נקודות מפתח
- מניות ישראליות ספגו גל מכירות חד, כאשר מדד תל אביב-125 ירד ב-2.88% ומניות גדולות ירדו כמעט ב-3%.
- רוחב השוק הידרדר באופן משמעותי, כאשר מספר המניות היורדות עלה בהרבה על מספר המניות העולות.
- שוק האג"ח הציג ביצועים מעורבים וסיפק תמיכה הגנתית מוגבלת במהלך הירידות במניות.
שווקי ישראל נסגרו בירידות חדות ב-9 במרץ 2026 כאשר מכירות רחבות פגעו במדדים המרכזיים ומחקו חלק גדול מהמומנטום שנבנה במהלך השבוע הקודם. מניות גדולות, מניות בינוניות ומניות ערך ירדו כולן באופן משמעותי, מה שמאותת על שינוי חד בסנטימנט המשקיעים ועל חזרה לגישה זהירה יותר בשוק.
המניות הגדולות מובילות את ירידות השוק
מדד תל אביב-35 ירד ב-2.98% וננעל ברמה של 4,227.02 נקודות. רק שלוש מניות רשמו עליות בעוד שלושים ושתיים ירדו, נתון שמדגיש את עוצמת לחץ המכירות בקרב מניות בלו-צ’יפ. חולשה במניות גדולות משקפת לעיתים קרובות שינוי מיקום מצד משקיעים מוסדיים — תופעה שנראתה לאורך כל יום המסחר.
מדד תל אביב-125 הרחב יותר ירד ב-2.88% לרמה של 4,204.76 נקודות, כאשר רק שמונה עשרה מניות עלו לעומת מאה וארבע מניות שירדו. חוסר האיזון הקיצוני הזה ברוחב השוק משקף מכירות רחבות ולא חולשה נקודתית במגזר מסוים.
מחזור המסחר במניות הגיע לכ-7.19 מיליארד שקלים, מה שמצביע על השתתפות גבוהה במהלך הירידות. מחזורים גבוהים בימי ירידות מעידים לעיתים קרובות על כך שמשקיעים מוסדיים מצמצמים חשיפה לשוק.
גם מניות בינוניות ומניות ערך מצטרפות למכירה
גם מניות בינוניות ספגו ירידות משמעותיות. מדד תל אביב-90 ירד ב-2.19% לרמה של 4,136.78 נקודות, כאשר שבעים ושתיים מניות ירדו לעומת חמש עשרה שעלו בלבד. מדד תל אביב 90 והבנקים המשולב ירד ב-2.50%, נתון שמצביע על לחץ גם במניות פיננסיות.
גם מניות ערך ירדו בחדות. מדד תל אביב-125 ערך ירד ב-2.36% לרמה של 4,394.61 נקודות. רק אחת עשרה מניות בקטגוריית הערך רשמו עליות בעוד ארבעים ושמונה ירדו, מה שמשקף מימוש רווחים רחב לאחר העליות האחרונות.
מדד האיזון הסקטוריאלי ירד ב-2.65%, מה שמראה שההפסדים התפזרו בין מספר תעשיות ולא התרכזו במגזר אחד בלבד.
שווקי האג”ח מספקים תמיכה הגנתית מוגבלת
שווקי ההכנסה הקבועה הציגו אותות מעורבים במהלך יום המסחר. מדד האג”ח הכללי ירד ב-0.27%, נתון שמצביע על לחץ מכירות מתון גם בשוק האג”ח.
עם זאת, אג”ח קצרות טווח עלו ב-0.02%, מה שמרמז כי חלק מהמשקיעים עברו לנכסים בטוחים יותר בקצה הקצר של עקום התשואות. אג”ח צמודות למדד הציגו ביצועים מעורבים עם עליות וירידות קטנות במקטעים שונים.
מחזור המסחר באג”ח הגיע לכ-5.01 מיליארד שקלים, מה שמשקף פעילות מסחר משמעותית כאשר משקיעים התאימו את הקצאת התיקים שלהם על רקע התנודתיות במניות.
