hero

בחודש שעבר השיק בנק ישראל מערכת מקוונת לניוד חשבונות בין בנקים, העברת הפעילות מחשבון בבנק מסחרי אחד לחשבון בבנק מסחרי אחר הפכה פשוטה ומהירה. המערכת מאפשרת לעבור מבנק אחד לאחר ללא שצריך לגשת אל הבנק וללא עלות. המעבר מבוצע בתוך שבעה ימי עסקים, עם תום העברת כל הפעילות החשבון הישן נסגר אוטומטית. למען הסר ספק, כל הוראות הקבע לתשלומים מן החשבון, כמו גם כל ההעברות הקבועות המבוצעות אליו עוברות, אוטומטית וללא צורך בכל טיפול נוסף, אל החשבון החדש. השקת המערכת התאפשרה לאחר תקופת פיתוח בת שלוש שנים והיא תתרום רבות להגברת התחרות בין הבנקים שכן מעבר ביניהם הופך עתה למשהו שקל מאוד לבצע.

מערכת שפותחה על ידי חברת מס”ב

תיקון לחוק הבנקאות שבוצע בשנת 2018 מחייב את הבנקים לאפשר ללקוחות לטפל באופן מקוון בהעברת הפעילות בחשבונם אל חשבון שלהם בבנק אחר. כדי לעמוד בדרישות החוק יזמו הבנקים המסחריים פרויקט שנמסר לביצוע לחברת מס”ב (מרכז סליקה בנקאי בע”מ), תאגיד הפועל משנת 1982 ונמצא בבעלות חמשת הבנקים המסחריים הגדולים בישראל (בנק לאומי, פועלים, דיסקונט, מזרחי והבינלאומי). חברת מס”ב מפעילה את מערכת החיובים, הזיכויים והעברת התשלומים המרכזית בישראל והיא מספקת שירות ללקוחות כל הבנקים, כמו גם לבנקים עצמם.
המערכת שפיתחה מס”ב, ואשר נכנסה עתה לשימוש, מאפשרת העברה קלה של כל חשבון עו”ש למעט כאלה בהם יש מורכבות משפטית (חשבון מעוקל למשל או חשבון המנוהל על ידי אפוטרופוס). המערכת מאפשרת להעביר באופן מקוון ובהליך אחד פשוט את כל הפעילות בחשבון. שירות עקוב אחרי יאפשר ניתוב תנועות מהחשבון הישן לחדש במשך שנתיים ממועד העברת הפעילות. המערכת החדשה חוסכת מן הלקוח את הצורך ליידע בעצמו את כל הגופים המחייבים והמזכים בחשבון הבנק על המעבר לבנק אחר.

הגשת בקשה לניוד חשבון באמצעות אתר האינטרנט של הבנק

הטיפול בהליך העברת פעילות מחשבון בבנק ישן לבנק חדש יבוצע באמצעות אתר האינטרנט של הבנק אליו מעבירים את הפעילות. בשלב הראשון יהיה צורך לפתוח חשבון בבנק החדש, צריכה להיות זהות מוחלטת בין בעלי החשבון הישן לחדש. בהמשך מוגשת, באתר האינטרנט או האפליקציה של הבנק בו יתנהל החשבון החדש, בקשה להעברת הפעילות. מרגע הגשת בקשת המעבר ובתוך שבעה ימי עסקים תועבר היתרה בחשבון (בשקלים ובמטבע חוץ), הרשאות לחיוב, הראות קבע, צ’קים שכבר נרשמו מפנקס של החשבון הישן, צ’קים שנמסרו למשמורת עם תאריך פירעון עתידי (אלה יופקדו בחשבון החדש בבוא העת), ניירות ערך, חיובים בכרטיסי אשראי (חד פעמיים והרשאות קבע) ועוד. לא ינוידו אוטומטית הלוואות (כולל משכנתאות), תכניות חיסכון ושעבודים לבנק. בניוד רכיבים כאלה של הפעילות מול הבנק יהיה צורך לטפל בנפרד.

