בוקר טוב, חובבי שוק! היום, אנו יוצאים למסע ברחבי העולם כדי לנתח את התנועות האחרונות במדדי העולם. מהרחובות הסואנים של ניו יורק למרכזים הפיננסיים של אירופה והשווקים הדינמיים של אסיה, אנחנו כאן כדי לתת לכם סקירה בוקר מקיפה. נצלול לתוך ביצועי המדדים המרכזיים, נחקור את התנודות בסחורות, במטבעות ובאגרות חוב של האוצר האמריקאי, ונסמן את המניות שמייצרות גלים. אז קחו את הקפה שלכם, שבו בנוחות, ובואו ננווט יחד בזרמים הפיננסיים. הגיע הזמן לראות איך העולם מתעורר היום.

איך נסגר השוק ה אמרקאי אתמול?

בואו נצלול לתוך ביצועי שוקי אמריקה, שם הסצנה הפיננסית הייתה הכל חוץ משעממה. מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.29%, ונעצר על 5,983.99. זה כמו לראות מתעמל נוחת בצורה מושלמת, אבל עם מעט חוסר יציבות. בינתיים, מדד הדאו ג’ונס 30 רשם ירידה דרמטית יותר של 0.86% ל-43,910.98. דמיינו הולך על חבל דק שפספס את צעדו – קצת יותר מלחיץ, בלשון המעטה.

הנאסד”ק, ידידנו הטכנולוגי, בקושי זז, כשהוא יורד ב-0.09% בלבד ל-19,281.40. זה כמו חתול שקופץ בחן ממדף ונוחת על רגליו. לעומת זאת, מדד ראסל 2000, העוקב אחר חברות קטנות יותר, ספג מכה וירד ב-1.77% ל-2,391.85. דמיינו פעוט שלומד ללכת – כמה צעדים קדימה, ואז נפילה קטנה.

מעבר לברזיל, מדד IBOVESPA ירד קלות ב-0.14% ל-127,698.32. זה כמו רקדן סמבה שפספס קצב אבל שמר על הקצב. בנימה אופטימית יותר, מדד S&P/TSX Composite בקנדה עלה ב-0.54% ל-24,923.01. חשבו על זה כשחקן הוקי שמבקיע שער – רגע של ניצחון בתוך המהומה.

מדד ה-VIX, המכונה לעתים קרובות “מדד הפחד”, ירד ב-1.74% ל-14.71. זה כאילו השוק נשם נשימה עמוקה ונרגע מעט. לבסוף, מדד הדולר האמריקאי נותר ללא שינוי על 106.03, עומד יציב כסלע בים סוער.

לסיכום, שוקי אמריקה הציגו ביצועים מעורבים – עליות, ירידות והרבה חוסן. זהו אזור ששומר אותנו על קצות האצבעות, ואם אתם רוצים לקרוא עוד על סקירת הבוקר של המדדים העולמיים, הקפידו לבדוק את המאמר המלא.

מה היו המגמות המרכזיות באירופה?

טוב, חברים, בואו נצלול לשווקים האירופיים. זה היה כמו רכבת הרים, ולא מהסוג המהנה שמוצאים בפארקי שעשועים. המדדים המרכזיים ספגו מכה, והמספרים מדברים בעד עצמם. מדד FTSE 100 ירד ב-1.22%, מדד CAC 40 צנח ב-2.69%, ומדד DAX P לא היה רחוק מאחור, עם ירידה של 2.13%. אם זה לא הספיק כדי להפוך את הקפה של הבוקר למר, מדד Euronext 100 ירד ב-1.89%, ומדד EURO STOXX 50 ירד ב-2.25%. זה כאילו אירופה החליטה לצלול באופן מתואם לתוך האזור האדום.

אז מה עומד מאחורי סדרת האירועים המצערת הזו? ראשית, אי-ודאות כלכלית ומתחים גיאופוליטיים מילאו את תפקידם. זה כאילו אירופה התעוררה על הצד הלא נכון של המיטה. המשקיעים היו עצבניים, והשוק שיקף את חוסר השקט שלהם. גם מדד הלירה שטרלינג ספג מכה, עם ירידה של 0.94%, וגם מדד היורו לא ניצל, עם ירידה של 0.31%.

