קופות גמל הן מכשיר חיסכון לטווח ארוך אשר יכול לשמש כחיסכון פנסיוני. בדומה לחיסכון בקרן פנסיה שכירים החוסכים בקופת גמל מבצעים הפרשות חודשיות לקופה ישירות מתלוש השכר והמעסיק משתתף בהפקדות אלה. גם עצמאיים החוסכים בקופות גמל מבצעים הפרשות חודשיות לקופה. נציין כי קופות גמל להשקעה, למרות הדמיון בשם, הם מוצר שונה בתכלית, אינן מיועדות לחיסכון פנסיוני (לא יכולות לבוא במקום חיסכון בקרן פנסיה או בביטוח מנהלים), וניתן למשוך את הכספים מהן בכל שלב.
נהוג לחלק קופות גמל לשלוש קבוצות, קופות גמל לחוסכים עד גיל 50, קופות גמל לחוסכים בני 50 – 60 וקופות גמל לחוסכים מגיל 60 ומעלה. כמו מכשירי חיסכון רבים אחרים, ישנן לא מעט קופות גמל (כמחצית מקופות הגמל המובילות הפועלות בארץ) אשר הניבו תשואה שלילית ב – 12 החודשים האחרונים. להלן השוואת ביצועי קופות גמל מובילות לפי חלוקה לקבוצות שפורטו לעיל.
השוואת קופות גמל 2022
כידוע, שנת 2022 לא הביאה עימה, עד כה, בשורות טובות ויציבות למשקיעים – גם לא לאלה שבוחרים להשקיע דרך מוצרים מנוהלים כמו קופות גמל. מבין כל קופות הגמל בישראל, רק קופה אחת מציגה תשואה חיובית השנה, זוהי קופת הגמל של סלייס במסלול רג”ח עם תשואה מאז תחילת השנה של 1.54%. שיאנית ההפסדים מאז תחילת השנה היא קופת הגמל של הפניקס לבני 60 ומעלה, עם הפסד של 4.48%.
מכיוון שקשה היה לצפות שקופות הגמל יציגו תשואות שונות מאלה שאנחנו רואים לרוחב שוק ההון, נציג להלן גם נתונים של תקופה ארוכה יותר שהם נכונים לשנת 2022, על מנת להציג סיכום ריאלי יותר שלפיו ניתן לקבל בחירה בין קופות גם מוצלחות יותר או פחות בניהולן.
השוואת התשואות של קופות גמל לחוסכים עד גיל 50
מבין קופות הגמל המיועדות לחוסכים עד גיל 50 הייתה זו קופות הגמל “כלל תמר עד 50” שהשיגה את התשואה הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות, 35.86%. קופה זו הניבה תשואה חיובית של 0.28% בשנה האחרונה. דמי הניהול הממוצעים לשנת 2021 עמדו על 0.45%, מדד שארפ ממוצע לחמש שנים 0.76 והיקף נכסי הקופה הוא 2,161 מיליוני שקלים. קופה זו מבצעת השקעות ברמת סיכון גבוהה יחסית למסלולים האחרים המותאמים לגיל החוסך.
קופת הגמל “אלפא מור תגמולים מדרגות עד 50” פועלת פחות מחמש שנים (החלה לפעול ב -27/12/2018) והיא שהשיגה את התשואה הגבוהה ביותר בשלוש השנים האחרונות, 48.14%. קופת גמל זו מבצעת השקעות ברמת סיכון גבוהה יחסית לזו הנהוגה במסלולים האחרים המותאמים לגיל החוסך. בשנה האחרונה השיגה הקופה תשואה חיובית של 1.25%. דמי הניהול הממוצעים לשנת 2021 היו 0.7%, היקף נכסי הקופה 1,371 מיליוני שקלים.
השוואת התשואות של קופות גמל לחוסכים מגיל 50 עד 60
מבין קופות הגמל המובילות לחוסכים מגיל 50 עד 60 זו שהניבה את התשואה הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות היא “מיטב דש גמל לבני 50-60”, 32.55%. קופה זו היא השנייה ברשימה מבחינת תשואה בשלוש השנים האחרונות, 23.15%. דמי הניהול הממוצעים לשנת 2021 היו 0.49%, מדד שארפ ממוצע לחמש שנים 0.84 והיקף נכסי הקופה 10,269 מיליוני שקלים.
