ביום רביעי האחרון (ה – 16.3.2022) הודיעה וועדת השוק הפתוח של ארה”ב (ה – FOMC) על העלאת הריבית בשוק האמריקאי, בשיעור של כ – 0.25%. העלאת הריבית מקדמת את הריבית במשק האמריקאי משיעור אפסי לשיעור של כ – 0.35%. בהודעה שפורסמה צויין כי הפדרל ריזרב, הוא הבנק המרכזי של ארה”ב, צופה עוד שש העלאות ריבית במהלך שנת 2022, זה מספר גבוה פי שתיים ביחס למספר העלאות הריבית שצפה הפד לשנת 2022 בהודעתו שפורסמה רק לפני כשלושה חודשים, בדצמבר אשתקד. שיעור הריבית הצפוי במשק האמריקאי לקראת סוף שנת 2022, יעמוד על כ – 2.9%.

הריבית במשק האמריקאי לא הועלתה מאז שנת 2018, ובכל פעם שהפדרל ריזרב העלה את שיעורי הריבית של המשק, ראינו בלימה של שוק ההון וירידות בכל מדדי המשק. הפעם – אנחנו רואים שהבורסה האמריקאית, לצד בורסות במדינות אחרות בעולם, נצבעו דווקא בירוק. איך צפויה העלאת הריבית האמריקאית להשפיע על שווקי ההון מסביב לעולם, ואיך זה קשור לבורסה של סין?

ההחלטה להעלות את הריבית במשק – תבלום את האינפלציה או תביא למיתון?

על אף שניראה שנגיף הקורונה עדיין כאן, משבר הקורונה שהשפיע על שווקי ההון מסביב לעולם, בהחלט נבלם ולצד הבלימה הגיעה גם הצמיחה הצפויה בביקושים, לאחר מעל שנה של סגרים, בידודים והאטה כלכלית. בשווקי ההון של המדינות המפותחות בכל העולם הורגשה אותה קפיצה של אופוריה, כמו גם בצריכה ובביקושים. נכון להיום, ארה”ב מתמודדת עם אינפלציה בשיעורים שלא נראו כמותם מאז שנות השבעים של המאה הקודמת, ולראשונה מאז שנת 2018, הפדרל ריזרב בוחר במדיניות מוניטארית מתערבת מצמצמת – ומעלה את הריבית, לצד ההודעה כי צפויות עוד חמש העלאות ריבית במהלך שנת 2022, ומספר לא מבוטל של העלאות ריבית אפשריות גם במהלך שנת 2023.

גולדמן זאקס, מרכז הפיננסים והאנליסטים מהגדולים בארה”ב, פרסם לאחרונה תחזית צמיחה עבור כלכלת ארה”ב, בה חתך את תחזית הצמיחה בשנה הקרובה מ – 3.3% ל – 1.75%. נתונים נוספים שמתפרסמים, כולל מדד הסנטימנטים של האזרחים בארה”ב, הוא מדד האמון או תחושת הביטחון של הצרכנים במדינה, ושיפוע עקום התשואות המהווה את אחד האינדיקטורים עם המתאם ההיסטורי הגבוה ביותר לחיזוי מיתון – כולם מצביעים על מצב לא מאוזן בשוק האמריקאי, עם סיכון לא רק לבלימת הצמיחה אלא לתחילתו של מיתון.

לפי אותם נתונים שפרסם צוות האנליסטים מטעם גולדמן זאקס, הסבירות לכניסת המשק האמריקאי למיתון במהלך השנה הקרובה עומדת על כ – 35%.

למה, אם כן, כל המדדים נצבעים ירוק?

