יום ד’ 12.01.22:

ארצות הברית

לאחר תחילת שנה סוערת וגל רכישות בסוף יום המסחר הקודם המדדים בוול סטריט סיימו את יום המסחר בעליות לאחר המשך רכישות במניות הטכנולוגיה לאור הירידות מתחילת השנה. מדד הדאו ג’ונס עלה אתמול ב- 0.51%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בעליה של 0.92%. מדד הנאסד”ק הוביל את העליות וסיים את היום בעליה של 1.41% ומדד הראסל 2000 עלה ב- 0.93%. ג’רום פאואל בהצהרתו מול ועידת הבנקאות של הסנאט דיבר על מצב האינפלציה והכלכלה עם כניסתו לקדנציה השניה בתפקיד יושב ראש הפד. בהתייחסות לאינפלציה הוא אמר שבמידה ויהיה צורך להעלות את הריבית יותר לאורך זמן בכדי להשתלט על מצב האינפלציה  אז כך יעשה. פאואל צופה כי צמצום התמיכה יסתיים בחודש מרץ לפי הצפי וצמצום המאזן צפוי להתחיל כבר השנה. בנוסף פאואל ציין כי שוק העבודה ממשיך להתאושש בקצב מהיר ומצב הכלכלה ממשיך להשתפר. לאחר דבריו של פאואל החוזה על הנפט עלה בעד 4% והביא את סקטור האנרגיה לעוד סיום חיובי עם עליה של 3.43%. מניות השבבים בלטו גם כן לחיוב לאחר פרסום נתוני מכירות מחלק מהחברות והעלאת מחירי יעד לתחום עם עליות בסקטור של 1.6%. חולשה במסחר הורגשה בסקטורים הדפנסיביים לאחר תחושת לקיחת הסיכון ועליה בתיאבון המשקיעים עם ירידות בולטות בסקטור התשתיות וסקטור הצריכה הבסיסית.

אסיה

באסיה הבוקר המסחר מתנהל בעליות שערים בהובלת מניות הטכנולוגיה. מדד הניקיי היפני עולה  1.8% מדדי סין המובילים עולים גם כן, מדד שנחאי עולה ב- 0.35% וממד האנג סנג עולה ב- 2.25%.

אירופה

מדדי האירופה המשיכו את העליות של תחילת השנה בדומה למגמה בעולם. מדד הדאקס עלה 1.1%, מדד הקאק הצרפתי עלה ב- 0.95% ומדד הפוטסי הבריטי עלה ב- 0.58%. מדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה עלה ב- 0.84%.

ישראל

המסחר בתל אביב הסתיים אתמול בהמשך לעליות חדות לאחר פתיחה חזקה לשנה כאשר מדד ת”א 35 סיים את היום בעליה של 1.9% ומדד ת”א 90 עלה ב- 1.96%. מדד ת”א בנקים עלה 2.26% בהובלת בנק הפועלים שסיים את היום בעליה של 3.13%, מדד ת”א נדל”ן עלה ב- 2.34% ומדד ת”א ביומד עלה ב- 1.27%, את העליות בתל אביב אתמול הובילו אלוט שתיקנה את העליות מהיום הקודם וסיימה את היום בעליה של 8.73%, הבורסה לניירות ערך בתל אביב שסיימה את היום בעליה של 7.53% לייבפרסון שעלתה 7.47% והכשרת הישוב אשר עלתה במסחר 6.11%. את הירידות במדד הובילו כלל עסקי ביטוח שהקצתה מניות בהנחה על מחיר השוק וירדה במסחר 3.11%, אלקטריון שסיימה את היום בירידה של 2.57%, ושטראוס שירדהד במסחר 1.2%. בגזרת המט”ח המטבעות המובילים אתמול עלו מול השקל, הדולר עלה ב- 0.35%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.127 שקלים. האירו עלה אתמול ב- 0.57% ושערו היציג נקבע על 3.5457 שקלים. הליש”ט התחזקה אתמול ב- 0.46% ושערה היציג נקבע על 4.2479 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 41,154 מאומתים חדשים, 253 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 55 מונשמים. בגזרת הקריפטו הביטקוין נסחר ב- 42,684 דולר למטבע ורשם ירידה נוכחית של 0.32% האת’ריום נסחר ב- 3,226 דולר למטבע ורשם ירידה נוכחית של 0.45%.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שוקי אמריקה נסגרים חזק: מבט מקיף על מדדים מרכזיים והשלכות גלובליות
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 18 mins

    שוקי אמריקה נסגרים חזק: מבט מקיף על מדדים מרכזיים והשלכות גלובליות שוקי אמריקה נסגרים חזק: מבט מקיף על מדדים מרכזיים והשלכות גלובליות

    עם סיום יום המסחר ביבשות אמריקה, סנטימנט חיובי באופן כללי שטף את המדדים העיקריים בארה"ב ובקנדה. כעת, משקיעים מפנים את

    • לפני 18 mins
    • 7 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר ביבשות אמריקה, סנטימנט חיובי באופן כללי שטף את המדדים העיקריים בארה"ב ובקנדה. כעת, משקיעים מפנים את

    הדפלציה בסין מעמיקה: האם מלחמת המחירים משפיעה על יציבות הכלכלה?
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    הדפלציה בסין מעמיקה: האם מלחמת המחירים משפיעה על יציבות הכלכלה? הדפלציה בסין מעמיקה: האם מלחמת המחירים משפיעה על יציבות הכלכלה?

    נתונים כלכליים שפורסמו לאחרונה בסין חושפים תמונה מורכבת של המצב הכלכלי במדינה, כאשר דפלציה משמעותית בשוק היצרנים ממשיכה להעיב על

    • לפני 2 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    נתונים כלכליים שפורסמו לאחרונה בסין חושפים תמונה מורכבת של המצב הכלכלי במדינה, כאשר דפלציה משמעותית בשוק היצרנים ממשיכה להעיב על

    Arm Holdings: מהפכה שקטה במרכזי הנתונים – זינוק במספר הלקוחות ודריסת רגל בתחום ה-AI
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    Arm Holdings: מהפכה שקטה במרכזי הנתונים – זינוק במספר הלקוחות ודריסת רגל בתחום ה-AI Arm Holdings: מהפכה שקטה במרכזי הנתונים – זינוק במספר הלקוחות ודריסת רגל בתחום ה-AI

    חברת Arm Holdings (ARM), הידועה בעיקר כמעצבת הליבה של כמעט כל טלפון נייד בעולם בזכות היעילות האנרגטית יוצאת הדופן של הארכיטקטורה

    • לפני 5 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    חברת Arm Holdings (ARM), הידועה בעיקר כמעצבת הליבה של כמעט כל טלפון נייד בעולם בזכות היעילות האנרגטית יוצאת הדופן של הארכיטקטורה

    שווקי אירופה מסכמים את יום המסחר: תמונת מצב של ביצועי היום
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    שווקי אירופה מסכמים את יום המסחר: תמונת מצב של ביצועי היום שווקי אירופה מסכמים את יום המסחר: תמונת מצב של ביצועי היום

    חוזה דלמן (פאונוט), חצי האי זמבואנגה, הפיליפינים – 9 ביולי 2025 – עם סיומו של יום המסחר באירופה, מדדים מרכזיים

    • לפני 5 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    חוזה דלמן (פאונוט), חצי האי זמבואנגה, הפיליפינים – 9 ביולי 2025 – עם סיומו של יום המסחר באירופה, מדדים מרכזיים