה שמשקף עלייה בביטחון המשקיעים, בעוד מדדי התנודתיות הצביעו על ירידה במתח השוק. פתיחת המסחר ב-5 במרץ צפויה להמשיך במגמה זהירה אך אופטימית, עם עליות סלקטיביות באזורים שונים והקפדה על נתונים מאקרו ומדיניות הבנקים המרכזיים.

סקירת שווקי ארה”ב

ב-4 במרץ 2026, המניות האמריקאיות רשמו עליות משמעותיות בכל המדדים המרכזיים. נאסד”ק הוביל עם עלייה של 1.29% ל-22,807.48, בהובלת מגזרי הטכנולוגיה והבינה המלאכותית. מניות הקטנות גם עלו, כאשר רסל 2000 עלה ב-1.06% ל-2,636.01, מה שמעיד על השתתפות רחבה בשוק. S&P 500 עלה ב-0.78% ל-6,869.50, בעוד דאו ג’ונס תעשייתי עלה ב-0.49% ל-48,739.41, בהובלת מניות פיננסיות ותעשייתיות. התנודתיות בשוק ירדה באופן משמעותי, כאשר VIX ירד ב-10.27% ל-21.15, מה שמעיד על מתח נמוך יותר אצל המשקיעים וסביבה נוחה לנכסי סיכון. מדד הדולר האמריקאי עלה במעט ב-0.14% ל-98.91, מה שמראה יציבות יחסית במטבע בזמן העליות במניות.

ב-5 במרץ, המשקיעים יתמקדו בדיווחי רווחים, פרסום נתונים כלכליים ושינויים אפשריים בהודעות הפד, אשר עשויים להשפיע על כיווני השוק. מניות טכנולוגיה וצמיחה צפויות להישאר במוקד, בעוד תשואות אג”ח ותנועות מטבע יהיו קריטיות להחלטות הקצאת נכסים.

ביצועי השווקי האירופיים

ב-4 במרץ, המניות האירופיות רשמו עליות ניכרות, כאשר מדד MSCI Europe עלה ב-1.94% ל-2,713.41. מדד DAX הגרמני עלה ב-1.74% ל-24,205.36, בהובלת מניות תעשייתיות ומיועדות לייצוא. EURO STOXX 50 עלה ב-1.72% ל-5,870.92, מה שמעיד על אופטימיות רחבה במגזרים המרכזיים. CAC 40 בצרפת עלה ב-0.79% ל-8,167.73, בעוד FTSE 100 בבריטניה עלה ב-0.80% ל-10,567.65. שוקי המט”ח היו יציבים, עם עלייה של 0.15% במדד האירו ל-116.32 ועלייה של 0.16% במדד הלירה הבריטית ל-133.74, מה שתומך בזרמי השקעות חוצי גבולות.

ב-5 במרץ, המשקיעים האירופיים צפויים להתמקד בעדכונים מאקרו, בהערות הבנק המרכזי ובדו”חות רווחי חברות, במיוחד במגזר הפיננסי והתעשייתי. סנטימנט גלובלי חיובי עשוי לתמוך בעליות המניות, אם כי סיבוב מגזרים עשוי להשפיע על ביצועים קצרי טווח.

תמונה כוללת של השווקי באסיה

המניות האסיאתיות התאוששו בחדות ב-4 במרץ, כאשר מדד KOSPI הקוריאני עלה ב-10.59% ל-5,632.98, בהובלת מגזרי הטכנולוגיה והמוצרים לייצוא. מדד ניקיי 225 ביפן עלה ב-2.71% ל-55,713.27, בהשפעת יציבות הין וביטחון המשקיעים. Hang Seng בהונג קונג עלה ב-1.47% ל-25,620.74, בעוד מדד SSE הסיני עלה ב-0.77% ל-4,113.88. באוסטרליה, מדד S&P/ASX 200 עלה ב-0.40% ל-8,936.80, ומדד הדולר האוסטרלי עלה ב-0.62% ל-70.76. מדד SENSEX ההודי ירד ב-1.40% ל-79,116.19, מה שמדגיש פערים אזוריים.

ב-5 במרץ צפוי מסחר ברוב צפון אסיה להראות המשך סלקטיבי של עליות, בעוד המשקיעים עוקבים מקרוב אחרי התפתחויות בהודו ובסין, כולל נתוני סחר, הכרזות מדיניות ותנועות מטבע. מגזרי הטכנולוגיה והמוליכים למחצה ממשיכים להיות מנוע מרכזי לסנטימנט האזורי.

