נקודות מפתח

  • מגמת ירידות במניות: מדדי ת"א-35 ות"א-125 פתחו את יום המסחר בירידות קלות, כשהשוק מפגין זהירות לאור מתיחות גיאו-פוליטית ולחץ על מניות הטכנולוגיה והפיננסים.
  • אג"ח יציבות: מדדי תל בונד (20, 40, 60 ושקלי) נותרו יציבים יחסית, כשהמשקיעים מעדיפים אפיקים סולידיים מול התנודתיות במניות.
  • מבט קדימה: טווח התמיכה של ת"א-35 נמצא סביב 3,050–3,100 נקודות, כאשר שיפור ביציבות האזורית עשוי להוביל להתאוששות במניות הפיננסים והטכנולוגיה.
hero

מדדי מניות מרכזיים: אותות מעורבים בפתיחת המסחר

מדד ת”א-35 נסחר סביב 3,066.50 נקודות, בירידה קלה של כ-0.8%-. המדד הרחב יותר, ת”א-125, רושם אף הוא מגמה שלילית, המשקפת זהירות מצד המשקיעים.

מדדים נוספים, בהם ת”א-SME60 ו-ת”א טק-עילית, מציגים מגמה דומה, כאשר מניות הטכנולוגיה והצמיחה נתונות ללחץ. נראה כי השוק נמצא בתהליך התכנסות לאחר העליות האחרונות.

מדדי אג”ח: יציבות יחסית

מדדי האג”ח, בהם תל בונד 20, תל בונד 40, תל בונד 60 ו-תל בונד שקלי, מראים יציבות יחסית. לא נרשמו תנודות משמעותיות בתשואות או בשינויי סנטימנט בשוק החוב, כאשר המשקיעים בוחרים באפיק הסולידי על רקע התנודתיות במניות.

מגזרי הבנקים והביטוח: פוקוס על הפיננסים

המדדים העוקבים אחר ת”א 5 בנקים ו-ת”א ביטוח נמצאים בלחץ וגוררים מטה את שוק המניות כולו. לרוב, מניות הפיננסים מובילות ירידות בתקופות של חשש, והיום ניכר כי זהו המקרה — במיוחד לנוכח דאגות לגבי יציבות מקרו-כלכלית והשפעות חיצוניות אפשריות.

גורמים ותמות מרכזיות

  • סיכון גיאו-פוליטי: מתיחות מתמשכת באזור ממשיכה להעיב על הסנטימנט, כאשר אירועים חדשים מחזקים את החששות.

  • משקיעים זרים: ניתן לראות זהירות בקרב משקיעים בינלאומיים, הממתינים לאותות ברורים יותר ביחס ליציבות הכלכלית והאזורית.

  • פוזיציה דפנסיבית: ישנה נטייה להשקיע במניות דפנסיביות ובעלות תשואת דיבידנד, בעוד מניות טכנולוגיה ובעלות בטא גבוהה מפגרות מאחור.

מבט קדימה

עם ירידות קלות במדדי ת”א-35 ו-ת”א-125, נראה כי השוק נמצא כעת בתנועה צידית. מדדי האג”ח ממשיכים להוות “מקלט בטוח” למשקיעים סולידיים. אנליסטים מציינים כי טווח התמיכה הקריטי של מדד ת”א-35 נע סביב 3,050–3,100 נקודות; ירידה מתחת לרמה זו עלולה לעורר חששות נוספים.

השוק ימשיך לעקוב אחר נתוני מאקרו, הודעות מהבנק המרכזי וכל התפתחות גיאו-פוליטית שעשויה לשנות את מאזן הסיכונים. שיפור ביציבות האזורית עשוי להביא להתאוששות במניות הפיננסים והטכנולוגיה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחירי הנפט מזנקים לאחר שעיראק עוצרת את פעילות הנמלים — מדוע שחרור האספקה של ה-IEA לא הצליח לעצור את הראלי
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 22 mins

    SKN | מחירי הנפט מזנקים לאחר שעיראק עוצרת את פעילות הנמלים — מדוע שחרור האספקה של ה-IEA לא הצליח לעצור את הראלי SKN | מחירי הנפט מזנקים לאחר שעיראק עוצרת את פעילות הנמלים — מדוע שחרור האספקה של ה-IEA לא הצליח לעצור את הראלי

    מחירי הנפט העולמיים עלו בחדות כאשר החששות לאספקה התגברו בעקבות החלטתה של עיראק לעצור את הפעילות במספר נמלי יצוא, התפתחות

    • לפני 22 mins
    • 7 דק’ קריאה

    מחירי הנפט העולמיים עלו בחדות כאשר החששות לאספקה התגברו בעקבות החלטתה של עיראק לעצור את הפעילות במספר נמלי יצוא, התפתחות

    SKN | האם Costco תיאלץ להחזיר כסף ללקוחות לאחר שבוטלו מכסי טראמפ?
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | האם Costco תיאלץ להחזיר כסף ללקוחות לאחר שבוטלו מכסי טראמפ? SKN | האם Costco תיאלץ להחזיר כסף ללקוחות לאחר שבוטלו מכסי טראמפ?

    Costco ניצבת בפני תביעה ייצוגית כלל־ארצית שהוגשה על ידי לקוחות הטוענים כי הם זכאים לחלק מהחזרי המכסים האפשריים בעקבות פסיקת

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    Costco ניצבת בפני תביעה ייצוגית כלל־ארצית שהוגשה על ידי לקוחות הטוענים כי הם זכאים לחלק מהחזרי המכסים האפשריים בעקבות פסיקת

    SKN | נפט ברנט מזנק שוב — אבל מי בדיוק הוא “ברנט” ולמה הוא מניע את השווקים הגלובליים?
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    SKN | נפט ברנט מזנק שוב — אבל מי בדיוק הוא “ברנט” ולמה הוא מניע את השווקים הגלובליים? SKN | נפט ברנט מזנק שוב — אבל מי בדיוק הוא “ברנט” ולמה הוא מניע את השווקים הגלובליים?

    מחירו של נפט ברנט נע בתנודתיות חדה בשבועות האחרונים, ומשקף מתיחות גיאופוליטית, אי־ודאות באספקה ושינויים בציפיות לביקוש עולמי. כאחד ממדדי

    • לפני 4 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    מחירו של נפט ברנט נע בתנודתיות חדה בשבועות האחרונים, ומשקף מתיחות גיאופוליטית, אי־ודאות באספקה ושינויים בציפיות לביקוש עולמי. כאחד ממדדי

    SKN | ירידה של מיליארד דולר בהכנסות המכסים של ארה״ב מעלה שאלות חדשות לגבי מדיניות הסחר ושרשראות האספקה הגלובליות
    • ליאור מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    SKN | ירידה של מיליארד דולר בהכנסות המכסים של ארה״ב מעלה שאלות חדשות לגבי מדיניות הסחר ושרשראות האספקה הגלובליות SKN | ירידה של מיליארד דולר בהכנסות המכסים של ארה״ב מעלה שאלות חדשות לגבי מדיניות הסחר ושרשראות האספקה הגלובליות

    הכנסות המכסים של ארה״ב ירדו בחדות בפברואר בעקבות פסיקת בית המשפט העליון שהגבילה את היקפם של מכסי יבוא רחבים שהונהגו

    • לפני 5 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    הכנסות המכסים של ארה״ב ירדו בחדות בפברואר בעקבות פסיקת בית המשפט העליון שהגבילה את היקפם של מכסי יבוא רחבים שהונהגו