נקודות מפתח

  • מדד ת״א בנקים 5 סיים את יום המסחר ברמה של 9,233.02 נקודות, לאחר ירידה יומית של 52.13 נקודות (0.56%), לצד ירידה מתונה של 0.40% בשבוע.
  • המסחר נע בטווח יומי של 9,194.32–9,349.39 נקודות, לאחר פתיחה ב-9,302.22 נקודות וירידה מתחת לנעילה הקודמת, שעמדה על 9,285.15 נקודות, עד להתבססות סמוך לשפל היומי. מחזור המסחר הסתכם ב-9.53 מיליון מניות.
  • עבור מקצי נכסים גלובליים ובישראל, הנסיגה במגזר הפיננסי המקומי מדגישה את השינויים בסנטימנט בשוק האשראי בישראל, תוך איזון בין הנחיות הריבית של בנק ישראל לבין תנודתיות מתמשכת בשקל, פרמיות סיכון אזוריות ופערי תשואות חוצי-גבולות.
hero
 

מדד ת״א בנקים 5 הציג מומנטום שלילי בבורסה לניירות ערך בתל אביב (TASE), לאחר ירידה של 0.56%, או 52.13 נקודות, לרמה של 9,233.02 נקודות. הנסיגה במדד המרכזי של מניות הבנקים המסחריים בישראל, שהובילה לירידה שבועית מתונה של 0.40%, משקפת מימושי רווחים מצד משקיעים מוסדיים לאחר עלייה משמעותית של 15.72% בשלושת החודשים האחרונים. המשקיעים בוחנים את התרחבות האשראי המקומי, את יכולת הבנקים לשמר את הכנסות הריבית נטו (NIM) ואת מסלול המדיניות המוניטרית של בנק ישראל, על רקע היציבות המאקרו-כלכלית האזורית.

תנודתיות תוך-יומית ובחינת רמת התמיכה

פעילות המסחר בחמש מניות הבנקים המרכיבות את המדד התאפיינה בתחילת היום בעליות, שהעלו את המדד מרמת פתיחה של 9,302.22 נקודות לשיא תוך-יומי של 9,349.39 נקודות. עם זאת, גל מכירות באמצע היום הוריד את המדד לבחינת רמת תמיכה טכנית של 9,194.32 נקודות, לפני נעילה ב-9,233.02 נקודות, מתחת לנעילה הקודמת של 9,285.15 נקודות.

המדד נסחר בחלק העליון של טווח 52 השבועות שלו, שנע בין 6,947.79 ל-9,632.01 נקודות. מחזור המסחר היומי הגיע ל-9,538,889 מניות, לעומת ממוצע יומי של 11,952,764 מניות בשלושת החודשים האחרונים. למרות הנסיגה השבועית האחרונה, המדד עדיין מציג עלייה משמעותית של 26.43% בשנה ועלייה של 223.63% בחמש שנים. התנהגות המחיר מצביעה על כך שמוכרים קצרי טווח ניצלו את הרמות הגבוהות האחרונות, בעוד שרמת התמיכה ארוכת הטווח נותרה מבוססת מעל 9,190 נקודות.

גורמים מאקרו-כלכליים, אשראי מקומי ופרמטרים של בנק ישראל

כמדד המרכזי העוקב אחר חמשת הבנקים המסחריים הגדולים בישראל — בנק לאומי, בנק הפועלים, בנק דיסקונט, מזרחי-טפחות והבנק הבינלאומי הראשון — מסגרת התמחור של ת״א בנקים 5 קשורה באופן הדוק לצמיחת התוצר המקומי הגולמי בישראל, לביקוש לאשראי מצד חברות, לדינמיקה בשוק המשכנתאות ולפערי תשואות יחסיים.