הביצועים המתונים של האג”ח מצביעים על כך שלמרות שנרשמה פנייה מסוימת לנכסים הגנתיים, היא לא הייתה חזקה מספיק כדי לאזן את הירידות הרחבות בשוק.
תחזית קדימה: המשקיעים עוקבים אחר התייצבות לאחר הירידה החדה
לאחר גל המכירות המשמעותי של היום, משתתפי השוק יעקבו מקרוב האם המניות יצליחו להתייצב בימים הקרובים. רמות תמיכה טכניות מרכזיות במדדי תל אביב-35 ותל אביב-125 יהיו אינדיקטורים חשובים לכיוון בטווח הקצר.
גם מניות בינוניות ומניות ערך ימשיכו לשמש כאיתות חשוב לסנטימנט המשקיעים. התאוששות במקטעים אלו עשויה להצביע על כך שהירידה היום נבעה בעיקר ממימושי רווחים קצרי טווח ולא משינוי יסודי בתחזית הכלכלית.
התנהגות שוק האג”ח תהיה גורם נוסף שכדאי לעקוב אחריו. אם שוק האג”ח יתחזק בעוד המניות יתייצבו, הדבר עשוי ליצור סביבה מאוזנת יותר לנכסי סיכון.
הזדמנויות עשויות להופיע אם תנאי מכירת יתר ימשכו קונים המחפשים הערכות שווי מוזלות. עם זאת, הסיכונים נותרים גבוהים אם רוחב השוק השלילי יימשך והתנודתיות תישאר גבוהה. ימי המסחר הקרובים יקבעו האם השוק ימצא תמיכה או ימשיך את התיקון.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 mins
SKN | מניות אירופה נסגרות בירידה כאשר משקיעים שוקלים אותות כלכליים ברחבי גוש האירו
השווקים הפיננסיים באירופה סיימו את יום המסחר ב-9 במרץ עם ירידות מתונות במדדי מניות מרכזיים, המשקפות סנטימנט זהיר מצד המשקיעים
- לפני 2 mins
- •
- 6 דק’ קריאה
השווקים הפיננסיים באירופה סיימו את יום המסחר ב-9 במרץ עם ירידות מתונות במדדי מניות מרכזיים, המשקפות סנטימנט זהיר מצד המשקיעים
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 59 mins
SKN | מדד הדולר האמריקאי עולה מעט ב-9 במרץ כאשר משקיעים עוקבים אחר סנטימנט הסיכון הגלובלי
מדד הדולר האמריקאי (DX-Y.NYB), המודד את ביצועי הדולר מול סל של מטבעות עולמיים מרכזיים, עלה במעט ב-9 במרץ. המדד נסחר
- לפני 59 mins
- •
- 6 דק’ קריאה
מדד הדולר האמריקאי (DX-Y.NYB), המודד את ביצועי הדולר מול סל של מטבעות עולמיים מרכזיים, עלה במעט ב-9 במרץ. המדד נסחר
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
SKN | מניות בארה”ב נחלשות כאשר Dow, S&P 500 ו-Russell 2000 יורדים בעוד הדולר מתחזק
שוקי המניות בארצות הברית נסחרים בירידה קלה ב-9 במרץ כאשר המשקיעים מנווטים בין אי-ודאות כלכלית, ציפיות לריבית ותנאי שוק גלובליים
- לפני 2 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שוקי המניות בארצות הברית נסחרים בירידה קלה ב-9 במרץ כאשר המשקיעים מנווטים בין אי-ודאות כלכלית, ציפיות לריבית ותנאי שוק גלובליים
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 6 שעה
SKN | שווקי אסיה צונחים ב-9 במרץ 2026 כאשר דרום קוריאה יורדת ב-5.96% ויפן נופלת ב-5.20% על רקע מכירה רחבה באזור
שווקי אסיה סיימו את 9 במרץ 2026 עמוק בטריטוריה שלילית כאשר לחץ מכירות כבד שטף את האזור. המדדים המרכזיים בדרום
- לפני 6 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
שווקי אסיה סיימו את 9 במרץ 2026 עמוק בטריטוריה שלילית כאשר לחץ מכירות כבד שטף את האזור. המדדים המרכזיים בדרום