ערכנו השוואה בין פוליסות חיסכון של עשרה מוסדות פיננסיים גדולים ומוכרים בישראל. כדי לדעת מי הפוליסה הרווחית יותר, השוונו ביצועי תשואות ממוצעים במסלולים הכלליים בשלוש שנים האחרונות. רוצים לדעת מה היו התוצאות? המשיכו לקרוא וגלו!
לפני שנצלול פנימה ונציג לכם את ההשוואה שערכנו, נפתח ברקע כללי על פוליסות חיסכון:
מהי פוליסת חיסכון?
פוליסת חיסכון היא מכשיר השקעה לטווח קצר או בינוני, אשר יכול להציע לנו מגוון רחב של מסלולי השקעה ייחודיים, המתאימים בדיוק ליכולתנו הפיננסית וליעדים כלכליים שאנו שואפים לממש. מבחינת אפיקי השקעה, ניתן ללכת על אופציות כמו אג”ח ומניות (נכסים סחירים) או על אופציות נוספות כגון נכסי נדל”ן ותשתיות לאומיות (נכסים שאינם סחירים).
מהם היתרונות של פוליסת החיסכון?
- השקעה מותאמת אישית: פוליסות חיסכון מאפשרות לנו להשקיע במגוון מסלולים שונים, תוך התאמה מלאה אל צרכינו הפיננסים ואל רמת הסיכון הרצויה על הכסף שלנו.
- גמישות מקסימאלית בגובה ההשקעה: במסגרת השקעה דרך פוליסות חיסכון, אנו יכולים להפקיד כסף בסכומים ובמועדים משתנים – בהתאם לנסיבות משתנות.
- נזילות קבועה על הכסף: כל מי שמשקיע בפוליסת חיסכון, נהנה מנזילות כספית בכל עת. מבחינה זו, ברגע שיחליט למשוך את הכסף מהפוליסה, הוא יוכל לעשות זאת מבלי לשלם עמלות.
- מעבר חופשי (“נקי ממס”) בין מסלולי השקעה: עוד יתרון חשוב בפוליסות חיסכון, הוא שניתן לעבור בין מסלולי השקעה מבלי שזה ייחשב כ- “אירוע מס”.
- אופציה לייצר קצבה חודשית קבועה: כל מי שמחזיק בפוליסת חיסכון, רשאי למשוך ממנה סכומים קבועים בכל חודש (אפשרות שאינה קיימת למשל במרבית קרנות הנאמנות).
- הטבה מיוחדת לבני הגיל השלישי: פנסיונרים אשר נולדו ב – 48′ ומטה, יכולים ליהנות מפטור ממס על רווחי ההון בפוליסה (עד לתקרה המקסימאלית הקבועה בחוק).
למי כדאי להשקיע דרך פוליסת חיסכון?
פוליסת חיסכון יכולה להתאים לכאלה שרוצים להשקיע, אך אין ברשותם סכומים גבוהים כדי לעשות זאת. כך לדוגמה, מי שרוצה לפתוח תיק השקעות מנוהל, צריך להגיע עם הון ראשוני שבין 100,000-300,000 שקלים (במינימום!). מנגד, כאשר מדובר בהשקעה בפוליסת חיסכון, ניתן להתחיל בהשקעות נמוכות בהחל מ – 50,000 שקלים. בנוסף, פוליסות חיסכון מתאימות לאנשים המחפשים השקעות סולידיות ברמת סיכון נמוכה.
והנה ההשוואה שערכנו בין מסלולי פוליסות החיסכון של עשרה מוסדות פיננסיים גדולים ומוכרים בישראל:
*הנתונים נכונים לתאריך: 22.7.2020
והנה הסיכום של נתוני הטבלה:
פוליסת החיסכון של “אלטשולר שחם מובילה “בראש עם 4.72% תשואה. מיד אחריה יש את פוליסת “מיטב דש” אשר הצליחה לגרוף 4.48% תשואה. במקום השלישי (והמכובד בהחלט) ממוקמת לה חברת “הכשרה חברה לביטוח בע”מ” אשר סיימה את המקצה עם 4.26% תשואה. ואל המקום האחרון הגיעה פוליסת “מנורה” אשר סיימה בתוצאה של 2.78% תשואה בלבד.
שוקלים לפתוח פוליסת חיסכון? זקוקים להכוונה מקצועית כדי לבנות תמהיל השקעות ריאלי? אין בעיה! כל שעליכם לעשות הוא להשאיר פרטים למטה ואנו נדאג לקשר אתכם אל מתכנן פיננסי מנוסה ללא עלות!
אין לראות באמור באתר משום ייעוץ או שיווק השקעות ו/או ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או תחליף לשיווק כאמור ו/או ייעוץ מס או תחליף לקבלת ייעוץ כאמור המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 12 mins
שווקי אמריקה נסגרים חזק: סיכום המניות המובילות של היום
עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, השווקים הציגו ביצועים חזקים, כשכמה מדדים מרכזיים רשמו עליות משמעותיות. המשקיעים חזו בסנטימנט חיובי
- לפני 12 mins
- •
- 6 דק’ קריאה
עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, השווקים הציגו ביצועים חזקים, כשכמה מדדים מרכזיים רשמו עליות משמעותיות. המשקיעים חזו בסנטימנט חיובי
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שעה
מניית אלביט מערכות מזנקת לשיא חדש וממשיכה לספק ביטחון למשקיעים
אלביט מערכות שוב במרכז העניינים לאחר עלייה חדה של כ־6 אחוזים ביום המסחר האחרון בתל אביב כשהיא משלימה מהלך מרשים
- לפני 1 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
אלביט מערכות שוב במרכז העניינים לאחר עלייה חדה של כ־6 אחוזים ביום המסחר האחרון בתל אביב כשהיא משלימה מהלך מרשים
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
תוצר לנפש במדינות נבחרות 2000–2024: מי צמח, מי דשדש, ומי עקף את כולם?
במהלך שני העשורים וחצי האחרונים, תוצר לנפש – אחד המדדים המרכזיים לרמת החיים – עבר שינויים מהותיים במרבית כלכלות העולם.
- לפני 2 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
במהלך שני העשורים וחצי האחרונים, תוצר לנפש – אחד המדדים המרכזיים לרמת החיים – עבר שינויים מהותיים במרבית כלכלות העולם.
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
התפטרות מנכ”ל רנו מטלטלת את החברה: עתיד ההבראה בספק
רנו (Renault) הצרפתית ניצבת בפני חוסר ודאות מחודש לאחר התפטרותו הפתאומית של המנכ"ל לוקה דה מאו (Luca de Meo), האיש
- לפני 2 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
רנו (Renault) הצרפתית ניצבת בפני חוסר ודאות מחודש לאחר התפטרותו הפתאומית של המנכ"ל לוקה דה מאו (Luca de Meo), האיש