הירידה השבועית של 0.40% משקפת עיכול של שינויי ציפיות הריבית סביב מדיניות בנק ישראל. כאשר הריבית נותרת ברמות גבוהות במטרה להתמודד עם אינפלציה עיקשת ולתמוך בשקל, הבנקים נהנים מהתרחבות בהכנסות הריבית נטו. עם זאת, מקצי הנכסים עוקבים בזהירות אחר האפשרות לעלייה בהפרשות בגין הלוואות שאינן מבצעות (NPL) על רקע ההתפתחויות האזוריות.

השלכות על תיקי ההשקעות בסביבה הישראלית

עבור מנהלי תיקים הפועלים בזירה הגלובלית והקהילה המוסדית המקושרת בתל אביב, מעקב אחר הדינמיקה של מדד ת״א בנקים 5 מספק אינדיקציה חשובה למנוע המרכזי של הכלכלה המקומית, לאסטרטגיות המבוססות על תשואת דיבידנד ולתקציבי הסיכון המוסדיים. מאחר שקרנות הפנסיה, קופות הגמל ומקצי הנכסים הרב-נכסיים בישראל מחזיקים חשיפה משמעותית למוסדות הפיננסיים המרכזיים הללו, שינויים במומנטום המדד משפיעים על התשואות המקומיות ועל יציבות התיקים.

מקצי הנכסים בישראל נדרשים לבחון את ההתבססות במגזר הפיננסי המקומי מול תנודתיות מתמשכת בשקל, פרמיות סיכון אזוריות ועקומי התשואות חוצי-הגבולות. יישום עקבי של מסגרות גידור למניות נותר משמעותי, שכן שינויים מאקרו-כלכליים בלתי צפויים או שינויי כיוון במדיניות בנק ישראל עלולים לשנות במהירות את מדדי הביצועים היחסיים בין תיקים מקומיים לגלובליים.

בהמשך, התמונה המבנית בטווח המיידי תלויה בשאלה אם מדד ת״א בנקים 5 יצליח לבסס תמיכה טכנית מעל רמת הבסיס של 9,190 נקודות, או שירידה מתחתיה תוביל לתיקון חזרה לעבר רמות תמיכה רבעוניות נמוכות יותר, סביב 9,000 נקודות. המשקיעים יידרשו לעקוב מקרוב אחר החלטות הריבית של בנק ישראל, פרסומי מדד המחירים לצרכן המקומי ושיחות הוועידה סביב הדוחות הרבעוניים הקרובים של הבנקים, שעשויים לשמש קטליזטורים מרכזיים לכיוון המדד. הסביבה המאקרו-כלכלית נותרת מותנית בנתונים: בעוד תנועת המחיר הנוכחית משקפת התבססות בריאה לאחר רבעון חזק, מקצי הנכסים נדרשים לשמור על מסגרת הסתברותית סדורה, לנהל באופן פעיל את סיכוני הירידה ולעקוב אחר עקומי התשואות הגלובליים לאורך הרבעונים הקרובים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מדד ת״א 125 יורד ב-1.38% ביום ל-4,121.28 — האם מניות הדגל בישראל בוחנות רמות תמיכה מרכזיות לאחר ירידה שבועית של 1.88%?
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 58 שניות

    SKN | מדד ת״א 125 יורד ב-1.38% ביום ל-4,121.28 — האם מניות הדגל בישראל בוחנות רמות תמיכה מרכזיות לאחר ירידה שבועית של 1.88%? SKN | מדד ת״א 125 יורד ב-1.38% ביום ל-4,121.28 — האם מניות הדגל בישראל בוחנות רמות תמיכה מרכזיות לאחר ירידה שבועית של 1.88%?

