נקודות מפתח

  • שווקי אסיה סיימו את יום שלישי במגמה מעורבת, כאשר מדד האנג סנג של הונג קונג עלה ב-0.86% בעוד יפן ודרום קוריאה ננעלו בירידות מתונות.
  • תנועות במטבעות היו פעילות, כאשר הין היפני התחזק והדולר האוסטרלי נחלש, והשפיעו על ביצועי הסקטורים.
  • נזילות דלה של סוף שנה ואיזון מחדש של תיקי השקעות המשיכו לעצב מסחר זהיר ברחבי האזור.
hero

שווקי המניות באסיה ננעלו ביום שלישי, 30 בדצמבר 2025, בביצועים מתונים ולא אחידים, כאשר המשקיעים ניווטו בתנאי מסחר דלים האופייניים לסוף השנה. עם מושב מסחר מלא אחד בלבד שנותר עד לסיום השנה, פעילות השוק שיקפה התכנסות יותר מאשר ביטחון, כאשר המשתתפים התאימו תיקי השקעות והגבילו חשיפה לסיכון חדש. בעוד שהונג קונג רשמה עליות נאות, רוב מדדי הייחוס המרכזיים האחרים באסיה סיימו בירידות קלות, מה שהדגיש טון אזורי זהיר.

המושב התאפיין בהיעדר זרזים מאקרו־כלכליים משמעותיים, והותיר לתנועות במטבעות ולגורמים טכניים להכתיב את כיוון השווקים. כתוצאה מכך, הביצועים התפצלו בין שווקים שונים בהתאם לדינמיקה סקטוריאלית מקומית ולרגישות לשינויים בשערי החליפין.

הונג קונג מובילה כאשר קניות סלקטיביות חוזרות

מדד האנג סנג של הונג קונג עלה ב-0.86% לרמה של 25,854.60, ובלט כמבצע החזק ביותר באסיה באותו יום. העליות הונעו על ידי חידוש קניות במניות טכנולוגיה, צריכה ומניות פיננסיות נבחרות, כאשר המשקיעים הוסיפו חשיפה באופן סלקטיבי לנכסים הקשורים לסין לקראת השנה החדשה. העלייה העידה על שיפור בביטחון לטווח הקצר, אף ששאלות ארוכות טווח סביב התאוששות הכלכלה הסינית נותרות בעינן.

הראלי נתמך גם בתנאים יציבים יחסית בסין היבשתית, שם מדד SSE Composite ננעל כמעט ללא שינוי. עם דעיכת הלחץ כלפי מטה במושבים האחרונים, המשקיעים נראו נוחים יותר בלקיחת פוזיציות הדרגתיות בהונג קונג, במיוחד בסקטורים שנחשבו למכורים יתר על המידה.

יפן ודרום קוריאה נחלשות כאשר זהירות סוף שנה שולטת

מדד Nikkei 225 של יפן ירד ב-0.37% לרמה של 50,339.48, והאריך תקופת התכנסות לאחר העליות האחרונות. מדד הין היפני התחזק ב-0.32%, מה שהכביד על סנטימנט היצואנים והגביל את האפסייד בסקטורים כגון רכב, אלקטרוניקה ותעשייה. בסביבת נזילות נמוכה, משקיעים בחרו לממש רווחים במקום לרדוף אחר ראלי סוף שנה.

מדד KOSPI Composite של דרום קוריאה ירד ב-0.15% לרמה של 4,214.17, לאחר הראלי החד של יום שני. מניות טכנולוגיה ושבבים הציגו ביצועים מעורבים, על רקע מימוש רווחים לאחר ביצועים חזקים לאחרונה. למרות הירידה המתונה, קוריאה נותרת אחד השווקים החזקים יותר באזור לקראת 2026, בתמיכת ציפיות להתייצבות בביקוש העולמי לטכנולוגיה.

סין, הודו ואוסטרליה מציגות תנועות מינימליות על רקע התכנסות

מדד SSE Composite בסין היבשתית ננעל ללא שינוי ברמה של 3,965.12, מה שהדגיש חוסר החלטיות מצד המשקיעים, כאשר השווקים ממתינים לאותות ברורים יותר לגבי המומנטום הכלכלי וכיוון המדיניות בתחילת 2026. מניות פיננסים ותשתיות נותרו יציבות, בעוד שמניות צריכה ונדל״ן הציגו ביצועים מעורבים.

מדד S&P BSE Sensex של הודו ירד ב-0.06% לרמה של 84,644.56, ושיקף המשך התכנסות סמוך לשיאים האחרונים. מניות פיננסים ותעשייה הציגו ביצועים מעורבים, בעוד שמניות IT עמדו תחת לחץ מתון על רקע שיקולי מטבע. הירידה השולית הצביעה על הפסקה ולא על שינוי בתמונה הרחבה, כאשר הודו ממשיכה ליהנות מתמיכה ביסודות מקומיים חזקים.

מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה ירד ב-0.10% לרמה של 8,717.10, והציג ביצועי חסר קלים כאשר מדד הדולר האוסטרלי ירד ב-0.30%. אף שמטבע חלש יותר יכול לתמוך ביצואנים, המהלך שיקף גם תיאבון סיכון רך יותר והשתתפות מוגבלת לקראת סוף השנה. מניות כרייה ואנרגיה נחלשו במעט, בעוד שמניות דפנסיביות סיפקו קיזוז מסוים.

תחזית: המיקוד עובר לסגירת השנה ולאותות תחילת 2026

בהמשך הדרך, שווקי אסיה צפויים להמשיך ולהיות מושפעים מנזילות דלה ומאיזון מחדש של תיקי השקעות לאורך מושבי המסחר האחרונים של השנה. תנועות במטבעות — במיוחד ביין היפני ובדולר האוסטרלי — ימשיכו לעצב את ביצועי הסקטורים, בעיקר בכלכלות מוכוונות יצוא. עם התקרבות 2026, המשקיעים יתמקדו יותר ויותר בהנחיות מדיניות מוניטרית גלובליות, במסלול הכלכלה הסינית ובמגמות ביקוש בטכנולוגיה ובייצור. אף שהפעילות בטווח הקצר עשויה להישאר מתונה, יציבות משתפרת בשווקים נבחרים מרמזת כי הזדמנויות עשויות להופיע עם חזרת הנזילות לשגרה בשנה החדשה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | שווקי אירופה עולים במעט כאשר השקט של סוף השנה נמשך במדדים האזוריים
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | שווקי אירופה עולים במעט כאשר השקט של סוף השנה נמשך במדדים האזוריים SKN | שווקי אירופה עולים במעט כאשר השקט של סוף השנה נמשך במדדים האזוריים

    שווקי אירופה נסחרו בטון שקט ומדוד ביום שלישי, 30 בדצמבר 2025, כאשר האזור התקרב לסיום השנה עם תנודתיות מוגבלת ומחזורי

    • לפני 3 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    שווקי אירופה נסחרו בטון שקט ומדוד ביום שלישי, 30 בדצמבר 2025, כאשר האזור התקרב לסיום השנה עם תנודתיות מוגבלת ומחזורי

    SKN | החוזים העתידיים בארה״ב נחלשים לאחר מפולת בטכנולוגיה: האם עסקת ה-AI מאבדת מהברק שלה?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | החוזים העתידיים בארה״ב נחלשים לאחר מפולת בטכנולוגיה: האם עסקת ה-AI מאבדת מהברק שלה? SKN | החוזים העתידיים בארה״ב נחלשים לאחר מפולת בטכנולוגיה: האם עסקת ה-AI מאבדת מהברק שלה?

        החוזים העתידיים על מניות בארה״ב ירדו במעט ביום שלישי, והצביעו על פתיחה זהירה למושב המסחר לאחר שוול סטריט

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

        החוזים העתידיים על מניות בארה״ב ירדו במעט ביום שלישי, והצביעו על פתיחה זהירה למושב המסחר לאחר שוול סטריט

    SKN | מניות יפן בדרך לסיום שנה חזק כאשר הניקיי חותם על ראלי שנתי שלישי ברציפות
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    SKN | מניות יפן בדרך לסיום שנה חזק כאשר הניקיי חותם על ראלי שנתי שלישי ברציפות SKN | מניות יפן בדרך לסיום שנה חזק כאשר הניקיי חותם על ראלי שנתי שלישי ברציפות

    מניות יפניות התקדמו לעבר קו הסיום של 2025 עם מומנטום יציב, כאשר מדד Nikkei 225 עלה במעט במושב המסחר האחרון

    • לפני 6 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    מניות יפניות התקדמו לעבר קו הסיום של 2025 עם מומנטום יציב, כאשר מדד Nikkei 225 עלה במעט במושב המסחר האחרון

    SKN | מחירי הנפט מטפסים כאשר דיפלומטיה סביב אוקראינה ואיתותי ביקוש מסין מעצבים מחדש את התחזית
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 12 שעה

    SKN | מחירי הנפט מטפסים כאשר דיפלומטיה סביב אוקראינה ואיתותי ביקוש מסין מעצבים מחדש את התחזית SKN | מחירי הנפט מטפסים כאשר דיפלומטיה סביב אוקראינה ואיתותי ביקוש מסין מעצבים מחדש את התחזית

    מחירי הנפט עלו כאשר המשקיעים העריכו במקביל שני גורמים רבי עוצמה: חידוש המעורבות הדיפלומטית סביב אוקראינה ואינדיקציות חדשות לכך שסין

    • לפני 12 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    מחירי הנפט עלו כאשר המשקיעים העריכו במקביל שני גורמים רבי עוצמה: חידוש המעורבות הדיפלומטית סביב אוקראינה ואינדיקציות חדשות לכך שסין