מגזר הטכנולוגיה, שבדרך כלל הוא חביב המשקיעים, לא יצא ללא פגע. עם בעיות בשרשרת האספקה העולמית וחששות אינפלציה שמרחפים באוויר, מניות הטכנולוגיה היו בין הנפגעות ביותר. זה כאילו מישהו ניתק להם את אספקת החשמל. בינתיים, מגזר האנרגיה התמודד עם אתגרים משלו, כאשר תנודות במחירי הנפט הוסיפו לחוסר היציבות הכללי בשוק.

אבל היי, לא הכל שחור. אנחנו אופטימיים שהשווקים יתאוששו, כפי שהם תמיד עושים. אחרי הכל, אירופה עברה סערות רבות בעבר, וזו רק עוד נקודה קטנה על המכ”ם. אז בואו נחזיק אצבעות ונקווה למחר טוב יותר בשווקים האירופיים.

כיצד הגיבו השווקים האסייתיים?

בוקר טוב לכולם! בואו נבחן מקרוב כיצד הגיבו השווקים האסייתיים הלילה. ספוילר: לא הכל היה ורוד.

נתחיל ביפן, שם מדד ניקיי 225 צנח ב-1.93%. נראה שהמשקיעים שותים יותר מדי סאקה והתעוררו עם הנגאובר פיננסי. תגובת השוק היפני יכולה להיות מיוחסת לשילוב של חששות כלכליים גלובליים ורווחי חברות מקומיות שלא עמדו בציפיות.

בסין, מדד SSE Composite לא הצליח הרבה יותר טוב, וירד ב-0.26%. ירידה צנועה זו מרמזת שבעוד שהייתה חשש בשוק, השוק הסיני הצליח לשמור על קור רוח טוב יותר משכניו. משקיעים עדיין חוששים מתקנות ממשלתיות פוטנציאליות והאטה כלכלית, אך הירידה לא הייתה דרמטית כמו באזורים אחרים.

מדד האנג סנג של הונג קונג הצטרף לחגיגה עם ירידה של 1.05%. מרכז הפיננסי של העיר התמודד עם אתגרים מהמתחים הגיאופוליטיים המתמשכים וחוסר הוודאות במגזר הטכנולוגיה. נראה שגם הרחובות הסואנים של הונג קונג לא יכלו להימלט מהמגמה היDescending ששטפה את אסיה.

באוסטרליה, מדד S&P/ASX 200 ירד ב-0.75%. לא רע בהתחשב בנסיבות, אבל ברור שהשוק הושפע ממגמות עולמיות ונתונים כלכליים מקומיים שלא בדיוק עוררו ביטחון. אולי היינו צריכים להוסיף עוד שרימפס למנגל כדי לעודד את רוח המשקיעים.

מדד KOSPI Composite של דרום קוריאה ספג מכה משמעותית יותר, וירד ב-2.01%. השוק היה משוקלל מחששות לגבי האטה ביצוא ומגזר טכנולוגיה שנראה לכוד בספירלה יDescending. נראה שה-KOSPI זקוק לכוס קימצ’י חזקה כדי להתעורר מהנפילה הזו.

לסיכום, השווקים האסייתיים הגיבו בתערובת של זהירות ודאגה, המשקפת אי ודאויות כלכליות גלובליות רחבות יותר ואתגרים מקומיים. בעוד ששווקים מסוימים הצליחו לשמור על הפסדיהם תחת שליטה, אחרים לא היו כה ברי מזל, מה שהוביל לבוקר קודר למדי במזרח.

מה קורה בשוק הסחורות?

בואו נצלול לשוק הסחורות, שבו תמיד קורה משהו. נפט גולמי עלה ב-0.25%, מה שמביא מעט הקלה למי מאיתנו שעוקבים אחר מחירי הדלק כמו נצים. נפט גולמי מסוג ברנט לא היה רחוק מאחור, עם עלייה של 0.26%. הזהב ממשיך בעלייה קבועה, ומוסיף 0.17% לערכו, סימן מרגיע למי שאוהב קצת נצנוץ.