      מדד ת״א 125 הציג מומנטום שלילי בבורסה לניירות ערך בתל אביב (TASE), לאחר ירידה של 1.38%, או 57.77 נקודות,

    • לפני 58 שניות
    • 7 דק’ קריאה

      מדד ת״א 125 הציג מומנטום שלילי בבורסה לניירות ערך בתל אביב (TASE), לאחר ירידה של 1.38%, או 57.77 נקודות,

    SKN | מדד TA-SME60 יורד ב-2.32% ביום ל-1,334.22 — האם מניות ה-Small-to-Mid Cap בישראל בוחנות מחדש את רמת התמיכה הטכנית המרכזית לאחר ירידה שבועית של 4.55%?
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 46 mins

    SKN | מדד TA-SME60 יורד ב-2.32% ביום ל-1,334.22 — האם מניות ה-Small-to-Mid Cap בישראל בוחנות מחדש את רמת התמיכה הטכנית המרכזית לאחר ירידה שבועית של 4.55%? SKN | מדד TA-SME60 יורד ב-2.32% ביום ל-1,334.22 — האם מניות ה-Small-to-Mid Cap בישראל בוחנות מחדש את רמת התמיכה הטכנית המרכזית לאחר ירידה שבועית של 4.55%?

      מדד TA-SME60 הציג מומנטום שלילי בולט בבורסה לניירות ערך בתל אביב (TASE), לאחר ירידה של 2.32%, או 31.73 נקודות,

    • לפני 46 mins
    • 6 דק’ קריאה

      מדד TA-SME60 הציג מומנטום שלילי בולט בבורסה לניירות ערך בתל אביב (TASE), לאחר ירידה של 2.32%, או 31.73 נקודות,

    SKN | חוזי הנפט מסוג Brent יורדים ב-2.81% ל-104.61 דולר לחבית — האם שוקי האנרגיה העולמיים מתבססים לאחר עלייה שבועית של 9.52%?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    SKN | חוזי הנפט מסוג Brent יורדים ב-2.81% ל-104.61 דולר לחבית — האם שוקי האנרגיה העולמיים מתבססים לאחר עלייה שבועית של 9.52%? SKN | חוזי הנפט מסוג Brent יורדים ב-2.81% ל-104.61 דולר לחבית — האם שוקי האנרגיה העולמיים מתבססים לאחר עלייה שבועית של 9.52%?

      חוזי Brent Crude Oil Last Day Financial Futures (BZ=F) התאפיינו בתנודתיות משמעותית לקראת סיום שבוע המסחר ב-NYMEX, לאחר ירידה

    • לפני 1 שעה
    • 7 דק’ קריאה

      חוזי Brent Crude Oil Last Day Financial Futures (BZ=F) התאפיינו בתנודתיות משמעותית לקראת סיום שבוע המסחר ב-NYMEX, לאחר ירידה

    SKN | חוזי הנפט הגולמי לאוקטובר 2026 ב-NYMEX נסוגים ב-2.37% ביום ל-100.05 דולר לחבית — האם שוקי האנרגיה מתבססים מעל 100 דולר לאחר זינוק שבועי של 9.58%?
    • עומר בר
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    SKN | חוזי הנפט הגולמי לאוקטובר 2026 ב-NYMEX נסוגים ב-2.37% ביום ל-100.05 דולר לחבית — האם שוקי האנרגיה מתבססים מעל 100 דולר לאחר זינוק שבועי של 9.58%? SKN | חוזי הנפט הגולמי לאוקטובר 2026 ב-NYMEX נסוגים ב-2.37% ביום ל-100.05 דולר לחבית — האם שוקי האנרגיה מתבססים מעל 100 דולר לאחר זינוק שבועי של 9.58%?

      חוזה הנפט הגולמי לאוקטובר 2026 (CLV26.NYM) הציג עלייה חדה לאורך מספר ימי מסחר לפני שהתמתן לקראת נעילת יום שישי,

    • לפני 1 שעה
    • 7 דק’ קריאה

      חוזה הנפט הגולמי לאוקטובר 2026 (CLV26.NYM) הציג עלייה חדה לאורך מספר ימי מסחר לפני שהתמתן לקראת נעילת יום שישי,