hero

אומרים שמיליארד סינים לא טועים, רק שסין חצתה את רף מיליארד האזרחים עוד בשנת 1982, והיום אפשר לדבר על מספר שהוא קרוב יותר למיליארד וחצי סינים – כמעט 20% מכלל אוכלוסיית העולם. לא רק כמות האזרחים בסין הולכת וגדלה בצעדי ענק, גם הכלכלה של סין הכפילה את עצמה פי חמש (!) במהלך שני העשורים האחרונים, והפכה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם. שווקי המניות של שנגחאי ושנז’ן, אגב, גדלו באותם שני עשורים בפי  – 20, והם מהווים כעת 11% משוק מוצרי ההשקעות העולמי.

ועכשיו, שאלה: כמה מתוך תיק ההשקעות שלכם מכיל מוצרים מהשוק השני בגודלו בעולם?

אנחנו משערים שהתשובה אינה משקפת את גודל שוק ההון הסיני, פשוט מפני שהרוב המכריע של מנהלי ההשקעות במערב נוטים מסיבה לא ברורה להתעלם מהאפשרויות בשוק ההון הסיני, העומד להערכתנו בפני תקופה ארוכה של צמיחה. אם גם אתם מוצאים את עצמכם מנהלים את מוצרי ההשקעה שלכם באופן שמגביל את הבחירה למדינות המערב, ישראל אירופה וארה”ב בעיקר – המאמר הזה הוא עבורכם, אולי הגיע הזמן לפרוץ גבולות ולבחון את השוק הסיני, שיש לו הרבה מה להציע למשקיעים.

שנת 2020: הכלכלה הסינית משנה כיוון

שנת 2020 הפגישה את העולם עם וירוס הקורונה ששלח אותנו לשנה של סגרים, כלכלה מתכווצת ושינויים חובקי עולם. מרבית השווקים בעולם הגיבו לשינוי הדרמאטי שהביא עימו הוירוס, בין השאר, על ידי החזרה הביתה של הפעילות העסקית, צמצום משמעותי של הייבוא וניסיון להישען על הייצור המקומי.

סין, שלפני כן הייתה ללא ספק מעצמת ייצוא בלתי מעורערת, התמודדה עם הפחתה משמעותית בביקושים ממדינות אחרות, וסגירת גבולות, לפחות חלקית, בגזרות העסקיות.

אולי זה מה שגרם לממשל הסיני להבין, שה”קהל הביתי” שלו כולל כמעט חצי מיליארד בני מעמד הביניים, מדובר בשוק לא קטן לכל הדעות. אותם משקי אב סינים צורכים מוצרי יסוד, מתלבשים, משקיעים, צורכים שירותים שונים, סוחרים בדיגיטל, מבלים וחוסכים – וכל אלה הינם מוצרים שניתן לייצר, למכור ולהשקיע בהם גם בתוך סין.

כך, בשנת 2020, ראינו שורה של תקנים, פרסומים ורפורמות שנועדו לשנות כיוון בכלכלה הסינית: מהישענות על ייצוא, להישענות על ייצור וצמיחת הכלכלה בתוך המדינה.

היעד החדש: הכפלת התמ”ג

ממשלת סין פרסמה לאחרונה כי היא מתכוונת לנקוט בשורה של פעולות על מנת לסייע לבני מעמד הביניים, מעל 400 מיליון סינים, להכפיל את השכר שלהם ולאפשר לעצמם יותר הכנסה פנויה לטובת צריכה והשקעות. זאת, על מנת לחזק את הכלכלה הפנימית ולקרב אותה אל הכלכלה המערבית המבוססת גם היא בעיקר על צריכה. המעבר מביסוס הכלכלה על ייצוא לביסוס הכלכלה על צריכה מקומית תאפשר עצמאות תוך הקטנת התלות של סין על ארצות המערב.

הסקטורים והחברות שכדאי לשים לב אליהן

השינוי בתפישת העולם הסינית עשוי להביא אל כלכלת המדינה שינויים מעשיים, למשל, בחלוקה הסקטוריאלית ובאטרקטיביות ההשקעות בסקטורים מסוימים בסין. אם עד עכשיו החברות המשמעותיות להשקעה בסין היו אלה שעסקו בעיקר במסחר אלקטרוני ובייצוא, הרי שהיום כדאי לשים לב גם לחברות הצריכה והמסחר המקומיות, שעשויות לקפוץ קדימה. חברות מזון, חברות טבק, חברות המציעות שירותים מקומיים של חינוך ורפואה אונליין, חברות רכב (ובפרט, כמובן, רכבים חשמליים) וחברות גאדג’טים שמוכרים לשווקים המקומיים בסין, מעניינות במיוחד להשקעה כעת.