הכסף, שתמיד משיג יתר על המידה, טיפס ב-0.78%, מוכיח שהוא לא רק האח הפחות זוהר של הזהב. הנחושת נותרה ללא שינוי, ללא שינוי כלל – אולי לוקחת הפסקה לאחר התנודות הקודמות. בינתיים, הגז הטבעי החליט להתקרר, וירד ב-0.52%.

למעשה, שוק הסחורות מציג תמונה מעורבת של תנועות, עם עליות מסוימות במתכות יקרות ובנפט, וירידה קלה בגז טבעי. בין אם אתם מתעניינים בנצנוץ הזהב או בזרימת הנפט, תמיד יש משהו לעקוב אחריו.

אילו מטבעות בתנועה?

בואו נצלול לעולם המטבעות, שם המספרים לפעמים מרגישים כאילו הם רוקדים סלסה. הדולר האמריקאי נותר יציב מול השקל הישראלי החדש בשער של 3.7561. צמד האירו/דולר רשם ירידה קלה של 0.07%, ונסחר ב-1.0617. ביפן, הדולר/יין יפני עלה מעט ב-0.21%, וכעת עומד על 154.8450.

הלירה שטרלינג לא ממש שתתה את כוס התה שלה הבוקר, וירדה ב-0.03% מול הדולר, וכעת עומדת על 0.7847. במקביל, מדד הדולר האוסטרלי רשם עלייה זעירה של 0.01%, ועומד על 1.5302. לבסוף, צמד הדולר/דולר קנדי עלה ב-0.08%, ונסחר ב-1.3954.

לסיכום, בעוד שמטבעות מסוימים נחים, אחרים מציגים תנועות עדינות, מה שמוכיח שגם בעולם הפיננסים, תמיד יש קצת תזוזה.

איך ביצועי אגרות החוב של ממשלת ארה”ב?

בואו נצלול לעולם המרתק של אגרות החוב של ממשלת ארה”ב! זה לא בדיוק רכבת הרים, אבל עבור חובבי הפיננסים שבינינו, זה די קרוב. אגרת החוב ל-13 שבועות מראה עלייה קלה של 0.18%, מה שאומר שהשקעות לטווח קצר נראות קצת יותר אטרקטיביות. בינתיים, אגרת החוב ל-5 שנים רשמה עלייה משמעותית יותר של 2.84%, ואגרת החוב ל-10 שנים לא רחוקה מאחור, עם עלייה של 2.88%. גם אגרת החוב ל-30 שנים הצטרפה לחגיגה עם עלייה של 2.28%.

בשוק החוזים העתידיים, חוזי התשואה לשנתיים ירדו ב-0.79%, בעוד שחוזי אגרות החוב ל-10 שנים (T-Note) חוו ירידה קלה של 0.03%. תנודות אלו מצביעות על אופטימיות זהירה בקרב המשקיעים, המאזנים בין סיכונים פוטנציאליים לתגמולים. לכן, בעוד שייתכן שזה לא מספק את אדרנלין הזינוק של שוק המניות, הביצועים היציבים של אגרות החוב של ממשלת ארה”ב מספקים אופציה אמינה למי שמחפש לאבטח את עתידו הפיננסי.

אילו מניות מגמתיות כעת?

בואו נצלול לשוק המניות ונראה אילו חברות עושות גלים היום. שופיפיי בע”מ בוערת, עם זינוק עצום של 21.04%! נראה שכולם רוצים חתיכה מקסם המסחר האלקטרוני שלהם. מולן אוטומוטיב בע”מ היא בחירה חרטה נוספת, מזנקת ב-74.27%. אולי הם מתכננים לחולל מהפכה בתעשיית הרכב או סתם עורכים מסיבה ממש טובה.

מצד שני, ספיריט איירליינס בע”מ לא חווה את היום הטוב ביותר שלה, צונחת ב-5.29%. אולי אנשים פשוט עייפים מהמושב האמצעי. בינתיים, אמג’ן בע”מ ירדה ב-7.14%, אולי בגלל שפריצות דרך בתחום הביוטכנולוגיה לא מתרחשות מהר מספיק עבור חלק מהמשקיעים.

זה שוק מעורב, אנשים. בין אם אתם מעודדים את המנצחים או חשים את כאב המפסידים, שוק המניות אף פעם לא מפסיק להפתיע אותנו.