התחרות בין הבנקים תגבר, לרווחת הלקוחות

הצפי הוא שמכיוון שמעבר בין בנקים הופך עתה הרבה יותר פשוט לביצוע הבנקים יתומרצו לנסות לפתות לקוחות לעבור אליהם, תוך הענקת תנאים עדיפים, ומאידך יצטרכו לעמוד על המשמר כדי לא להפסיד לקוחות קיימים. חשוב לדעת שהלקוח מצדו יכול לבטל את בקשת הניוד עד ליום השישי מהגשתה. הבנק אליו מבקשים להעביר את החשבון רשאי לסרב לבקשת הניוד אם קיימת יתרת חוב בחשבון הישן החורגת מיתרת החוב שהבנק החדש מוכן להעניק בחשבונות עו”ש דומים. עוד יוכל הבנק לסרב לבקשת הניוד אם טרם חלפו שלושה חודשים ממועד ביצוע ניוד קודם. אין מגבלה לכמות המעברים בין הבנקים שלקוחות יורשו לבצע.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם רוח הגב מהנפקת MiniMax מסמנת נקודת מפנה בתחום הבינה המלאכותית בסין — והאם מודלים מולטימודליים הם ההימור המנצח?
    • עומר בר
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 15 שעה

    SKN | האם רוח הגב מהנפקת MiniMax מסמנת נקודת מפנה בתחום הבינה המלאכותית בסין — והאם מודלים מולטימודליים הם ההימור המנצח? SKN | האם רוח הגב מהנפקת MiniMax מסמנת נקודת מפנה בתחום הבינה המלאכותית בסין — והאם מודלים מולטימודליים הם ההימור המנצח?

    הנפקת הענק של MiniMax Group בהונג קונג מתבלטת כאחד האותות הברורים ביותר לכך שאמון המשקיעים בתחום הבינה המלאכותית בסין חוזר

    • לפני 15 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    הנפקת הענק של MiniMax Group בהונג קונג מתבלטת כאחד האותות הברורים ביותר לכך שאמון המשקיעים בתחום הבינה המלאכותית בסין חוזר

    SKN | האם 2026 תהיה שנת הפריצה של טכנולוגיית הצרכן לאחר בום ה-AI הארגוני?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם 2026 תהיה שנת הפריצה של טכנולוגיית הצרכן לאחר בום ה-AI הארגוני? SKN | האם 2026 תהיה שנת הפריצה של טכנולוגיית הצרכן לאחר בום ה-AI הארגוני?

    לאחר שנים של התלהבות מתונה מסטארטאפים הפונים לצרכנים, חלק מקרנות ההון סיכון סבורות כי המגמה מתחילה להתהפך. אחרי תקופה ממושכת

    • לפני 1 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    לאחר שנים של התלהבות מתונה מסטארטאפים הפונים לצרכנים, חלק מקרנות ההון סיכון סבורות כי המגמה מתחילה להתהפך. אחרי תקופה ממושכת

    SKN | מאגר מניות של 50 מיליארד דולר של OpenAI מסמן שלב חדש במלחמת הכישרונות הגלובלית ב-AI
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | מאגר מניות של 50 מיליארד דולר של OpenAI מסמן שלב חדש במלחמת הכישרונות הגלובלית ב-AI SKN | מאגר מניות של 50 מיליארד דולר של OpenAI מסמן שלב חדש במלחמת הכישרונות הגלובלית ב-AI

    OpenAI מתכננת להקצות עד 50 מיליארד דולר למאגר מניות לעובדים, לפי דיווח של The Information, מהלך שמדגיש את ההימור הכלכלי

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    OpenAI מתכננת להקצות עד 50 מיליארד דולר למאגר מניות לעובדים, לפי דיווח של The Information, מהלך שמדגיש את ההימור הכלכלי

    SKN | פורד מכוונת ל־2028 עם נהיגה ללא מבט — קפיצת מדרגה אסטרטגית באוטונומיה מסייעת
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | פורד מכוונת ל־2028 עם נהיגה ללא מבט — קפיצת מדרגה אסטרטגית באוטונומיה מסייעת SKN | פורד מכוונת ל־2028 עם נהיגה ללא מבט — קפיצת מדרגה אסטרטגית באוטונומיה מסייעת

    פורד מוטור ממקמת את עצמה לקראת שלב חדש באוטומציה של כלי רכב, עם כוונה להציע את מערכת הסיוע הראשונה שלה

    • לפני 2 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    פורד מוטור ממקמת את עצמה לקראת שלב חדש באוטומציה של כלי רכב, עם כוונה להציע את מערכת הסיוע הראשונה שלה