הגבולות הגיאוגרפיים נפרצים

בעוד משבר הקורונה דחף את מדינות המערב, בכללן ארה”ב המייצגת את הכלכלה החזקה בעולם, לכיווץ והקטנת התוצר והשפע הכלכלי, אנחנו רואים את השוק הסיני לוקח צעדים גדולים קדימה, מפרסם נתונים אופטימיים של צמיחה ותחזיות של צמיחה שמאיימות על ארה”ב במקום הראשון בשווקי ההשקעות בעולם. אם המשקיעים מהמערב לא הבינו עד הסוף את הלוגיקה המזרחית להתנהלות בשוק ההון, אנחנו ממליצים כעת לעדכן את תמהיל ההשקעות ולוותר על ההפרדה הגיאוגרפית. אין ספק, שלשוק הסיני הזדמנויות לתשואות שכדאי לא לפספס.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם משקיעים בעלי הון גבוה מפסידים הזדמנויות בכך שאינם משתמשים בשותף בסגנון פמילי אופיס?
    • רוני מור
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 19 שעה

    SKN | האם משקיעים בעלי הון גבוה מפסידים הזדמנויות בכך שאינם משתמשים בשותף בסגנון פמילי אופיס? SKN | האם משקיעים בעלי הון גבוה מפסידים הזדמנויות בכך שאינם משתמשים בשותף בסגנון פמילי אופיס?

    עבור רבים מבין בעלי ההון הגבוה, האתגר כבר אינו רק להגדיל את ההון — אלא לארגן, להגן ולתאם כל רכיב

    • לפני 19 שעה
    • 4 דק’ קריאה

    עבור רבים מבין בעלי ההון הגבוה, האתגר כבר אינו רק להגדיל את ההון — אלא לארגן, להגן ולתאם כל רכיב

    SKN | ירידת הריבית בישראל פותחת פער אסטרטגי למשקיעים פאסיביים עם 500,000 ש”ח – והחלון קצר
    • רוני מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | ירידת הריבית בישראל פותחת פער אסטרטגי למשקיעים פאסיביים עם 500,000 ש”ח – והחלון קצר SKN | ירידת הריבית בישראל פותחת פער אסטרטגי למשקיעים פאסיביים עם 500,000 ש”ח – והחלון קצר

    המהלך האחרון של בנק ישראל, שהחל בהפחתת הריבית לאחר תקופה ממושכת של הידוק, משנה את האיזון בין אפיקי החיסכון המוכרזים

    • לפני 2 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    המהלך האחרון של בנק ישראל, שהחל בהפחתת הריבית לאחר תקופה ממושכת של הידוק, משנה את האיזון בין אפיקי החיסכון המוכרזים

    SKN | מדוע שוויץ היא הסטנדרט החדש לניהול הון אסטרטגי?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | מדוע שוויץ היא הסטנדרט החדש לניהול הון אסטרטגי? SKN | מדוע שוויץ היא הסטנדרט החדש לניהול הון אסטרטגי?

    מה הופך את שוויץ למרכז הפיננסי הבטוח והיוקרתי בעולם? כשאתם בוחנים את האפשרויות לניהול הון אסטרטגי, עליכם להבין מדוע שוויץ

    • לפני 3 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    מה הופך את שוויץ למרכז הפיננסי הבטוח והיוקרתי בעולם? כשאתם בוחנים את האפשרויות לניהול הון אסטרטגי, עליכם להבין מדוע שוויץ

    SKN | האם בנקי וול סטריט חשופים לסיכוני סייבר נסתרים בעקבות פרצת SitusAMC?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | האם בנקי וול סטריט חשופים לסיכוני סייבר נסתרים בעקבות פרצת SitusAMC? SKN | האם בנקי וול סטריט חשופים לסיכוני סייבר נסתרים בעקבות פרצת SitusAMC?

    מוסדות פיננסיים בוול סטריט ממהרים להעריך את היקף החשיפה שלהם לאחר שפורצים חדלו-זהות חדרו ל־SitusAMC, ספקית מרכזית של נתוני נדל״ן

    • לפני 3 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מוסדות פיננסיים בוול סטריט ממהרים להעריך את היקף החשיפה שלהם לאחר שפורצים חדלו-זהות חדרו ל־SitusAMC, ספקית מרכזית של נתוני נדל״ן