סיכום

לסיכום, סקירת השוק של היום מגלה תמונה עולמית בצבע אדום, כאשר רוב המדדים מראים ירידות. באמריקה נרשמה ביצועים מעורבים, כאשר מדד S&P/TSX Composite בלט לטובה, בעוד שאחרים נחלשו. אירופה התמודדה עם יום קודר עם ירידות משמעותיות, במיוחד במדדי CAC 40 ו-DAX. אסיה לא הצליחה הרבה יותר, עם ירידות בולטות במדדי ניקיי וקוספי. סחורות ומטבעות הציעו תמונה מעורבת, בעוד שאגרות החוב של האוצר האמריקאי הראו תנודתיות מסוימת. בסך הכל, זה יום שמשקיעים אולי ירצו לשכוח, אבל בואו נשמור על אופטימיות ונקווה למחר טוב יותר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    האם בואינג עומדת לקרוס? המשבר שהוביל לירידה החדה בערך המניה וההשלכות האפשריות
    • ליאור מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    האם בואינג עומדת לקרוס? המשבר שהוביל לירידה החדה בערך המניה וההשלכות האפשריות האם בואינג עומדת לקרוס? המשבר שהוביל לירידה החדה בערך המניה וההשלכות האפשריות

    סקירה על מצבה של בואינג, הסיבות לירידה הדרמטית במניה, ומי ירוויח אם הענקית האמריקאית תיפול   חברת בואינג היא אחת

    • לפני 4 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    סקירה על מצבה של בואינג, הסיבות לירידה הדרמטית במניה, ומי ירוויח אם הענקית האמריקאית תיפול   חברת בואינג היא אחת

    מה הביצועים הנוכחיים של המדדים העיקריים?כיצד מתפקדים המדדים העיקריים בבורסה של ניו יורק
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    מה הביצועים הנוכחיים של המדדים העיקריים?כיצד מתפקדים המדדים העיקריים בבורסה של ניו יורק מה הביצועים הנוכחיים של המדדים העיקריים?כיצד מתפקדים המדדים העיקריים בבורסה של ניו יורק

    כיצד מתפקדים המדדים העיקריים בבורסה של ניו יורק מה הביצועים הנוכחיים של המדדים העיקריים? בואו נצלול למספרים ונראה כיצד המדדים

    • לפני 7 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    כיצד מתפקדים המדדים העיקריים בבורסה של ניו יורק מה הביצועים הנוכחיים של המדדים העיקריים? בואו נצלול למספרים ונראה כיצד המדדים

    התחזקות הקריפטו ופרויקט המטבעות הדיגיטליים של הבנקים המרכזיים
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 9 שעה

    התחזקות הקריפטו ופרויקט המטבעות הדיגיטליים של הבנקים המרכזיים התחזקות הקריפטו ופרויקט המטבעות הדיגיטליים של הבנקים המרכזיים

    להלן סקירה שבועית בנושא התחזקות הקריפטו והפרויקט ההולך ומתפתח של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים: התחזקות הקריפטו ופרויקט המטבעות הדיגיטליים

    • לפני 9 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    להלן סקירה שבועית בנושא התחזקות הקריפטו והפרויקט ההולך ומתפתח של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים: התחזקות הקריפטו ופרויקט המטבעות הדיגיטליים

    מה הופך את Shopify לפלטפורמת מסחר אלקטרוני מובילה
    • קובי מזרחי
    • 14 דק’ קריאה
    • לפני 12 שעה

    מה הופך את Shopify לפלטפורמת מסחר אלקטרוני מובילה מה הופך את Shopify לפלטפורמת מסחר אלקטרוני מובילה

    מה הופך את Shopify לפלטפורמת מסחר אלקטרוני מובילה מה זה Shopify? Shopify היא הפלטפורמה המועדפת עלינו ליצירה וניהול של חנויות

    • לפני 12 שעה
    • 14 דק’ קריאה

    מה הופך את Shopify לפלטפורמת מסחר אלקטרוני מובילה מה זה Shopify? Shopify היא הפלטפורמה המועדפת עלינו ליצירה וניהול של חנויות