hero

אומרים שמיליארד סינים לא טועים, רק שסין חצתה את רף מיליארד האזרחים עוד בשנת 1982, והיום אפשר לדבר על מספר שהוא קרוב יותר למיליארד וחצי סינים – כמעט 20% מכלל אוכלוסיית העולם. לא רק כמות האזרחים בסין הולכת וגדלה בצעדי ענק, גם הכלכלה של סין הכפילה את עצמה פי חמש (!) במהלך שני העשורים האחרונים, והפכה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם. שווקי המניות של שנגחאי ושנז’ן, אגב, גדלו באותם שני עשורים בפי  – 20, והם מהווים כעת 11% משוק מוצרי ההשקעות העולמי.

ועכשיו, שאלה: כמה מתוך תיק ההשקעות שלכם מכיל מוצרים מהשוק השני בגודלו בעולם?

אנחנו משערים שהתשובה אינה משקפת את גודל שוק ההון הסיני, פשוט מפני שהרוב המכריע של מנהלי ההשקעות במערב נוטים מסיבה לא ברורה להתעלם מהאפשרויות בשוק ההון הסיני, העומד להערכתנו בפני תקופה ארוכה של צמיחה. אם גם אתם מוצאים את עצמכם מנהלים את מוצרי ההשקעה שלכם באופן שמגביל את הבחירה למדינות המערב, ישראל אירופה וארה”ב בעיקר – המאמר הזה הוא עבורכם, אולי הגיע הזמן לפרוץ גבולות ולבחון את השוק הסיני, שיש לו הרבה מה להציע למשקיעים.

שנת 2020: הכלכלה הסינית משנה כיוון

שנת 2020 הפגישה את העולם עם וירוס הקורונה ששלח אותנו לשנה של סגרים, כלכלה מתכווצת ושינויים חובקי עולם. מרבית השווקים בעולם הגיבו לשינוי הדרמאטי שהביא עימו הוירוס, בין השאר, על ידי החזרה הביתה של הפעילות העסקית, צמצום משמעותי של הייבוא וניסיון להישען על הייצור המקומי.

סין, שלפני כן הייתה ללא ספק מעצמת ייצוא בלתי מעורערת, התמודדה עם הפחתה משמעותית בביקושים ממדינות אחרות, וסגירת גבולות, לפחות חלקית, בגזרות העסקיות.

אולי זה מה שגרם לממשל הסיני להבין, שה”קהל הביתי” שלו כולל כמעט חצי מיליארד בני מעמד הביניים, מדובר בשוק לא קטן לכל הדעות. אותם משקי אב סינים צורכים מוצרי יסוד, מתלבשים, משקיעים, צורכים שירותים שונים, סוחרים בדיגיטל, מבלים וחוסכים – וכל אלה הינם מוצרים שניתן לייצר, למכור ולהשקיע בהם גם בתוך סין.

כך, בשנת 2020, ראינו שורה של תקנים, פרסומים ורפורמות שנועדו לשנות כיוון בכלכלה הסינית: מהישענות על ייצוא, להישענות על ייצור וצמיחת הכלכלה בתוך המדינה.

היעד החדש: הכפלת התמ”ג

ממשלת סין פרסמה לאחרונה כי היא מתכוונת לנקוט בשורה של פעולות על מנת לסייע לבני מעמד הביניים, מעל 400 מיליון סינים, להכפיל את השכר שלהם ולאפשר לעצמם יותר הכנסה פנויה לטובת צריכה והשקעות. זאת, על מנת לחזק את הכלכלה הפנימית ולקרב אותה אל הכלכלה המערבית המבוססת גם היא בעיקר על צריכה. המעבר מביסוס הכלכלה על ייצוא לביסוס הכלכלה על צריכה מקומית תאפשר עצמאות תוך הקטנת התלות של סין על ארצות המערב.

הסקטורים והחברות שכדאי לשים לב אליהן

השינוי בתפישת העולם הסינית עשוי להביא אל כלכלת המדינה שינויים מעשיים, למשל, בחלוקה הסקטוריאלית ובאטרקטיביות ההשקעות בסקטורים מסוימים בסין. אם עד עכשיו החברות המשמעותיות להשקעה בסין היו אלה שעסקו בעיקר במסחר אלקטרוני ובייצוא, הרי שהיום כדאי לשים לב גם לחברות הצריכה והמסחר המקומיות, שעשויות לקפוץ קדימה. חברות מזון, חברות טבק, חברות המציעות שירותים מקומיים של חינוך ורפואה אונליין, חברות רכב (ובפרט, כמובן, רכבים חשמליים) וחברות גאדג’טים שמוכרים לשווקים המקומיים בסין, מעניינות במיוחד להשקעה כעת.