הפדרל ריזרב שלא חשש לפרסם כי הוא מעדיף להימנע ממדיניות מוניטארית מצמצמת, העלה את הריבית בפעם האחרונה בשנת 2018. ובארבע הפעמים האחרונות בהן ריבית הפדרל ריזרב עלתה – המדדים הגדולים של שוק ההון האמריקאי ירדו בממוצע בכ – 4%. אבל הפעם, מאז ההודעה על העלאת הריבית כאמור ב – 16.3, המדדים בארה”ב רק עולים. מדוע על אף הצעדים המייקרים את הכסף ומקרבים את המשק האמריקאי למיתון המדדים דווקא עולים? כנראה שהשפעת ההעלאה של הריבית היא רק אחת מתוך סל של השפעות על שווקי ההון באמריקה ובשאר העולם, כמו למשל הצמיחה של שוק ההון הסיני או הסימנים להפסקת לחימה במערב אירופה.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    טסלה ו-LG Energy חותמות על עסקת סוללות ענקית: האם ההסכם בשווי 4.3 מיליארד דולר יאיץ את פתרונות אחסון האנרגיה?
    • אור שושן
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    טסלה ו-LG Energy חותמות על עסקת סוללות ענקית: האם ההסכם בשווי 4.3 מיליארד דולר יאיץ את פתרונות אחסון האנרגיה? טסלה ו-LG Energy חותמות על עסקת סוללות ענקית: האם ההסכם בשווי 4.3 מיליארד דולר יאיץ את פתרונות אחסון האנרגיה?

    חברת טסלה (NASDAQ:TSLA) וענקית הסוללות הדרום קוריאנית LG Energy Solution (KS:373220) חתמו על חוזה משמעותי בשווי 4.3 מיליארד דולר לאספקת סוללות

    • לפני 1 שעה
    • 4 דק’ קריאה

    חברת טסלה (NASDAQ:TSLA) וענקית הסוללות הדרום קוריאנית LG Energy Solution (KS:373220) חתמו על חוזה משמעותי בשווי 4.3 מיליארד דולר לאספקת סוללות

    ווטסקו: תמצית רווחי הרבעון השני
    • Articles
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    ווטסקו: תמצית רווחי הרבעון השני ווטסקו: תמצית רווחי הרבעון השני

    ניתוח עיקרי הרווחים והמגמות ברבעון השני דוח הרווחים של ווטסקו לרבעון השני מציג מספר נקודות עיקריות ומגמות מתהוות שכדאי למשקיעים

    • לפני 4 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    ניתוח עיקרי הרווחים והמגמות ברבעון השני דוח הרווחים של ווטסקו לרבעון השני מציג מספר נקודות עיקריות ומגמות מתהוות שכדאי למשקיעים

    עסקת ענק בפתח: האם רכישת סייברארק בידי פאלו אלטו תעצב מחדש את מפת הסייבר הגלובלית?
    • Articles
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    עסקת ענק בפתח: האם רכישת סייברארק בידי פאלו אלטו תעצב מחדש את מפת הסייבר הגלובלית? עסקת ענק בפתח: האם רכישת סייברארק בידי פאלו אלטו תעצב מחדש את מפת הסייבר הגלובלית?

    ישראל שוב במרכז תשומת הלב הבינלאומית הודעה שפורסמה ב"וול סטריט ג'ורנל" ב-31 ביולי 2025, לפיה ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו

    • לפני 5 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    ישראל שוב במרכז תשומת הלב הבינלאומית הודעה שפורסמה ב"וול סטריט ג'ורנל" ב-31 ביולי 2025, לפיה ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו

    חברת SoFi סוגרת רבעון שיא: צמיחה מגוונת, רווחיות מתמשכת והובלה בעידן הפינטק החדש
    • Articles
    • 10 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    חברת SoFi סוגרת רבעון שיא: צמיחה מגוונת, רווחיות מתמשכת והובלה בעידן הפינטק החדש חברת SoFi סוגרת רבעון שיא: צמיחה מגוונת, רווחיות מתמשכת והובלה בעידן הפינטק החדש

    מתחרה דיגיטלית שהופכת לשחקן מוביל בשוק האמריקאי שוק הפינטק האמריקאי חווה בעשור האחרון מהפכה עמוקה, כאשר חברות דיגיטליות דוגמת SoFi

    • לפני 6 שעה
    • 10 דק’ קריאה

    מתחרה דיגיטלית שהופכת לשחקן מוביל בשוק האמריקאי שוק הפינטק האמריקאי חווה בעשור האחרון מהפכה עמוקה, כאשר חברות דיגיטליות דוגמת SoFi