מבט קדימה ל-5 במרץ

שווקי ההון הגלובליים צפויים לפתוח ב-5 במרץ בקפידה אופטימית, המשקפת את עליות ה-4 במרץ אך עם שיקול דעת מול גורמים מאקרו וגיאופוליטיים. גורמים מרכזיים למעקב כוללים דוחות רווח אמריקאיים, ציפיות ריבית, אינדיקטורים כלכליים אירופיים ותנודות מטבע באסיה. ניהול סיכונים יישאר קריטי ככל שהמשקיעים מנווטים את המומנטום האזורי המגוון, במיוחד בשווקי אסיה המתעוררים. בעוד שהמניות הגלובליות מציגות עמידות, ביצוע מגזרי סלקטיבי וזרמי הון חוצי גבולות יקבעו את המגמות הקצרות טווח ויעצבו אסטרטגיות למשקיעים המחפשים איזון בין צמיחה ליציבות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מניית MongoDB צונחת ב-27% על רקע האטה בצמיחת הענן ותחזית מאכזבת
    • רוני מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | מניית MongoDB צונחת ב-27% על רקע האטה בצמיחת הענן ותחזית מאכזבת SKN | מניית MongoDB צונחת ב-27% על רקע האטה בצמיחת הענן ותחזית מאכזבת

    מניית MongoDB צנחה ב-27% לאחר שחברת תוכנות מסדי הנתונים דיווחה על האטה בצמיחה במגזר הענן המרכזי שלה והציגה תחזית מתונה

    • לפני 1 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    מניית MongoDB צנחה ב-27% לאחר שחברת תוכנות מסדי הנתונים דיווחה על האטה בצמיחה במגזר הענן המרכזי שלה והציגה תחזית מתונה

    SKN | מחירי הדלק בארה”ב זינקו ב-11 סנט בן לילה ל-3.11 דולר — קפיצה זמנית או חזרת סיכון אינפלציוני?
    • עומר בר
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | מחירי הדלק בארה”ב זינקו ב-11 סנט בן לילה ל-3.11 דולר — קפיצה זמנית או חזרת סיכון אינפלציוני? SKN | מחירי הדלק בארה”ב זינקו ב-11 סנט בן לילה ל-3.11 דולר — קפיצה זמנית או חזרת סיכון אינפלציוני?

    המחיר הממוצע לגלון בנזין רגיל בארצות הברית עלה ב-11 סנט בתוך יום אחד לרמה של כ-3.11 דולר, על פי נתונים

    • לפני 2 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    המחיר הממוצע לגלון בנזין רגיל בארצות הברית עלה ב-11 סנט בתוך יום אחד לרמה של כ-3.11 דולר, על פי נתונים

    SKN | האם חיבורים מבוססי אור ישברו את “קיר הכוח” של AI? Ayar Labs מגייסת 500 מיליון דולר
    • ליאור מור
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | האם חיבורים מבוססי אור ישברו את “קיר הכוח” של AI? Ayar Labs מגייסת 500 מיליון דולר SKN | האם חיבורים מבוססי אור ישברו את “קיר הכוח” של AI? Ayar Labs מגייסת 500 מיליון דולר

    בסיס הערך של Ayar Labs הוא החלפת אותות חשמליים בתקשורת מבוססת אור. כבלי נחושת מסורתיים סובלים מפיזור חום גבוה ומצפיפות

    • לפני 2 ימים
    • 4 דק’ קריאה

    בסיס הערך של Ayar Labs הוא החלפת אותות חשמליים בתקשורת מבוססת אור. כבלי נחושת מסורתיים סובלים מפיזור חום גבוה ומצפיפות

    SKN | Aspen Pharmacare מתכננת השקה של גרסת גנרית ל-Ozempic בקנדה ברבעון השלישי 2026
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | Aspen Pharmacare מתכננת השקה של גרסת גנרית ל-Ozempic בקנדה ברבעון השלישי 2026 SKN | Aspen Pharmacare מתכננת השקה של גרסת גנרית ל-Ozempic בקנדה ברבעון השלישי 2026

    לוח הזמנים הייחודי של קנדה יצר חלון הזדמנות נדיר ליצרני גנריות. בעוד הפטנט של סמסגלוטייד נשאר מוגן בארה"ב ובאירופה, ההגנה

    • לפני 2 ימים
    • 4 דק’ קריאה

    לוח הזמנים הייחודי של קנדה יצר חלון הזדמנות נדיר ליצרני גנריות. בעוד הפטנט של סמסגלוטייד נשאר מוגן בארה"ב ובאירופה, ההגנה