קופת הגמל “אלפא מור תגמולים מדרגות 50-60” פועלת פחות מחמש שנים (וותק הקופה 4.4 שנים), היא הניבה את התשואה הגבוהה ביותר לשלוש השנים האחרונות בקבוצת קופות הגמל לבני 50-60, 39.68%. דמי הניהול הממוצעים לשנת 2021 היו 0.67%, היקף נכסי הקופה הוא 8,554 מיליוני שקלים. הקופה מבצעת השקעות ברמת סיכון בינונית יחסית לשני המסלולים האחרים המותאמים לגיל החוסך.
השוואת התשואות של קופות גמל לחוסכים מגיל 60 ומעלה
בקבוצה זו הקופה שהניבה את התשואה הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות היא “מיטב דש לבני 60 ומעלה”, 25.24%. קופה זו היא השנייה ברשימה מבחינת גובה התשואה בשלוש השנים האחרונות, 17.75%. הקופה מבצעת השקעות ברמת סיכון נמוכה יחסית לשני המסלולים האחרים המותאמים לגיל החוסך. דמי הניהול הממוצעים לשנת 2021 היו 0.46%, מדד שארפ הממוצע לחמש השנים האחרונות 0.88 ולקופה נכסים בהיקף של 5,185 מיליוני שקלים.
את התשואה הגבוהה ביותר בשלוש השנים האחרונות הניבה קופת הגמל “אלפא מור תגמולים מדרגות 60 ומעלה”, 24.95%. וותק הקופה 4.4 שנים, דמי הניהול ששולמו בממוצע בשנת 2021 היו 0.68%, היקף נכסי הקופה 4,126 מיליוני שקלים. הקופה מבצעת השקעות בסיכון נמוך יחסית לזה המקובל בקופות המותאמות לשתי קבוצות הגיל האחרות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 2 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
היום, יום שני, 12 במאי 2025, שוקי המניות בארצות הברית פתחו בעליות חדות, בעקבות הסכם בין ארה”ב לסין להפחתת מכסים למשך 90 יום. ההסכם כולל הפחתה של מכסים קיימים ל-10% והקפאה של מכסים חדשים, מה שתרם לאופטימיות בשווקים.
מדדי המניות המרכזיים: נאסד"ק: 18,664.88 נקודות (+4.10%) S&P 500: 5,825.65 נקודות (+2.93%) דאו ג'ונס: 42,304.33 נקודות (+2.56%) Russell 2000:
- לפני 2 שעה
- •
- 2 דק’ קריאה
מדדי המניות המרכזיים: נאסד"ק: 18,664.88 נקודות (+4.10%) S&P 500: 5,825.65 נקודות (+2.93%) דאו ג'ונס: 42,304.33 נקודות (+2.56%) Russell 2000:
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
טסלה: בין עליות חדות במניה לירידה בפעילות – האם מדובר באשליה?
טסלה: בין עליות חדות במניה לירידה בפעילות – האם מדובר באשליה? פתיחה: עליות חדות במניה, ירידה חדה בשורה התחתונה מניית
- לפני 3 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
טסלה: בין עליות חדות במניה לירידה בפעילות – האם מדובר באשליה? פתיחה: עליות חדות במניה, ירידה חדה בשורה התחתונה מניית
- עומר בר
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
למשקיעים הפרטיים יש כוח: כיצד Reddit ו-Twitter משפיעות על שוק המניות
למשקיעים הפרטיים יש כוח: כיצד Reddit ו-Twitter משפיעות על שוק המניות פתיח: מגפת הקורונה כזרז – תחילתו של עידן חדש
- לפני 4 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
למשקיעים הפרטיים יש כוח: כיצד Reddit ו-Twitter משפיעות על שוק המניות פתיח: מגפת הקורונה כזרז – תחילתו של עידן חדש
- רוני מור
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 6 שעה
פוטין וזלנסקי צפויים להיפגש בטורקיה ביום חמישי: האם שוק ההון עומד בפני תפנית גיאופוליטית?
פוטין וזלנסקי צפויים להיפגש בטורקיה ביום חמישי: האם שוק ההון עומד בפני תפנית גיאופוליטית? מפגש היסטורי בפתח לאחר למעלה משנתיים
- לפני 6 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
פוטין וזלנסקי צפויים להיפגש בטורקיה ביום חמישי: האם שוק ההון עומד בפני תפנית גיאופוליטית? מפגש היסטורי בפתח לאחר למעלה משנתיים