הגבולות הגיאוגרפיים נפרצים

בעוד משבר הקורונה דחף את מדינות המערב, בכללן ארה”ב המייצגת את הכלכלה החזקה בעולם, לכיווץ והקטנת התוצר והשפע הכלכלי, אנחנו רואים את השוק הסיני לוקח צעדים גדולים קדימה, מפרסם נתונים אופטימיים של צמיחה ותחזיות של צמיחה שמאיימות על ארה”ב במקום הראשון בשווקי ההשקעות בעולם. אם המשקיעים מהמערב לא הבינו עד הסוף את הלוגיקה המזרחית להתנהלות בשוק ההון, אנחנו ממליצים כעת לעדכן את תמהיל ההשקעות ולוותר על ההפרדה הגיאוגרפית. אין ספק, שלשוק הסיני הזדמנויות לתשואות שכדאי לא לפספס.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | שווקי אירופה ממשיכים לרדת: EURO STOXX 50 מוביל את הירידות
    • אור שושן
    • •
    • 4 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 8 שעה

    SKN | שווקי אירופה ממשיכים לרדת: EURO STOXX 50 מוביל את הירידות SKN | שווקי אירופה ממשיכים לרדת: EURO STOXX 50 מוביל את הירידות

    שווקי אירופה המשיכו לרדת ב-8 באוקטובר, כאשר כל מדדי המניות המרכזיים ושני מדדי המטבעות שנכללו בנתונים ננעלו בירידות. מדד EURO

    • לפני 8 שעה
    • •
    • 4 דק’ קריאה

    שווקי אירופה המשיכו לרדת ב-8 באוקטובר, כאשר כל מדדי המניות המרכזיים ושני מדדי המטבעות שנכללו בנתונים ננעלו בירידות. מדד EURO

    SKN | תשואת אג”ח ארה”ב ל-10 שנים מטפסת לשיא מאז 2002, כאשר חששות האינפלציה מאתגרים את ציפיות הריבית של הפד
    • רוני מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 3 ימים

    SKN | תשואת אג”ח ארה”ב ל-10 שנים מטפסת לשיא מאז 2002, כאשר חששות האינפלציה מאתגרים את ציפיות הריבית של הפד SKN | תשואת אג”ח ארה”ב ל-10 שנים מטפסת לשיא מאז 2002, כאשר חששות האינפלציה מאתגרים את ציפיות הריבית של הפד

    תשואות האג"ח מטפסות לשיאים של יותר משני עשורים תשואות האג"ח הממשלתיות ארוכות הטווח בארצות הברית החלו את השבוע תחת לחץ

    • לפני 3 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    תשואות האג"ח מטפסות לשיאים של יותר משני עשורים תשואות האג"ח הממשלתיות ארוכות הטווח בארצות הברית החלו את השבוע תחת לחץ

    SKN | תעודות הסל בארה״ב בדרך לשנת שיא עם מעבר המשקיעים להקצאת נכסים גמישה יותר
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 6 ימים

    SKN | תעודות הסל בארה״ב בדרך לשנת שיא עם מעבר המשקיעים להקצאת נכסים גמישה יותר SKN | תעודות הסל בארה״ב בדרך לשנת שיא עם מעבר המשקיעים להקצאת נכסים גמישה יותר

    תעודות הסל הנסחרות בארה״ב (ETF) בדרך לשנת השיא החזקה ביותר בתולדותיהן, כאשר משקיעים ממשיכים להשתמש בהן ככלי מרכזי להקצאת נכסים

    • לפני 6 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    תעודות הסל הנסחרות בארה״ב (ETF) בדרך לשנת השיא החזקה ביותר בתולדותיהן, כאשר משקיעים ממשיכים להשתמש בהן ככלי מרכזי להקצאת נכסים

    SKN | האם דוח הרווחים האחרון של Nike יחשוף אם תוכנית ההתאוששות שלה מתחילה לצבור תאוצה?
    • עומר בר
    • •
    • 5 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 7 ימים

    SKN | האם דוח הרווחים האחרון של Nike יחשוף אם תוכנית ההתאוששות שלה מתחילה לצבור תאוצה? SKN | האם דוח הרווחים האחרון של Nike יחשוף אם תוכנית ההתאוששות שלה מתחילה לצבור תאוצה?

    נייקי עומדת בפני מבחן נוסף לתוכנית ההתאוששות Nike מתקרבת לפרסום דוח הרווחים האחרון שלה, כאשר המשקיעים מתמקדים פחות ברבעון בודד

    • לפני 7 ימים
    • •
    • 5 דק’ קריאה

    נייקי עומדת בפני מבחן נוסף לתוכנית ההתאוששות Nike מתקרבת לפרסום דוח הרווחים האחרון שלה, כאשר המשקיעים מתמקדים פחות ברבעון בודד